Kantar Worldpanel - Σε ανοδική πορεία το iOS στην πλειοψηφία των διεθνών αγορών

Kantar Worldpanel - Σε ανοδική πορεία το iOS στην πλειοψηφία των διεθνών αγορών
ired.gr

Πού ανεβαίνει και πού πέφτει το ποσοστό του iOS; Η Kantar Worldpanel έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της έρευνάς της

Τα iPhone 7, iPhone 7 Plus και το iPhone 6s, ήταν τα τρία πιο δημοφιλή smartphones στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, κατά το τρίμηνο Σεπτεμβρίου - Νοεμβρίου του 2016. Είναι η περίοδος των “πρώτων” χριστουγεννιάτικων αγορών μας για δώρα, κυρίως προς τους φίλους και την οικογένειά μας.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Kantar Worldpanel, τα τρία αυτά smartphones της Apple είχαν μία καταπληκτική “πορεία”, καθώς κατάφεραν να συγκεντρώσουν το 31,3% των πωλήσεων στις ΗΠΑ. Το ποσοστό του συνόλου των συσκευών της Samsung κατά την ίδια περίοδο ανήλθε στο 28,9%.

iphone sales 01

Στις ΗΠΑ, το iOS (το σύνολο δηλαδή των smartphones της εταιρείας) αναπτύχθηκε περαιτέρω, κατά 6,4% κατά την ίδια περίοδο, φτάνοντας το 43,5% . Οι συσκευές από το οικοσύστημα του Android “είδαν” το ποσοστό τους να πέφτει κατά 5,1%, στο 55,3%.

Διαβάστε επίσης: App Store - Νέο ρεκόρ πωλήσεων, μόνο σε μία μέρα, την Πρωτοχρονιά!

Με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Kantar, το iOS κέρδισε έδαφος στις περισσότερες αγορές, απορροφώντας έτσι τις απώλειες που είχε σε αυτές της Κίνας και της Γερμανίας.

Το iOS, σημείωσε τη μεγαλύτερη - από έτος σε έτος - αύξηση του ποσοστού του στο Ηνωμένο Βασίλειο, κερδίζοντας 9,1% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015 και φτάνοντας στο εντυπωσιακό 48,3%!

Και τα δύο λειτουργικά συστήματα μαζί (Android και iOS), αθροιστικά, κέρδισαν έδαφος στις αγορές της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασίλειου, “κυρίως, λόγω της πτώσης του λειτουργικού συστήματος της Microsoft”, σύμφωνα με την ίδια αναφορά.

Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα του επόμενου τριμήνου, καθώς τότε θα έχουν ενσωματωθεί και οι πωλήσεις της εορταστικής περιόδου. Μέχρι τώρα έχουμε μόνο ενδείξεις για τις τάσεις τις συγκεκριμένης περιόδου και αυτές είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές για την πορεία των συσκευών iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

Νωρίτερα βέβαια θα έχουν ανακοινωθεί τα τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα της Apple, τα οποία και αναμένεται να μας δώσουν μία πρώτη εικόνα, έστω και σε απόλυτους αριθμούς (δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να συγκρίνουμε με τον ανταγωνισμό).

Φυσικά, θα σας μεταφέρουμε κάθε νεότερο από την πορεία όχι μόνο του iPhone 7, αλλά και της αγοράς των smartphones, γενικότερα.

από Kostthem