iPhone 7 - H «βαρετή» συσκευή που έχει γίνει ανάρπαστη!

iPhone 7 - H «βαρετή» συσκευή που έχει γίνει ανάρπαστη!
ired.gr

Η τεράστια ζήτηση για τα iPhone 7 και 7 Plus μπορεί να οδηγήσει στα μεγαλύτερα κέρδη της ιστορίας για την Apple.

Μπορεί να μην ήταν επαναστατικό σχεδιαστικά, όμως περιλάμβανε επαναστατικές νέες ή βελτιωμένες παλιές, τεχνολογίες. Μπορεί να μην γυάλιζε τόσο στο μάτι λόγω ομοιότητας με τους προκατόχους του, αλλά όταν το έπιανες στα χέρια σου, δεν ήθελες να το αφήσεις.

Και τελικά, όσο κι αν κάποιοι προδιέγραφαν την αποτυχία του, η ζήτηση για το «βαρετό», όπως το χαρακτήρισε ο «ειδικός» τύπος χτύπησε κόκκινο, που λέμε. Και οι αναλυτές προδιαγράφουν τεράστια και ίσως πρωτοφανή κέρδη για την Apple ειδικά σ’ αυτό το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Μέχρι σήμερα, το καλύτερο πρώτο τρίμηνο χρονιάς για την Apple, ήταν αυτό του 2015 (με την παρουσίαση του iPhone 6) όπου παρουσίασε κέρδη της τάξης των 18,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εισπράξεις της τάξης των 75,9 δισεκατομμυρίων. Τώρα, μαθαίνουμε από την οικονομικό αναλυτή Ananda Baruah της Brean Capital, ότι φέτος, η Apple αναμένεται να ξεπεράσει το όριο των 76 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εισπράξεις, ένα όριο που το πλησιάζει εδώ και χρόνια, αλλά δεν το έχει φτάσει ξανά.

Εννοείται ότι η τεράστια ζήτηση και οι πωλήσεις του iPhone 7/7 Plus, είναι ο κυριότερος λόγος για τέτοιες εισπράξεις και ο αναλυτής υπολογίζει ότι η Apple θα φτάσει κάπου ανάμεσα στα 77 και 78 δισεκατομμύρια. Σαν σύγκριση, να πούμε ότι πέρσι τέτοια εποχή, η Apple είχε πουλήσει 74,8 εκατομμύρια iPhone. Και από εκεί και πέρα, να πούμε κι ότι το φετινό iPhone 7 Plus ειδικά, αποδείχθηκε ότι είναι πολύ πιο δημοφιλές απ’ ό,τι θα περίμενε κι η ίδια η Apple.

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι το καινούριο μοντέλο του 2017 iPhone - που θα αποτελείται όπως φαίνεται από δύο μοντέλα 7s κι ένα μοντέλο με κυρτή AMOLED οθόνη που θα είναι το 8 - σύμφωνα με τον ίδιο αναλυτή, μπορεί και να μη δει την ίδια επιτυχία σε πωλήσεις.

«Όπως φαίνεται, αυτό που πιστεύουμε είναι πως θα υπάρξει μόνο ένα μοντέλο iPhone 8 για φέτος, (το Plus + μοντέλο), το οποίο μπορεί όμως να «θάψει» τις πωλήσεις όλων μαζί των καινούριων μοντέλων», έγραψε ο Baruah.

«Λόγω της έλλειψης ξεκάθαρου σχήματος για το τελικό μοντέλο, μαζί με την έλλειψη νέων επαναστατικών χαρακτηριστικών (;) αλλά και αύξησης των τιμών στις ΗΠΑ, του ανταγωνισμού από την Κίνα και της αύξησης των τιμών στην Ινδία, είναι πολύ πιθανό ότι η ζήτηση για τα νέα μοντέλα του 2017 θα είναι κατώτερη από όσο όλοι μας θα περιμέναμε.»

Βέβαια, καθώς ακούγεται ότι η Apple δοκιμάζει 10 διαφορετικά πρωτότυπα όσον αφορά το νέο iPhone 8, είναι πολύ νωρίς ακόμη για να γνωρίζουμε και να κάνουμε υποθέσεις όσον αφορά το επετειακό μοντέλο της.

Δείτε ακόμη: Το «βαρετό» iPhone 7 κι άλλα παραμύθια με δράκους

από Elichord