1η - Πρώτη και με διαφορά η Apple στις πωλήσεις, κατά την εορταστική περίοδο

1η - Πρώτη και με διαφορά η Apple στις πωλήσεις, κατά την εορταστική περίοδο
ired.gr

 Είναι αλήθεια: τα προϊόντα της Apple παραμένουν τα πιο επιθυμητά δώρα

Η εορταστική περίοδος έφτασε στο τέλος της και όλοι οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς “κάνουν ταμείο”. Δεν είναι μυστικό άλλωστε πως ο τζίρος της συγκεκριμένης περιόδου αποτελεί δέλεαρ για όλες τις εταιρείες, ακόμα και για τους γίγαντες της τεχνολογίας.

Η Flurry, είναι μία εταιρεία ερευνών - μετρήσεων, θυγατρική της Yahoo και συνέλεξε στοιχεία πωλήσεων φορητών συσκευών, για την περίοδο μεταξύ 19 και 25 Δεκεμβρίου του 2016.

apple top 01

Τα iPad και iPhone της Apple, ήταν οι πιο δημοφιλείς επιλογές των καταναλωτών.

Τα προϊόντα της Apple ηγήθηκαν των πωλήσεων με μερίδιο 44% και η Samsung ακολούθησε με 21%. Ακολούθησαν οι Huawei, LG, Amazon, Oppo, Xiaomi και Motorola με ποσοστά 2-3%.

“Ενώ η Samsung αναπτύσσεται ελαφρώς σε δημοτικότητα, με άνοδο των πωλήσεών της κατά 1% την εορταστική περίοδο, οι συσκευές της Apple συνεχίζουν να αποτελούν το πιο επιθυμητό δώρο. Αξιοσημείωτη είναι η θέση των Huawei και LG, καθώς κατάφεραν να κερδίσουν την τρίτη και τέταρτη θέση, χωρίς να έχουν ούτε μία συσκευή ανάμεσα στις 35 πρώτες. Η υψηλή θέση τους στη λίστα αντικατοπτρίζει περισσότερο τη μεγάλη ποικιλία συσκευών που προσφέρουν και κυρίως, τις ανταγωνιστικές τιμές στις οποίες τις διαθέτουν.”

Διαβάστε επίσης: Apple AirPods - είναι αδιάβροχα τα νέα ακουστικά;

Πέρυσι, στην αντίστοιχη λίστα της Flurry, οι ενεργοποιήσεις συσκευών της Apple είχαν κερδίσει το 49,1% της αγοράς, ενώ αυτές της Samsung το 19,8%.

apple top 02

Τα phablets και τα smartphones με μεγέθη οθόνης μεταξύ 5 και 6,9 ιντσών συνέχισαν την ανοδική τους πορεία. Το 2016, η κατηγορία των phablets, η οποία και “φιλοξενεί” τα iPhone 6 Plus, iPhone 6s Plus και iPhone 7 Plus, απέσπασε το 37% των ενεργοποιήσεων, ενώ, τα κινητά τηλέφωνα μεσαίου μεγέθους, όπως τα iPhones των 4,7 ιντσών, το 45%. Οι ενεργοποιήσεις στην κατηγορία των tablets “πλήρους μεγέθους” όπως το iPad, συνέχισαν την πτωτική τους πορεία (9%).

Η Flurry, προκειμένου να δημιουργήσει τη λίστα της, χρησιμοποίησε δεδομένα από ενεργοποιήσεις έξυπνων συσκευών, αλλά και στατιστικά από εκατοντάδες χιλιάδες εφαρμογές, οι οποίες κατέβηκαν από τους χρήστες στο διάστημα μεταξύ 19 και 25 Δεκεμβρίου.

από Kostthem