iPhone 8 - Φημολογούνται σημαντικές αναβαθμίσεις στην επερχόμενη συσκευή

iPhone 8 - Φημολογούνται σημαντικές αναβαθμίσεις στην επερχόμενη συσκευή
ired.gr

Καλύτερο 3D Touch, νέα τεχνολογία Touch-Sensitive και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.

Όπως πια θα ξέρετε, αν μας διαβάζετε, το iPhone 8 της Apple - δηλαδή το μοντέλο του 2017, όπως κι αν θα ονομάζεται - θα είναι το επετειακό μοντέλο των δέκα χρόνων από την εμφάνιση του κινητού της Apple.

Και είναι απόλυτα λογικό να υποθέτουμε ότι η εταιρία θα ετοιμάζει κάτι το πολύ ιδιαίτερο για την περίσταση και, σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, και το εξωτερικό και το εσωτερικό του τηλεφώνου (ή μάλλον μίνι υπολογιστή που παίρνει και τηλέφωνα) προβλέπεται να είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί ως τώρα.

Πολλαπλές αναφορές λένε κατ’ αρχήν ότι το νέο iPhone θα έχει μια κυρτή OLED οθόνη γύρω-γύρω μαζί με μια νέα τεχνολογία ευαίσθητη στην αφή.

Αντί για τη γνωστή οθόνη που μέχρι τώρα έχουμε συνηθίσει στο iPhone (flat-screen panel), η Apple πρόκειται να εκμεταλλευτεί τη δυνατότητα που έχουν οι νέες high-end OLED οθόνες - δηλαδή να μπορούν να κυρτωθούν στα πλάγια. Και αυτό επιβεβαιώνεται ακόμη περισσότερο από την είδηση που διέρρευσε για τη νέα πρόσφατη συνεργασία μεταξύ Apple και LG γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό.

Η LG έχει ήδη δημιουργήσει την απαραίτητη τεχνολογία για οθόνες OLED που κυρτώνουν και επίσης ακούστηκε ότι, πέραν της Apple, και η Google θα γίνει πελάτης της. Άλλες ειδήσεις επίσης αναφέρονται και σε μελλοντικά σχέδια για οθόνες OLED που διπλώνουν, όπως γινόταν παλιότερα με τα clamshell κινητά που ήταν της μόδας.

Μια επιπλέον αναφορά λέει ότι η Apple σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μια οθόνη παρόμοια με αυτήν που είδαμε στο γνωστό Samsung Galaxy S7 Edge, κι έτσι το νέο iPhone 8 θα έλθει σε ευθεία αντιπαράθεση με το επίσης νέο Galaxy S8 edge που ετοιμάζει η Samsung και θα παρουσιάσει όπου να ‘ναι. Μια πηγή που είναι μέσα στα πράγματα των Κορεάτικων μέσων ενημέρωσης δήλωσε τα εξής:

«Η OLED έκδοση του νέου iPhone θα είναι με κυρτή οθόνη γύρω-γύρω, καθώς η Apple παρήγγειλε πλαστικές OLED οθόνες που μπορούν να κυρτωθούν κι όχι γυάλινες, από τη Samsung.

Η Samsung έχει τη δυνατότητα να παράγει λίγο λιγότερες από 100 εκατομμύρια τέτοιες οθόνες. Το επερχόμενο iPhone θα χρησιμοποιήσει μάλλον νέα τεχνολογία ευαισθησίας αφής, που επιτρέπει στο χρήστη να χειριστεί τη συσκευή ανάλογα με το ποια πρόσοψη ή πλαϊνό μέρος της αγγίζει. Ίσως όμως η Apple να μην χρησιμοποιήσει ακόμη αυτή την τεχνολογία.»

Την ίδια ώρα, ο Lee Chang-hee, ένας καθηγητής ερευνητής πάνω στις OLED οθόνες στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ δήλωσε τα εξής, όσον αφορά την απόφαση της Apple να δημιουργήσει μια οθόνη που διπλώνει:

«Αν η Samsung αποφασίσει να δημιουργήσει τηλέφωνα που διπλώνουν την επόμενη χρονιά, θα πρέπει να τα πουλήσει με μεγάλες απώλειες κερδών - ακόμη κι αν είναι μικρός ο αριθμός τους. Μια εταιρία που έχει σκοπό να βγάλει κέρδη, είναι απίθανο να πάρει μια τέτοια απόφαση.»

Προκειμένου να γίνουν όλα αυτά πάντως, το iPhone 8 πρέπει να αλλάξει και στην εσωτερική σχεδίαση και κατασκευή του, οπότε, όταν λένε ότι θα αλλάξει εντελώς, αυτό δε μοιάζει καθόλου με υπερβολή. Όπως και να ‘χει, οι αναφορές θα συνεχίσουν να έρχονται, καθώς τα νέα για την κατασκευή του iPhone 8 θα συνεχίσουν να διαρρέουν κι εμείς θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε όσο πιο γρήγορα και συχνά μπορούμε.

Δείτε ακόμη: Στο μέλλον κάποια συσκευή iPhone θα έχει μπρος - πίσω οθόνη

από Elichord