iPhone 8 - Πλήρως αδιάβροχο το επόμενο iPhone ( δείκτης IP68);

iPhone 8 - Πλήρως αδιάβροχο το επόμενο iPhone ( δείκτης IP68);
ired.gr

Είναι πολύ πιθανό το επετειακό iPhone να αντέχει σε μεγαλύτερο βάθος νερού και για περισσότερη ώρα

Είναι αλήθεια πως οι απαιτήσεις μας για το επετειακό iPhone που αναμένουμε φέτος (είτε τελικά κυκλοφορήσουν δύο, τρεις, ή τέσσερις νέες συσκευές), είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Μπορεί πέρυσι οι φανς να “συγχώρεσαν” την Apple για την απουσία κάποιου νέου σχεδιασμού της ναυαρχίδας της, αλλά όλα τα μάτια φέτος είναι στραμμένα στο Cupertino, κάτι που για μερικούς αποτελεί “την τελευταία ευκαιρία” της Apple για να πείσει πως ακόμα ηγείται της κατηγορίας.

Το επετειακό iPhone λοιπόν, θα φέρει πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης IP68, μία “κατηγορία” δηλαδή πιο “πάνω” από την τρέχουσα των συσκευών iPhone 7 και iPhone 7 Plus, σύμφωνα με την Korea Herald. Πιστοποίηση IP68 φέρει (για παράδειγμα) το Samsung Galaxy S7.

Με την πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης IP68, το επερχόμενο iPhone θα μπορούσε να “κρατήσει” το χαρακτηριστικό “dustproof”, ενισχύοντας την προστασία του απέναντι στη σκόνη (το ψηφίο 6), αλλά ταυτόχρονα, το ψηφίο “8” θα σήμαινε πως θα μπορούσε να παραμείνει για περισσότερη ώρα στο νερό και σε μεγαλύτερο βάθος.

Διαβάστε επίσης: iPhone 7 - Ανθεκτικό στο νερό, αδιάβροχο, δείκτης IPX, τι είναι όλα αυτά;

Επιστρέφοντας πάλι στο παράδειγμά μας, το Samsung Galaxy S7 μπορεί (θεωρητικά) να παραμείνει σε βάθος 1.5 μέτρου για έως και τριάντα λεπτά.

Σαν σύγκριση, οι πιστοποιημένες κατά IP67 συσκευές, ενώ είναι αντίστοιχα ανθεκτικές στη σκόνη, αντέχουν σε μικρότερα βάθη εντός νερού, συνήθως μεταξύ δεκαπέντε εκατοστών και ενός μέτρου. Σε κάθε περίπτωση, το iPhone 7, ενώ φέρει πιστοποίηση IP67, στην πραγματικότητα έχει αποδειχθεί πιο ανθεκτικό στο νερό, από ότι η πιστοποίησή του “δηλώνει”.

Η Apple περιγράφει το iPhone 7 ως “ανθεκτικό στο νερό και στις βουτιές”, αλλά, στις οδηγίες της προειδοποιεί πως η αντοχή στη σκόνη και στο νερό δεν αποτελούν “μόνιμες καταστάσεις”, καθώς η φυσιολογική χρήση και ο χρόνος μπορούν να επηρεάσουν αυτό το χαρακτηριστικό. Εξάλλου, η Apple δεν καλύπτει μέσω της εγγύησης των iPhone 7 και iPhone 7 Plus ζημιές που προκλήθηκαν από υγρά.

Προσωπικά, θα ήθελα η Apple να αδιαβροχοποιήσει το επετειακό iPhone στο βαθμό που το κατάφερε με το Apple Watch Series 2, δηλαδή, να αντέχει έως και τα 50 μέτρα, αλλά και τις ασκήσεις (κολύμβηση κλπ) εντός του νερού. Απέδειξε με το ρολόι πως μπορεί να το κάνει καλά και δεν περιμένω τίποτα λιγότερο από το iPhone του 2017.

από Kostthem