Theater mode - Στο επερχόμενο λειτουργικό iOS 10.3;

Theater mode - Στο επερχόμενο λειτουργικό iOS 10.3;
ired.gr

Δοκιμαστική έκδοση του iOS 10.3 θα προσθέσει το νέο, “Theater mode”;

Την Παρασκευή που μας πέρασε, παρουσιάστηκε μία νέα φήμη που δεν μπορούμε ακόμα να αξιολογήσουμε ως προς την εγκυρότητά της, η οποία για κάποιους αφορά κυρίως τα iPad, αν και αυτό ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί. Νωρίς τον Γενάρη, με βάση τη φήμη αυτή, η Apple θα δώσει στην κυκλοφορία τη δοκιμαστική έκδοση του iOS 10.3, η οποία και θα προσθέτει μία νέα λειτουργία, με τίτλο “Theater”.

O Sonny Dickson, ο οποίος ειδικεύεται σε ζητήματα διαρροών πληροφοριών ως προς το hardware της Apple, έκανε δύο σχετικά tweets και ανέφερε πως στην επερχόμενη δοκιμαστική έκδοση του iOS θα υπάρχει ένα εικονίδιο στο Κέντρο Ελέγχου, που θα θυμίζει ποπ κορν και θα αποκαλείται “Theater”.

Το τι ακριβώς θα αντιπροσωπεύει αυτή η λειτουργία ή το πώς ακριβώς θα δουλεύει, είναι ακόμα άγνωστο. Με βάση την ονομασία της, μπορούμε να υποθέσουμε πως πρόκειται για μία λειτουργία όπου οι χρήστες θα μπορούν άμεσα, με ένα “κλικ”, να απενεργοποιούν τους ήχους του συστήματος, καθώς και τις δονήσεις του μηχανισμού taptic.

Επιπροσθέτως, αναμένεται να απενεργοποιούνται οι εισερχόμενες κλήσεις και τα μηνύματα, αλλά και να βελτιστοποιείται η φωτεινότητα της συσκευής μας, κατά τη διάρκεια θέασης μίας ταινίας.

Διαβάστε επίσης: iPhone και εγγύηση συσκευής στην Ελλάδα. Τι ισχύει τελικά;

Ως γνωστόν, η Apple διαθέτει μία σειρά από πατέντες σχετικές με μικρο-ρυθμίσεις του συστήματος, οι οποίες προέρχονται από το “μακρινό” τεχνολογικά, 2012.

Σε αντίθεση με την χειροκίνητη έναρξη της λειτουργίας, όπως δηλαδή αναφέρει η συγκεκριμένη φήμη, όπως αναφέρεται στις πατέντες αυτές, οι συσκευές θα μπορούν αυτόματα να καθορίζουν την ένταση της φωτεινότητας καθώς και άλλες ρυθμίσεις, με βάση την τρέχουσα θέση, αντλώντας τις πληροφορίες αυτές από το GPS chip των συσκευών, αλλά και τις πληροφορίες από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

theatre mode 01

Εκτός από τις πληροφορίες για το Theater Mode, ο Dickson προχωρά ένα βήμα παραπέρα, αναφερόμενος στην ημερομηνία της κυκλοφορίας της δοκιμαστικής αυτής έκδοσης: Τρίτη, 10 Ιανουαρίου. Αν η φήμη αυτή επαληθευθεί, αναμένεται για μία ακόμη φορά αρκετοί χρήστες να εγκαταστήσουν μία δοκιμαστική έκδοση του iOS στις συσκευές τους, κάτι που είχε γίνει και με την έκδοση 10.1, όπου η Apple είχε προσθέσει το εφέ βάθους στην εφαρμογή της κάμερας για το iPhone 7 Plus.

Αυτές οι φήμες - πληροφορίες, ευθυγραμμίζονται χρονικά με αυτές του AppleΙnsider. Στα στατιστικά της ιστοσελίδας, υπήρξαν πρόσφατα “επισκέψεις” από συσκευές που έτρεχαν το λειτουργικό 10.3 (ή τουλάχιστον έτσι “δήλωναν ψηφιακά”). Τις τελευταίες εβδομάδες, οι “επισκέψεις” αυτές έχουν γίνει αρκετά συχνότερες και μάλλον τα κομμάτια του παζλ δείχνουν να ενώνονται πλέον μεταξύ τους.

Η τρέχουσα έκδοση του iOS, 10.2, έγινε διαθέσιμη μέσα στον Δεκέμβρη που μας πέρασε (τη λες δηλαδή και περσινή), προσθέτοντας διάφορα νέα emojis, κάποια tweaks για το Music app, αλλά και το νέο, TV app, το οποίο δεν είναι διαθέσιμο στη χώρα μας. Δυστυχώς όμως, έλυσε μόνο εν μέρει τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν αρκετοί χρήστες με τις μπαταρίες των συσκευών τους. Αρκετοί, είδαν το πρόβλημά τους να αποκαθίσταται, ενώ άλλοι ανέφεραν πως δεν είδαν καμία βελτίωση.

Θα παρακολουθούμε στενά όλα τα updates και της συγκεκριμένης είδησης και θα σας ενημερώσουμε άμεσα για την διάψευση, ή την επιβεβαίωσή της.

Στο μεταξύ, ενημερωτικά, μπορείτε να πλοηγηθείτε στη σχετική ιστοσελίδα της Apple, στην οποία και θα μπορέσετε όταν θελήσετε να εγγραφείτε στο πρόγραμμα δημόσιων δοκιμαστικών εκδόσεων (Apple Beta Software Program) της εταιρίας και να αποκτήσετε το αρχείο - προφίλ που θα εγκατασταθεί στη συσκευή σας. Μετά, θα μπορείτε να εγκαταστήσετε απ’ ευθείας από τη συσκευή σας τη δοκιμαστική έκδοση του iOS 10.3 ή την 10.2.1 αν το πράξετε σήμερα.

Το πρόγραμμα αφορά τα λειτουργικά συστήματα iOS και macOS και μας επιτρέπει να ρίχνουμε ματιές στα χαρακτηριστικά των επόμενων δοκιμαστικών εκδόσεων. Χρησιμοποιείστε το με προσοχή, οι εκδόσεις beta συνήθως περιέχουν αρκετά bugs.

από Kostthem