Nintendo - Σκοπεύει να εκδίδει πάνω από 3 παιχνίδια για iOS το χρόνο

Nintendo - Σκοπεύει να εκδίδει πάνω από 3 παιχνίδια για iOS το χρόνο
ired.gr

Η Nintendo αποφάσισε να πάρει στα σοβαρά τις mobile πλατφόρμες iOS και Android με το να εκδίδει τα παιχνίδια της και σε αυτές.

Μπορείτε να περιμένετε περισσότερα παιχνίδια πέρα από τα Animal Crossing και Fire Emblem. Και άλλα παιχνίδια της Nintendo θα εμφανιστούν στο iPhone σας μέσα στο 2017.

Ο πρόεδρος της Nintendo, Tatsumi Kimishima, είπε ότι η εταιρία θα παρουσιάζει από δω και στο εξής, πάνω από τρία παιχνίδια για tablet και smartphone κάθε χρόνο, σύμφωνα με συνέντευξη που δόθηκε στην Ιαπωνική εφημερίδα Sankei (όπως τη μετέφερε ο γνωστός αναλυτής και σύμβουλός της, Dr. Serkan Toto).

Αυτό συμφωνεί με μια δήλωση του Kimishima στις 22 Δεκεμβρίου, όταν είπε στην ιστοσελίδα Ιαπωνικών ειδήσεων Kyoto Shimbun, ότι η εταιρία θα εκδίδει 2 με 3 παιχνίδια κάθε χρόνο.

Η Nintendo είχε υποσχεθεί ότι θα παρουσιάσει τις εκδόσεις για κινητά του προσομοιωτή της κοινωνικών δραστηριοτήτων με τίτλο Animal Crossing και το παιχνίδι στρατηγικών μαχών Fire Emblem, επίσης για κινητές πλατφόρμες - δηλαδή τα iOS και Android.

nintendo games 02

Όμως μετά την τόσο μεγάλη επιτυχία του Super Mario Run, η εταιρία σκέφτεται πλέον σοβαρά να επεκταθεί περισσότερο στην αγορά παιχνιδιών για κινητά των 36,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στη συνέντευξή του στη Sankei, ο Kimishima επίσης προσπάθησε να καθησυχάσει τυχόν ανησυχίες των μετόχων της εταιρίας όσον αφορά την προσέγγιση της Nintendo στην αγορά των κινητών.

Παρόλο που το Super Mario Run είχε τόσο μεγάλη αποδοχή, οι επενδυτές δεν είναι και τόσο χαρούμενοι που το παιχνίδι παρέχει μία και μοναδική αγορά κόστους 10$, ενώ εκείνοι θα προτιμούσαν η Nintendo να αγκαλιάσει το σύστημα του δωρεάν παιχνιδιού με μικρο-αγορές, που έχει αποδειχθεί κατά πολύ πιο προσοδοφόρο, καθώς έτσι οι παίχτες συνήθως χαλάνε πολύ περισσότερα χρήματα, αποδίδοντας τεράστια κέρδη στις εταιρίες παραγωγής παιχνιδιών.

Ο Kimishima από τη μεριά του, εξήγησε στην εφημερίδα ότι τα μελλοντικά επιχειρηματικά μοντέλα που θα ακολουθήσει η Nintendo, θα εξαρτώνται από το είδος του εκάστοτε παιχνιδιού που θα παράγει.

Ο πρόεδρος της εταιρίας έκανε ξεκάθαρο ότι θέλει να εγκαθιδρύσει μια επιχειρηματική βάση στο χώρο της πλατφόρμας των κινητών που θα αποφέρει ξεχωριστές αποδόσεις από αυτήν που υπάρχει στην πλατφόρμα των κονσολών.

Αυτή η δήλωση είναι σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που είχε γίνει παλιότερα, ότι δηλαδή ο κύριος στόχος της Nintendo ήταν το να φτιάξει κάποια παιχνίδια για κινητά που θα τραβούσαν το ενδιαφέρον των παικτών προς τις κονσόλες της, όπως τα 3DS, Wii U, και — σύντομα — το Switch.

Δείτε ακόμη: Super Mario Run - Οι παίκτες παραπονούνται για μεγάλη κατανάλωση δεδομένων

από Elichord