Adobe - Επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες με τη φωνή σας (Concept)

Adobe - Επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες με τη φωνή σας (Concept)
ired.gr

Ένα νέο πρότζεκτ της εταιρίας του πασίγνωστου Photoshop, πρόκειται να κάνει επεξεργασία φωτογραφιών με φωνητικές εντολές!

Οι φωτογραφίες μπορεί να επεξεργάζονται μόνο με τη χρήση φωνής στο κοντινό μέλλον. Η εταιρία δημιουργίας του γνωστού μας Photoshop, Adobe, αυτό μας έδειξε, με μια νέα μέθοδο σε ένα βίντεο όπου ένας ψηφιακός βοηθός σαν τη Siri χρησιμοποιείται σε ένα iPad για να γίνουν αλλαγές σε μια εικόνα.

Το βίντεο ξεκινά με ένα χρήστη που βλέπει μια εικόνα σε ένα iPad και χτυπάει το εικονίδιο του μικροφώνου για να εκκινήσει ένα ψηφιακό βοηθό. Με τη βοήθεια της φωνής και μόνο, ο βοηθός κάνει αλλαγές στη φωτογραφία, αλλάζοντας το μέγεθός της σε τετράγωνο (crop) αντιστρέφοντάς την (flip, reverse), επιβεβαιώνοντας τις αλλαγές και αποστέλλοντας την εικόνα στο Facebook.

Οι περισσότερες εντολές χρησιμοποιούν φυσική γλώσσα όπως «I would like to reframe this picture» (θα ήθελα να αλλάξω το ‘κάδρο’ της φωτογραφίας) και «make it square» (κάνε την τετράγωνη). Ακολουθώντας την κάθε εντολή, ο βοηθός την επιβεβαιώνει επαναλαμβάνοντάς την και εκτελώντας την και δίνοντας πληροφορίες για το πώς αντιλαμβάνεται την κάθε εντολή.

Δείτε το βίντεο εδώ:

 

 

Λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο βίντεο λένε ότι το σύστημα της ερευνητικής ομάδας της Adobe, μπορεί να δεχθεί και να διερμηνεύσει τις εντολές που λαμβάνει, «είτε τοπικά κάνοντας τους υπολογισμούς στη συσκευή, είτε διαδικτυακά μέσω μιας υπηρεσίας ερμηνείας της φυσικής γλώσσας στο σύννεφο».

Παρόλες τις αποδείξεις που ήδη υπάρχουν στο εν λόγω βίντεο, η Adobe διατείνεται ότι θα θα περάσει καιρός πριν μπορέσει να χρησιμοποιηθεί στ’ αλήθεια ένας τέτοιος βοηθός από το μέσο χρήστη.

«Αυτό είναι το πρώτο μας βήμα προς ένα πολύτροπο φωνητικό interface που θα επιτρέπει στους δημιουργικούς πελάτες να ψάχνουν και να επεξεργάζονται εικόνες με έναν εύκολο και ευχάριστο τρόπο, χρησιμοποιώντας εφαρμογές για κινητά», δήλωσε η εταιρία.

Η Adobe εργάζεται πάνω στη δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής εκμάθησης για την πλατφόρμα της - Adobe Cloud Platform - εδώ και λίγο καιρό και ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι θα παρουσίαζε ένα πλαίσιο αυτοματοποίησης εργασιών που θα πρόσφερε επιπλέον βοήθεια στους χρήστες.

Με την ονομασία Adobe Sensei, η υπηρεσία θα βοηθούσε στις λειτουργίες Stock Visual Search και Match Font, για παράδειγμα, και επιπλέον θα έκανε το εργαλείο Liquify στο Photoshop να αναγνωρίζει πρόσωπα.

Η Apple, από την άλλη, ξεκλείδωσε τη λειτουργία της ψηφιακής βοηθού της Siri σε τρίτους, τον Σεπτέμβριο με την παρουσίαση του iOS 10, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στην Adobe (και σε όποιον άλλο το επιθυμεί) να κάνει χρήση της Siri για τέτοια κόνσεπτ.

Δείτε ακόμη: Adobe - Εργάζεται πάνω σε πρόγραμμα επεξεργασίας του ήχου;

από Elichord