iPhone 7 Plus - Αναπάντεχα προβλήματα για την κάμερα του

iPhone 7 Plus - Αναπάντεχα προβλήματα για την κάμερα του
ired.gr

Μαύρη οθόνη και μήνυμα σφάλματος τρομοκρατούν τους χρήστες του iPhone 7 Plus.

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του iPhone 7 Plus είναι αδιαμφισβήτητα η κάμερά του. Η φωτογραφική μηχανή διαθέτει διπλό φακό και συνδυάζει την ισχύ ενός ευρυγώνιου φακού 12 MP και ενός τηλεφακού 12 MP που, μαζί, δημιουργούν, υπέροχα πλάνα bokeh.

Δυστυχώς, όμως, από ό,τι όλα δείχνουν η εφαρμογή της κάμερας αντιμετωπίζει προβλήματα και προκαλεί πονοκέφαλο στους χρήστες.

Δυσλειτουργίες κάμερας iPhone 7 Plus

Ο χρήστης του reddit teryakiwok, πριν από 12 ημέρες, δημιούργησε ένα thread με τίτλο «Οι κάμερες του iPhone 7 Plus πεθαίνουν». Εκεί ανέφερε ότι η συσκευή του εμφανίζει ένα μήνυμα σφάλματος που δηλώνει «έκτακτη ανάγκη, το iPhone πρέπει να ‘κρυώσει’», κάθε φορά που επιχειρούσε να ανοίξει την εφαρμογή της κάμερας, ενώ η συσκευή δεν είχε, ούτε κατά διάνοια, υπερθερμανθεί.

Κάποιοι άλλοι χρήστες του απάντησαν ότι είχαν παρατηρήσει παρόμοιο πρόβλημα και το είχαν επιλύσει σε κάποιο από τα Genius Bars της Apple.

Κάποιοι άλλοι, όμως, ανέφεραν, εν τω μεταξύ, στα social media, ότι η κάμερα του iPhone 7 Plus εμφανίζει μια μαύρη εικόνα όταν ανοίγει η εφαρμογή, αντί της οθόνης προεπισκόπησης. Ορισμένοι, μάλιστα, δήλωσαν ότι είδαν την οθόνη να αναβοσβήνει και σε άλλους χρωματισμούς, όπως πράσινο, μπλε ή μωβ.

Αν κάνετε μια γρήγορη αναζήτηση στο Twitter, θα δείτε ότι το θέμα υπάρχει ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου, γεγονός που σημαίνει ότι η πρόσφατη ενημέρωση του λογισμικού σε iOS 10.2 δεν είναι η πηγή του προβλήματος. Από ό,τι φαίνεται, μάλλον πρόκειται για αστοχία υλικού που έχει επηρεάσει μια μικρή παρτίδα συσκευών iPhone 7 Plus και η ενημέρωση λογισμικού δεν κατάφερε να διορθώσει το πρόβλημα.

Η Apple προσφέρει επισκευή ή αντικατάσταση των μονάδων που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα. Αν παρατηρήσατε κάτι σχετικό, επικοινωνήστε με το κατάστημα από όπου το αγοράσατε για να συνεννοηθείτε για τη συνέχεια.

«Ανθίζουν» οι τεχνικές δυσλειτουργίες στα smartphones

Είναι σχεδόν συνηθισμένο, πλέον, ότι κάθε φορά που ένα νέο smartphone βγαίνει στην αγορά, ορισμένες συσκευές από συγκεκριμένες παρτίδες θα εμφανίσουν κάποια προβλήματα.

Πρόσφατα, μερικές συσκευές Google Pixel είχαν εμφανίσει ένα πρόβλημα με την αντανάκλαση του φακού, το οποίο η Google επέλυσε με την αποστολή ενός software patch.
Η κατασκευή ενός κορυφαίου smartphone σε μαζικές ποσότητες είναι μια περίπλοκη διαδικασία και παρόλο που τα προγράμματα διασφάλισης της ποιότητας είναι αυστηρά, κάποια κατασκευαστικά ζητήματα, ίσως, ξεφύγουν της προσοχής των ειδικών.

Αυτό που συνέβη με το Samsung Galaxy Note 7 ήταν μεγάλη ατυχία και σίγουρα μια από τις χειρότερες υποθέσεις με τεχνικές δυσλειτουργίες και ελαττωματικό υλικό που έχουμε δει στην ιστορία των κινητών τηλεφώνων. Και ενώ το θέμα με τα προβλήματα της κάμερας του iPhone 7 Plus δεν συγκρίνονται με την πανωλεθρία του Galaxy Note 7, δεν σημαίνει ότι οι χρήστες δεν έχουν απογοητευτεί και ψάχνουν απεγνωσμένα μια λύση.

Διαβάστε επίσης: «Apple AirPods – Είναι αδιάβροχα τα νέα ακουστικά;»

Από mirelen