Instagram - Γίνετε διάσημοι με απλά και σταθερά βήματα

Instagram -  Γίνετε διάσημοι με απλά και σταθερά βήματα
ired.gr

 Μην ανησυχείτε αν δεν έχετε πολλούς followers στο Instagram. Με τη σωστή καθοδήγηση θα γίνετε διάσημοι.

Έχετε καταπληκτικές φωτογραφίες αλλά σχεδόν ούτε ένα like; Σας ακολουθούν μόνο 15 άτομα; Το Instagram έχει γίνει η έμμονη ιδέα σας αλλά δεν είναι διασκεδαστικό χωρίς κοινό; Θέλετε να προσεγγίσετε followers και να γίνετε διάσημοι;

Διαβάστε τις συμβουλές μας, ακολουθήστε τις οδηγίες μας και θα δείτε το feed σας να «ανθίζει» με τρία απλά βήματα.

Βήμα Πρώτο: Δημιουργήστε ένα εκπληκτικό Instagram Feed

Όπως καταλαβαίνετε, κανείς δεν πρόκειται να ακολουθήσει ένα άδειο προφίλ ή μια σελίδα με φωτογραφίες χαμηλής ποιότητας. Ανεβάζετε μόνο εξαιρετικές φωτογραφίες. Είναι καλύτερο να μην ανεβάσετε τίποτα, παρά να γεμίσετε το προφίλ σας με κακές λήψεις.

Για αρχή, κάντε upload 15-20 από τις καλύτερες φωτογραφίες σας. Μάθετε να χειρίζεστε καλά τις ρυθμίσεις της κάμεράς σας και χρησιμοποιήστε όλα τα κόλπα. Μπορεί να σας πάρει χρόνο αλλά αξίζει τον κόπο, αφού αυτό το εξαιρετικό περιεχόμενο είναι ο δρόμος για την κορυφή.

Να έχετε υπόψη σας ότι συγκεκριμένου τύπου φωτογραφίες έχουν ιδιαίτερη επιτυχία στο Instagram: αντανακλάσεις, σιλουέτες, ηλιοβασιλέματα τείνουν να κερδίζουν πολλά like, σε αντίθεση με π.χ. πορτρέτα.

Απαράβατος κανόνας; Μην ποστάρετε ποτέ αποφθέγματα που έχετε βρει κάπου αλλού ή φωτογραφίες που δεν είναι δικές σας. Αποφύγετε τυχαία screenshots, αφού κανείς δεν τους δίνει ιδιαίτερη σημασία.

Πριν πάτε στο επόμενο βήμα, σιγουρευτείτε ότι ο λογαριασμός σας είναι δημόσιος, δηλαδή εμφανίζεται σε όλους. Πηγαίνετε στο Προφίλ σας, επιλέξτε τις Ρυθμίσεις και δείτε αν το σημείο όπου αναγράφεται Ιδιωτικός Λογαριασμός είναι ανενεργό.

Βρείτε λίγα λεπτά για να γράψετε λίγα και ενδιαφέροντα λόγια στο προφίλ σας, ώστε να παρακινήσετε τους άλλους να σας ακολουθήσουν. Μην υπερβάλετε, απλώς περιγράψτε τον εαυτό σας με ουσιαστικό τρόπο.

Βήμα δεύτερο: Κάντε τους άλλους να προσέξουν τις φωτογραφίες σας

Ο στόχος σας είναι να προσελκύσετε τα πλήθη, να κερδίσετε followers και likes και αρκετά comments στις φωτογραφίες σας. Ξεκινήστε με τους υπάρχοντες φίλους και γνωστούς σας από τα υπόλοιπα social media στα οποία έχετε, ήδη, λογαριασμό. Είναι πιο πιθανό να σας ακολουθήσουν αυτοί που σας γνωρίζουν.

Μπορείτε να τους στείλετε ένα μήνυμα ή να μοιραστείτε μια φωτογραφία, παρακινώντας τους να γίνουν followers σας. Μπορείτε επίσης να κοινοποιείτε τις φωτογραφίες σας, ούτως ή άλλως, στα άλλα social media, ώστε να χτίσετε πιο γερά το Insta προφίλ σας.

Για να εμφανιστούν οι φωτογραφίες σε περισσότερο κόσμο, θα πρέπει να μπείτε στον μαγικό κόσμο των hashtags. Στην περιγραφή της εικόνας, προσθέστε όσες λέξεις πιστεύετε ότι ταιριάζουν συνοδευόμενες από το γνωστό σύμβολο της δίεσης #.

Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε μόνο τα κατάλληλα hashtags και ότι δεν σπαμάρετε για να κερδίσετε followers. Αν γράψετε #justinbieber σε μια φωτογραφία ηλιοβασιλέματος, δεν θα σας πάρουν στα σοβαρά.
Ένας άλλος τρόπος να σας προσέξουν είναι να ξεκινήσετε να ακολουθείτε εσείς άλλους χρήστες.

Βρείτε φωτογραφίες που μοιάζουν με τις δικές σας και ξεκινήστε να ακολουθείτε τους followers τους. Κάτι σαν κατασκοπεία δηλαδή. Κάθε φορά που ακολουθείτε κάποιον, λαμβάνει μια ειδοποίηση και λογικά, από περιέργεια και μόνο θα μπει να δει το προφίλ σας. Αυτό σημαίνει ότι έχετε κάνει ήδη τη μισή δουλειά.

instagram famous 01

Το να ακολουθείτε άλλους λογαριασμούς δεν είναι αρκετό από μόνο του. Θα πρέπει να αλληλεπιδράτε με τους άλλους, κάνοντας like και γράφοντας σχόλια στις φωτογραφίες τους, αλλιώς θα θεωρηθείτε ghost follower.

Αν το να ακολουθείτε πολλούς σας μπερδεύει, τότε μπορείτε να αφήνετε ωραία σχόλια σε φωτογραφίες άλλων, ακόμη κι αν δεν είστε followers τους. Αν γράψετε ένα θετικό σχόλιο, υπάρχει μια καλή πιθανότητα, ο χρήστης να ελέγξει το προφίλ σας από περιέργεια. Αν αυτό που θα δει του αρέσει, τότε θα αποκτήσετε έναν νέο οπαδό.

Αν σας φαίνεται δύσκολο να γράφετε σχόλια από το iPhone, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια web υπηρεσία όπως το IconoSquare (https://pro.iconosquare.com/) που σας επιτρέπει να αφήνετε σχόλια γρήγορα και συστηματικά από τον υπολογιστή σας.

Τα σχόλιά σας θα πρέπει να είναι στοχευμένα, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να σχολιάζετε μόνο σε άτομα που έχουν υψηλή πιθανότητα να γίνουν followers σας.
Για να τους ανακαλύψετε, ψάξτε στην αναζήτηση του Instagram για hashtags σχετικά με το δικό σας στιλ και το είδος των φωτογραφιών σας.

Τέλος, τα σχόλιά σας έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν αντιληπτά από χρήστες που δεν έχουν χιλιάδες followers και επίσης αν έχουν γίνει σε πρόσφατες φωτογραφίες.

Διαβάστε επίσης: «iOS Backup – Τα εφεδρικά αντίγραφα σώζουν πολύτιμα δεδομένα»

Βήμα τρίτο: Κρατήστε τους followers

Το να βρείτε χρήστες να σας ακολουθήσουν είναι, ίσως, το εύκολο κομμάτι. Το να τους κρατήσετε ζωντανό το ενδιαφέρον είναι το ζητούμενο. Καταρχάς, θα πρέπει να δημοσιεύετε συχνά, ώστε να μην σας ξεχάσουν αλλά και να ανυπομονούν για την επόμενη εικόνα.

Υπάρχει, όμως, μια λεπτή γραμμή μεταξύ του «πολύ συχνά» και του «συχνά». Μη γεμίζετε το feed των άλλων με συνεχόμενες φωτογραφίες γιατί είναι πολύ πιθανό ότι θα τους κουράσετε. Μην ποστάρετε περισσότερες από μία-δύο εικόνες σε διάστημα έξι ωρών.

Για να κάνετε τις λήψεις σας πιο ενδιαφέρουσες, μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε μια χρήσιμη περιγραφή και την τοποθεσία. Θα μπορούσατε να κάνετε μια ερώτηση, να πείτε μια ιστορία ή να προσθέσετε μια πολύτιμη συμβουλή.

Και τέλος, ανταποκριθείτε στις παρατηρήσεις και στις ερωτήσεις των followers σας. Το πιο απλό, όπως ένα «ευχαριστώ» ή το να απαντήσετε σχετικά με κάποια εφαρμογή που χρησιμοποιήσατε για τη λήψη, θα κάνουν τη διαφορά.

Με λίγα λόγια

Αν ακολουθήσετε τα τρία αυτά βήματα, θα είστε σε πολύ καλό δρόμο για να αποκτήσετε αυθεντικούς followers, που πραγματικά εκτιμούν και αγαπούν τις φωτογραφίες σας. Ανακεφαλαιώνοντας:

  • Φτιάξτε μια εντυπωσιακή συλλογή φωτογραφιών στο Instagram και ανεβάστε μόνο τις καλύτερες λήψεις σας.
  • Κάντε τους άλλους να σας προσέξουν, ακολουθώντας τους, σχολιάζοντας άλλες φωτογραφίες και χρησιμοποιώντας σχετικά hashtags στις δικές σας.
  • Ικανοποιήστε τους followers σας δημοσιεύοντας τακτικά και ανταποκριθείτε στις παρατηρήσεις και τις ερωτήσεις τους με ευγένεια.
  • Δείτε τους followers σας να πολλαπλασιάζονται και αποκτήστε μια ομάδα που σας αγαπά και αναμένει με αγωνία το επόμενο πλάνο που θα της χαρίσετε, εντελώς δωρεάν, μέσα από την εφαρμογή Instagram.

Διαβάστε επίσης: «Power Banks – Οι καλύτερες εξωτερικές μπαταρίες για το iPhone/iPad»

Από mirelen