Samsung - Παρουσίασε εφαρμογή για iOS για τα Gear smartwatches

Samsung - Παρουσίασε εφαρμογή για iOS για τα Gear smartwatches
ired.gr

Η Samsung έβγαλε την iOS εφαρμογή που θα συνδέει τα ρολόγια της με τα iPhone.

Στον απόηχο της έκθεσης CES 2017, η Samsung τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει στην περσινή CES 2016 ότι θα ετοιμάσει λογισμικό που θα συνδέει τα ρολόγια της, της σειράς Gear, με το iPhone.

Η Samsung είχε μάλιστα πει ότι θα παρέχει τη συμβατότητα του τότε μοντέλου της Gear 2 με το iOS, αλλά εντωμεταξύ, κυκλοφόρησε ένα ακόμη μοντέλο, το Gear 3 χωρίς να δούμε κάτι τέτοιο να συμβαίνει. Τελικά όμως, και τα δύο μοντέλα της θα είναι συμβατά με τη νέα εφαρμογή της Samsung και, κατ’ επέκταση, με το iOS της Apple.

smartwatches 02

Όταν η Samsung πρωτο-ανακοίνωσε την κίνησή της αυτή, είχε πει ότι θα είναι έτοιμη πριν το τέλος του 2016. Όμως η αγορά των smartwatch έχει «κρυώσει» εντωμεταξύ (και όχι λόγω κακοκαιρίας) και οι πωλήσεις των smartwatch δεν ήταν και οι καλύτερες, σύμφωνα με αναφορά της εταιρίας ερευνών IDC τον Οκτώβριο που έλεγε ότι η συνολικές πωλήσεις των smartwatch έπεσαν πάνω από 50%.

Κι αυτό έγινε λίγο μετά την πώληση της Pebble - της εταιρίας που έδωσε τη μεγάλη ώθηση στην αγορά των smartwatch πίσω στο 2012 - στη Fitbit, που είχε ως αποτέλεσμα το τέλος των ρολογιών της πρώτης.

Παρόλα αυτά, το Apple Watch και άλλα διάφορα smartwatch εξακολουθούν να κυκλοφορούν κανονικά - αν και τα διάφορα Android smartwatch δεν τα πάνε και τόσο καλά από πλευράς πωλήσεων καθώς το νεότερο λειτουργικό Android Wear πήρε κι άλλη αναβολή για το 2017. Όπως και να ’χει η συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων εξακολουθεί να ζει και δε θα μπορούσαμε να την πούμε και πεθαμένη.

smartwatches 03

Έτσι, οι εναπομένοντες παίκτες θα χρειαστούν οποιοδήποτε πλεονέκτημα μπορούν να βρουν και σίγουρα για τη Samsung, η είσοδος στο οικοσύστημα του iOS μόνο καλό μπορεί να της κάνει.

Και αν η ίδια η δημιουργός του Android - Google - θεώρησε ότι το να κυκλοφορεί τις εφαρμογές στο iOS είναι κάτι που συμφέρει, πόσο μάλλον η Samsung το καταλαβαίνει αυτό. Από την άλλη μεριά, το Apple Watch δεν «παίζει» με άλλα κινητά πλην του iPhone, οπότε τη Samsung τη συμφέρει να εισβάλλει στον προσωπικό του χώρο.

«Αν και οι διάφορες λειτουργίες και χαρακτηριστικά θα διαφέρουν από συσκευή σε συσκευή των Samsung ρολογιών, οι χρήστες του iOS θα μπορούν σε γενικές γραμμές να έχουν μια εναλλακτική σε περίπτωση που δεν τους αρέσει το Apple Watch και θέλουν το στιλ σχεδίασης ενός Gear 3 με το χαρακτηρισμό αδιαβροχοποίησης και προστασίας από σκόνη που φτάνει το ΙΡ68, το ενσωματωμένο του GPS, βαρόμετρο, υψόμετρο, ταχύμετρο κλπ.

Επίσης οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν τις ασκήσεις εκγύμνασης που κάνουν (fitness monitoring), την απόσταση και τη διαδρομή που ακολουθούν, τις θερμίδες που καίνε και τον καρδιακό τους παλμό.»

Η εφαρμογή της Samsung θα είναι συμβατή με iPhone από 5 και άνω και iOS από 9.0 και άνω. Επίσης θα καλύπτεται και η συσκευή Gear Fit 2 fitness tracker μέσω της εφαρμογής Samsung Gear Fit. Τα ρολόγια θα καλύπτονται από την ξεχωριστή εφαρμογή Samsung Gear S.

Δείτε το βίντεο από την παρουσίαση του Gear 3 εδώ:

 

 

Δείτε ακόμη: Παρουσίαση: Samsung Gear S smartwatch και smartphone

από Elichord