iPhone 7 - Το Instagram πλέον υποστηρίζει πλήρως τις νέες συσκευές

iPhone 7 - Το Instagram πλέον υποστηρίζει πλήρως τις νέες συσκευές
ired.gr

 Επιτέλους, μπορούμε να αναρτήσουμε Live Photos μέσω της επίσημης εφαρμογής του Instagram! Διαβάστε το πώς.

Αν και έχει περάσει ήδη μεγάλο χρονικό διάστημα από την παρουσίαση των Live Photos από την Apple, αλλά από και την εισαγωγή του χαρακτηριστικού αυτού στις συσκευές της, πολλές mainstream εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης δεν έχουν ακόμα και σήμερα ενσωματώσει αυτή τη δυνατότητα.

Και έως ενός σημείου αυτό είναι λογικό, γιατί, αντί να υπάρξει μία συνεννόηση μεταξύ των εταιριών για ένα κοινό format κινούμενων εικόνων, η κάθε μία παρουσιάζει το δικό της (gif, Live Photos, Boomerang κοκ).

Οι μηχανικοί που εργάζονται για την υποστήριξη της εφαρμογής του Instagram για το iOS, βρήκαν τον τρόπο για να γεφυρώσουν αυτό το ψηφιακό χάσμα και πλέον, σταδιακά, οι χρήστες ανά τον κόσμο θα έχουν τη δυνατότητα να ποστάρουν τις αγαπημένες τους Live Photos.

Διαβάστε επίσης: Instagram Stories: να σου πω μια ιστορία;

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η υπηρεσία Instagram, ανακοίνωσε την Πέμπτη που μας πέρασε, πως πλέον, μέσω της αναβάθμισης των συστημάτων της υποστηρίζει πλήρως τις συσκευές iPhone 7 & iPhone 7 Plus. Τα χαρακτηριστικά που στην ουσία εισήχθησαν είναι η υποστήριξη του νέου, ευρύτερου χρωματικού φάσματος που διαθέτουν οι οθόνες των νέων συσκευών, αλλά και η υποστήριξη των Live Photos.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μέσω Twitter, από τον συνιδρυτή της υπηρεσίας, Mike Kriege.

Και οι δύο αυτές προσθήκες είχαν στην ουσία ανακοινωθεί από την εταιρεία κατά την παρουσίαση του iPhone 7 τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, αλλά, χρειάστηκαν τελικά κάποιοι μήνες για να περάσουμε από το στάδιο του σχεδιασμού σε αυτό της υλοποίησης και τελικά σε αυτό του δημόσιου λανσαρίσματος.

Πλέον οι κάτοχοι των συσκευών iPhone 7 και iPhone 7 Plus είναι σε θέση να μοιραστούν, αλλά και να προβάλουν φωτογραφίες με πιο ζωντανά χρώματα, χάρη στην υποστήριξη του wide color format. Αν και, η διαφορά στην αρχή δείχνει πολύ μικρή, αν μπείτε στον κόπο και κάνετε μία σύγκριση των φωτογραφιών σας πριν και μετά από αυτή την αναβάθμιση, θα δείτε πως είναι “αισθητή”.

instagram 01

Επιπροσθέτως, μέσω αυτής της “σιωπηρής” αναβάθμισης, θα μπορούμε πολύ εύκολα, μέσα από το περιβάλλον της εφαρμογής, να μετατρέπουμε τις Live Photos μας από το φορμάτ κινούμενων εικόνων της Apple (Live Photos), στο αντίστοιχο του Instagram (Boomerang).

Προκειμένου να επιτύχουμε τη μετατροπή αυτή, θα πρέπει να ανοίξουμε την εφαρμογή του Instagram και να σύρουμε από τα αριστερά προς τα δεξιά για να εμφανιστεί η κάμερα. Μετά, με σύρσιμο προς τα επάνω, θα μπορούμε να επιλέξουμε μία Live Photo που έχουμε συλλάβει τις τελευταίες 24 ώρες. Ενώ έχουμε επιλέξει την επιθυμητή Live Photo μας, κατά τη διάρκεια της προεπισκόπησής της, χρησιμοποιούμε το 3D Touch πατώντας έντονα σε οποιοδήποτε σημείο της και αμέσως μετά αυτή θα μετατραπεί στο Boomerang format που υποστηρίζεται επίσημα από το Instagram. Ας συνοψίσουμε τα βήματα:

  • Μέσα από την εφαρμογή, σύρετε προς τα δεξιά για την ενεργοποίηση της κάμερας
  • Σύρετε προς τα πάνω για να εμφανιστούν οι φωτογραφίες σας των τελευταίων 24 ωρών
  • Επιλέξτε μία Live Photo
  • Πατήστε έντονα σε αυτή (3D Touch)
  • Η εικόνα θα μετατραπεί στο συμβατό με την υπηρεσία φορμάτ
  • Μοιραστείτε την κινούμενη εικόνα σας!

Όπως προανέφερα, η υποστήριξη του Live Photo format δεν ήταν άμεση και ευρεία, με δημοφιλείς εφαρμογές, όπως το Twitter, να μην έχουν ακόμα προβεί στην υποστήριξή του. Περιέργως, το Tumblr, ήταν το πρώτο κοινωνικό δίκτυο που παρείχε μέσω web μία σχετική υποστήριξη, έστω και μέσω μίας μεσοβέζικης λύσης.

Η υποστήριξη των Live Photos αλλά και της απεικόνισης στο νέο, ευρύτερο χρωματικό φάσμα των iPhone 7 & iPhone 7 Plus γίνεται σταδιακά και εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να έχει γίνει διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες.

Προσοχή, δεν υπάρχει λόγος να τσεκάρετε τις ενημερώσεις των εφαρμογών σας, η αναβάθμιση αυτή πραγματοποιείται “server-side”, δηλαδή, μέσω της αναβάθμισης των συστημάτων της υπηρεσίας. Μην τσεκάρετε τα updates του App Store λοιπόν, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πλοηγηθείτε στην εφαρμογή για να δείτε αν μπορείτε να αναρτήσετε μία δική σας Live Photo.

Enjoy!

από Kostthem