iOS 10 - Πώς να μετατρέψετε κείμενο σε εικονίδια Emoji σε συσκευές iPhone / iPad

iOS 10 - Πώς να μετατρέψετε κείμενο σε εικονίδια Emoji σε συσκευές iPhone / iPad
ired.gr

Μπορείτε να μετατρέψετε κείμενο σε Emoji στο iOS με πολύ εύκολο και γρήγορο τρόπο.

Η μετατροπή λέξεων σε Emoji σύμβολα μέσα σε μηνύματα στο iOS 10 είναι μια από τις πιο διασκεδαστικές λειτουργίες των Μηνυμάτων. Με ένα απλό κόλπο, μπορείτε να επιλέξετε ποιες λέξεις θέλετε να αντικατασταθούν από Emoji εικονίδια και να μετατρέψετε ένα απλό, βαρετό κείμενο σε ένα χρωματιστό μήνυμα με λέξεις και αστεία εικονίδια.

Το εργαλείο μετατροπής των λέξεων σε Emoji λειτουργεί σε iPhone και iPad από τη στιγμή που έχετε πρόσφατη έκδοση του iOS. Ας δούμε λοιπόν πώς γίνεται το κόλπο.
Αρχικά θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το Emoji πληκτρολόγιο στο iOS σε περίπτωση που είναι απενεργοποιημένο.

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληκτρολόγιο > Πληκτρολόγια > Προσθήκη νέου πληκτρολογίου, κι επιλέξτε το Emoji αν δεν το βλέπετε ήδη στη λίστα με τα εγκατεστημένα πληκτρολόγια.

Μια προειδοποίηση όμως, το κόλπο λειτουργεί με αγγλικές λέξεις μόνο.

Πώς γίνεται η μετατροπή

  • Εκκινείστε την εφαρμογή Μηνύματα στο iPhone/iPad σας και επιλέξτε να στείλετε ένα νέο μήνυμα.
  • Γράψτε πρώτα το μήνυμα με λέξεις όπως το θέλετε.
  • Φροντίστε να προσθέσετε λέξεις που θα μπορούσαν να αντικατασταθούν με εικονίδια Emoji όπως, « pizza», « cat» «like» κλπ. (εικόνα 2)
  • Πατήστε στο εικονίδιο αλλαγής πληκτρολογίου κι επιλέξτε το Emoji πληκτρολόγιο.
  • Άμεσα, οι λέξεις που μπορούν να αντικατασταθούν με εικονίδια Emoji θα φωτιστούν με πορτοκαλί χρώμα και πατώντας σε κάποια από αυτές, θα αντικατασταθεί από το αντίστοιχο Emoji εικονίδιο.
  • Αποστείλετε το μήνυμά σας ως συνήθως.

emoji 2 3 4

Μόνο λέξεις που έχουν συμβατά Emoji σύμβολα θα φωτιστούν και θα μπορούν να αντικατασταθούν και - δυστυχώς - μόνο στα αγγλικά και η λειτουργία αυτή δουλεύει καλύτερα με έννοιες αντικειμένων, συναισθημάτων και άλλα παρόμοια.

Αν θέλετε οπωσδήποτε να τη χρησιμοποιήσετε στα ελληνικά, θα πρέπει να γράψετε τις λέξεις που σας ενδιαφέρουν προς αντικατάσταση από Emoji σύμβολα στα αγγλικά τουλάχιστον, αφήνοντας το υπόλοιπο μήνυμα στα ελληνικά.

Δείτε ακόμη: Εισάγετε Emoji εικονίδια σε εφαρμογές που χρησιμοποιούν πληκτρολόγιο

από Elichord