iOS 10 - Έχει εγκατασταθεί έως τώρα στο 76% των ενεργών συσκευών

iOS 10 - Έχει εγκατασταθεί έως τώρα στο 76% των ενεργών συσκευών
ired.gr

Τελικά η αποδοχή του iOS 10 υπήρξε (οριακά) μεγαλύτερη από αυτή του iOS 9!

Έχουν περάσει περίπου τέσσερις μήνες από την επίσημη κυκλοφορία του iOS 10 και το ποσοστό των συσκευών που έχουν αναβαθμιστεί στην έκδοση αυτή ξεπέρασε ήδη το 76%. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως τα στοιχεία που ανακοινώνει η Apple είναι “επί των ενεργών συσκευών”, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς την “εικόνα” που τελικά μας δίνουν.

Το στατιστικό αυτό στοιχείο δημοσιεύθηκε από την εταιρεία στη σελίδα υποστήριξης των δημιουργών εφαρμογών. Ο ρυθμός της αύξησης του ποσοστού του iOS 10 επί του συνόλου των εκδόσεών του αυξήθηκε σημαντικά κατά την εορταστική περίοδο, όπως είναι φυσικό. Για την ακρίβεια, από τον Νοέμβριο έως και τις αρχές του Γενάρη, η αύξηση του ποσοστού ανήλθε στο 13%! Τον Νοέμβριο το iOS 10 είχε εγκατασταθεί στο 63% των ενεργών συσκευών.

Το 18% των συσκευών “τρέχουν” το iOS 9 και το έξι τοις εκατό το iOS 8 ή παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας.

ios10 01

Διαβάστε ακόμη: Theater mode - Στο επερχόμενο λειτουργικό iOS 10.3;

Επιπροσθέτως, ένα μικρό “άλμα” στο ποσοστό του iOS 10 παρατηρήθηκε με την κυκλοφορία της έκδοσης 10.2, καθώς, οι μικρές προσθήκες, οι διορθώσεις, αλλά και η κυκλοφορία του TV app (δεν αφορά τη χώρα μας), στάθηκαν ικανά να “πείσουν” μεγάλη μερίδα των χρηστών που είχαν ακόμα το iOS 9 στις συσκευές τους, να τις αναβαθμίσουν.

Κατά την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο, το iOS 9 είχε εγκατασταθεί στο 75% των ενεργών συσκευών και αυτή νομίζω πως είναι και η ουσία της είδησης. Αν και ακούμε συχνά “γκρίνιες” για το iOS 10 (αρκετές είναι δικαιολογημένες), τελικά, οι χρήστες το “αγκάλιασαν” αντίστοιχα, ή και περισσότερο από το iOS 9. Αυτό είναι κάτι που προσωπικά με εξέπληξε.

Η Apple προετοιμάζει τις επόμενες αναβαθμίσεις του iOS και σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες και αναφορές στις 10 του Γενάρη θα δώσει στην κυκλοφορία την πρώτη δοκιμαστική έκδοση του iOS 10.3. Ασφαλώς, αναμένεται πρώτα να διατεθεί στους developers και στη συνέχεια στους public beta testers.

από Kostthem