Facebook Tips - Περιηγηθείτε με υψηλή ασφάλεια στο κοινωνικό δίκτυο

Facebook Tips - Περιηγηθείτε με υψηλή ασφάλεια στο κοινωνικό δίκτυο
ired.gr

 Μερικές προτάσεις για να κρατήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα στο Facebook μακριά από τα μάτια τρίτων!

Το Facebook είναι μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται καθημερινά σε όλο τον κόσμο. Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας με γνωστούς και αγνώστους, φίλους, οικογένεια και συναδέλφους. Έχει γίνει ένας τρόπος ζωής στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων και είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τρόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Πολλές όμως χρήσεις που εμείς μπορούμε να απολαμβάνουμε, μπορούν να μας θέτουν σε κίνδυνο χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε πλήρως. Τα check-ins, οι προσωπικές φωτογραφίες, τα βίντεο, είναι πράγματα που θα πρέπει να προσέχουμε με ποιους τα μοιραζόμαστε και ποιος μπορεί να τα δει. Η προσωπική ασφάλεια είναι κάτι που αφορά όλους μας ανεξαρτήτως ηλικίας.

Μπορεί να νομίζετε πως η χρήση του Facebook είναι απόλυτα ασφαλής, παρόλα αυτά, εξωτερικοί παράγοντες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά σας δεδομένα όπως το email, τραπεζικούς λογαριασμούς, πιστωτικές κάρτες, μέρη τα οποία συχνάζετε, και πολλά ακόμη. Σε αυτό τον οδηγό σας παρουσιάζουμε μερικούς απλούς τρόπους να κάνετε τη χρήση του Facebook ασφαλέστερη για εσάς!

Ισχυρός κωδικός πρόσβασης

Δημιουργήστε έναν κωδικό πρόσβασης που θα δυσκολέψει κάποιον άγνωστο να τον μαντέψει, και φυσικά, μην μοιράζεστε τον κωδικό σας!

Καλό θα ήταν να αποφύγετε ημερομηνίες γεννήσεως και επετείους, ενώ καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε συνδυασμούς γραμμάτων και αριθμών. Μέσω της iOS συσκευής σας μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας με λίγα απλά βήματα! Απλά ανοίξτε την εφαρμογή του Facebook:

  • Επιλέξτε κάτω δεξιά τις 3 γραμμές που εμφανίζονται
  • Κάνετε Scroll Down μέχρι να εμφανιστεί η επιλογή «Ρυθμίσεις» και πατάτε εκεί (εικ. 1)
  • Στις 3 επιλογές που θα εμφανιστούν, επιλέγετε «Ρυθμίσεις λογαριασμού» (εικ. 2)
  • Στην οθόνη που θα εμφανιστεί, επιλέξτε «Γενικά» (εικ. 3)

facebook 01

  • Στην οθόνη που θα εμφανιστεί, επιλέγετε «Κωδικός πρόσβασης» (εικ. 4)
  • Τέλος, πληκτρολογείτε τον τωρινό κωδικό πρόσβασής σας και μετέπειτα τον καινούριο. Όταν είστε σίγουροι, επιλέγετε «Αλλαγή κωδικού πρόσβασης» (εικ. 5)

facebook 02

Log Out (Αποσύνδεση)

Όταν συνδέεστε από μια συσκευή που δεν χρησιμοποιείτε συχνά ή συσκευή που είναι κοινόχρηστη, καλό θα ήταν να αποσυνδέεστε ώστε να μην έχει κανείς άλλος πρόσβαση στον λογαριασμό και στα προσωπικά σας δεδομένα. Η επιλογή της αποσύνδεσης είναι εύκολη είτε από υπολογιστή, είτε από smartphone, είτε από οποιαδήποτε συσκευή iOS.

Report (Αναφορά) σε Spammers και ανεπιθύμητο/ακατάλληλο περιεχόμενο

Αν κάποια δημοσίευση, φωτογραφία, βίντεο, πρόσκληση παιχνιδιού, ή αίτημα φιλίας σας φαίνεται περίεργη ή ψεύτικη, μην την ανοίξετε. Αν κάποια κατάσταση δεν αλλάζει και συνεχίζει να σας ενοχλεί, μπορείτε να το αναφέρετε να εξεταστεί από το Facebook ως ακατάλληλο/ψεύτικο/spam. Εάν κριθεί πως είναι, αφαιρείται εντελώς.

Για να κάνετε αναφορά σε μια δημοσίευση, κλικάρετε το βελάκι στο πάνω δεξιά μέρος και επιλέγετε «Αναφορά» και επιλέγετε την αιτία που το αναφέρετε.

Διαβάστε επίσης: «Facebook - Τι γνωρίζει για εσάς προσωπικά το κοινωνικό δίκτυο;»

Από Emma