Apple Mirror Concept - Διαδραστικός καθρέφτης βασισμένος σε iOS 10

Apple Mirror Concept -  Διαδραστικός καθρέφτης βασισμένος σε iOS 10
ired.gr

 Ένας πλήρως λειτουργικός καθρέφτης που μοιάζει με γιγαντιαίο iPhone

Το να δημιουργείς concept για Apple προϊόντα που αναμένονται σύντομα, όπως π.χ. το iPhone 8 είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Αλλά πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική πρόκληση να εφεύρει κανείς μια εντελώς νέα κατηγορία.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με το Apple Mirror.
Ο σχεδιαστής και web developer με έδρα τη Νέα Υόρκη Rafael Dymek, δημιούργησε έναν έξυπνο καθρέφτη που λειτουργεί με iOS 10. Εκ πρώτης όψεως, μοιάζει με ένα γιγαντιαίο iPhone με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες όπως η ώρα, η πρόγνωση του καιρού και εικονίδια με διάφορες άλλες εφαρμογές.

Για να δείτε πώς ακριβώς λειτουργεί ο καθρέφτης, μπορείτε να δείτε το σύντομο βίντεο επίδειξης που ανέβασε ο δημιουργός του στο YouTube.

 

 

Περισσότερες λεπτομέρειες έχει αναρτήσει και στην ιστοσελίδα του αλλά και στο προφίλ του στο Behance.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει widgets και εφαρμογές που μπορούν να μετακινηθούν και να τοποθετηθούν οπουδήποτε στην οθόνη. Η ψηφιακή επικάλυψη του καθρέφτη απενεργοποιείται μετά από 45 δευτερόλεπτα αδράνειας και το gadget μετατρέπεται σε έναν συνηθισμένο καθρέφτη.

Η συσκευή ξυπνάει με ένα απλό πάτημα σε οποιοδήποτε σημείο της επιφάνειας. Μεταξύ άλλων, λειτουργούν άψογα τα apps του Netflix, του Uber, του News και εφαρμογές που έχουν πρόσβαση στα φώτα του σπιτιού, στους θερμοστάτες και άλλες έξυπνες συσκευές στο σπίτι, όπως ασύρματα ηχεία για τη μουσική.

Η ιδέα ενός έξυπνου καθρέφτη δεν είναι καινούρια αλλά το συγκεκριμένο πρότζεκτ φαίνεται να είναι αρκετά βελτιωμένο με ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Το Apple Mirror δεν «τρέχει» πράγματι το iOS 10 αλλά είναι εμπνευσμένο από αυτό και το περιβάλλον απλώς μοιάζει με το λειτουργικό σύστημα του iPhone. Δεν είναι σαφές αν ο Dymek επιθυμεί να πουλήσει το concept του στην Apple ή απλώς διασκέδασε μόνο και μόνο που το έφτιαξε.

Διαβάστε επίσης: «iPhone – Αναδιπλούμενες οθόνες από την LG στο μέλλον;»

Από mirelen