Κάποιο από τα επόμενα iPhone θα είναι τεχνολογίας dual-SIM

Κάποιο από τα επόμενα iPhone θα είναι τεχνολογίας dual-SIM
ired.gr

Η Apple κατοχύρωσε πατέντες σε Κίνα και ΗΠΑ για ένα τηλέφωνο που θα δέχεται δύο διαφορετικές κάρτες SIM.

Τα smartphones που λειτουργούν ως dual-SIM έγιναν πολύ δημοφιλή όταν η δυνατότητα αυτή εμφανίστηκε στις Android συσκευές. Ένα τέτοιο κινητό τηλέφωνο επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιεί δυο διαφορετικούς αριθμούς, έναν για προσωπική και έναν για επαγγελματική χρήση, χωρίς να χρειάζεται να διαθέτει δυο συσκευές.

Όσον αφορά τα iPhones, μια τέτοια λειτουργικότητα δεν υπάρχει προς το παρόν. Αν κρίνουμε όμως από μια πρόσφατη κατοχύρωση αίτησης για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, κάποιο από τα μελλοντικά iPhones μπορεί να είναι dual-SIM.

Η πατέντα τεχνολογίας dual-SIM έγινε δεκτή από το USPTO, το γραφείο Ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ. Εκτός αυτού το Forbes αναφέρει ότι άλλο ένα έγγραφο κατατέθηκε σε αντίστοιχη κρατική υπηρεσία στην Κίνα και περιγράφει ένα iPhone με κάρτα dual-SIM.

Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο του κειμένου της πατέντας είναι το πώς θα προσδιορίζεται η προτεραιότητα της κάθε κάρτας SIM. Για παράδειγμα, αν μια κάρτα SIΜ χρησιμοποιείται για τις τηλεφωνικές κλήσεις, η δεύτερη θα μπορούσε να αφορά μόνο τα δεδομένα της κινητής τηλεφωνίας.

Πριν κυκλοφορήσει το iPhone 7, υπήρχαν πολλές φήμες ότι αυτό θα ήταν το πρώτο dual-SIM iPhone. Αν και κάτι τέτοιο δεν έγινε πραγματικότητα, το πρόσφατο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας υπαινίσσεται νέες εξελίξεις.

Τα dual-SIM έχουν μεγάλη ζήτηση τις ασιατικές χώρες. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα, στην Ινδία, το 90% των χρηστών χρησιμοποιεί smartphone dual-SIM. Η τάση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι ο περισσότερος κόσμος αγοράζει προπληρωμένες κάρτες ομιλίας σε συνδυασμό με τα φθηνότερα πακέτα δεδομένων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν χρήση πολλαπλών υπηρεσιών για να επωφεληθούν από τις διαφορετικές τιμολογήσεις.

Η Samsung έχει ήδη κυκλοφορήσει συσκευές με λειτουργικότητα dual-SIM μέσω μιας υβριδικής ρύθμισης στο Galaxy S7 και το Galaxy S7 Edge. Δεν θα μας εκπλήξει καθόλου αν και η Apple ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Ιδιαίτερα, αφού έχει ήδη καταστεί σαφές το πόσο σημαντική είναι η ινδική αγορά για την ανάπτυξη της Apple την επόμενη δεκαετία.

Διαβάστε επίσης: «Apple – Πόσα θα είχατε κερδίσει με την αγορά μιας μετοχής το 1980;»

Από mirelen