Online - Φτιάξτε το soundtrack των Χριστουγέννων

Online - Φτιάξτε το soundtrack των Χριστουγέννων
ired.gr

Η συντακτική ομάδα, η ομάδα υποστήριξης του Facebook κι όλα τα στελέχη του ired σας ευχόμαστε Χρόνια πολλά.

Να περάσετε θαυμάσια αυτές τις Άγιες ημέρες!

Αν δεν σας αρκεί μόνο το Last Christmas που κατακλύζει τον «αέρα» των ραδιοφωνικών σταθμών αυτή την εποχή του χρόνου, ανακαλύψαμε και σας προτείνουμε online «γωνιές», sites, ιντερνετικά ραδιόφωνα και apps, όπου θα βρείτε και θα ακούσετε όλα τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, από το Jingle Bells και την Άγια Νύχτα έως τα παραδοσιακά κάλαντα και τον Elvis Prisley. Σχεδόν όλα εκπέμπουν live, είναι διαθέσιμα 24 ώρες το 24ωρο και φυσικά είναι δωρεάν.

Radio Santa Claus

Πρόκειται για το επίσημο ραδιόφωνο του Αϊ Βασίλη, απευθείας από τον Βόρειο Πόλο. Η λίστα των τραγουδιών αποτελείται, κυρίως, από γνωστά χριστουγεννιάτικα pop τραγούδια. Υπάρχουν τρεις ποιότητες streaming: AAC+ bitrate 32 kbps, HD (mp3) bitrate 128 mpbs, UHD (mp3) bitrate 128 kbps. Στη σελίδα υπάρχουν ενσωματωμένες webcams που αναμεταδίδουν ζωντανή εικόνα από τη Φινλανδία.

Tinsel and Tunes

Η σελίδα, φέτος, γιορτάζει τα δέκα χρόνια online παρουσίας. Παίζει ασταμάτητα χριστουγεννιάτικη μουσική από την 1η Νοεμβρίου έως την 1η Ιανουαρίου. Διαθέτει online player αλλά και ένα iPhone και Android app. Είναι, επίσης, συμβατό με το iTunes, το Winamp, τον Windows Media Player ή το οποιοδήποτε media player έχετε στον υπολογιστή σας.

Christmas Carols Radio

Εδώ θα βρείτε πιο «κλασικά» χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα σε μουσικές εκτελέσεις από χορωδίες. Υπάρχει και αντίστοιχο app για iPhone και Android.

Musical Advent Calendar

Πώς θα ακουγόταν η «Άγια Νύχτα» αν την τραγουδούσε ένας τραγουδιστής της reggae; Ή τα «Τρίγωνα Κάλαντα» σε κέλτικη version; Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό ακούγοντας τις επιλογές αυτού του site, ανοίγοντας ένα μουσικό κομμάτι την ημέρα, σαν εναλλακτικό advent calendar.

Tis the season to be

Αν σας αρέσει το karaoke, τότε αυτό είναι το site που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σας. Διαθέτει πάνω από 50 κάλαντα Χριστουγέννων και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με τους στίχους και τη μουσική για να τραγουδήσετε μόνοι σας.

Spotify

Μια σύντομη αναζήτηση στο Spotify θα σας φέρει αρκετά αποτελέσματα με playlists αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Σας προτείνουμε το Christmas Pop, το Christmas Party και το Christmas Cocktails από το Spotify.

Πολύ ευχάριστο είναι το soundtrack της ταινίας Το Πολικό Εξπρες (The Polar Express) και οι λίστες με τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια του Frank Sinatra. Για τους νεότερους της παρέας, δοκιμάστε το Under the Misletoe του Justin Bieber και το Hipster Christmas του Spotify.

Υπάρχουν και πολλά ελληνικά χριστουγεννιάτικα άλμπουμ και λίστες για να διαλέξετε, όπως το εναλλακτικό The Christmas Hip Hop Collection.

Θα πρέπει να έχετε ήδη εγκατεστημένο το Spotify στον υπολογιστή ή στο τηλέφωνό σας αλλά υπάρχει και web player.

Διαβάστε επίσης: «Γνωρίστε την υπηρεσία streaming μουσικής Spotify»

You Tube

Μέσα στα άπειρα βίντεο με παρόμοιο περιεχόμενο, ξεχωρίσαμε αυτό της FM Records με 50 Κάλαντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Κύπρου από την Νεανική Χορωδία Έδεσσας, το “1 Hour of Christmas Music” με ορχηστρικά χριστουγεννιάτικα κομμάτια.

 

 

 

Διαβάστε επίσης: «Οι καλύτερες εφαρμογές για κάρτες και e-cards»

Από mirelen