iPhone - Αυτό το headset εικονικής πραγματικότητας είναι που περιμένατε

iPhone - Αυτό το headset εικονικής πραγματικότητας είναι που περιμένατε
ired.gr

Ένα VR headset που κοντράρει επάξια τα Oculus Rift και HTC Vive έρχεται μόνο για το iPhone!

Η εικονική πραγματικότητα στο χώρο των κινητών είναι ακόμη στα σπάργανα, με συσκευές σαν το Google Cardboard και το Samsung Gear VR να είναι οι πιο γνωστές, αλλά χωρίς να φτάνουν τις δυνατότητες ενός Oculus Rift ή ενός HTC Vive που χρειάζονται πάλι πανάκριβα PC για να αποδώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Κάτι τέτοιο δεν αφήνει και πολλές επιλογές στους κατόχους iPhone οι οποίοι πρέπει να αρκεστούν σε αντίστοιχα headset σαν το Google Cardboard που όμως, πέρα από τα βασικά της εισαγωγής στην εικονική πραγματικότητα, δεν προσφέρουν και πολλά-πολλά συγκρινόμενα με τα θηρία των Oculus, HTC ή του νέου Playstation VR headset.

Αυτά μέχρι πρόσφατα, γιατί το νέο Bridge headset της Occipital, πρόκειται να κάνει κάτι τέτοιο παρελθόν, μετατρέποντας το iPhone σε μια πανίσχυρη πλατφόρμα για την εικονική και ενισχυμένη πραγματικότητα (VR-AR).

1

Αυτό που κάνει το Bridge να διαφέρει από τα υπόλοιπα του χώρου (των κινητών) είναι - πέραν του ότι έχει φτιαχτεί αποκλειστικά για το iPhone - το ότι δεν είναι ένα απλό πλαστικό headset που βάζουμε στο πρόσωπό μας όπως τα άλλα.

Το επιπλέον hardware που κάνει το Bridge να ξεχωρίζει, περιλαμβανομένου του αισθητήρα θέσεως «Structure Sensor», και του ευρυγώνιου φακού που συνδέεται με την κάμερα του iPhone, είναι το ότι συνεργάζεται με το iPhone προκειμένου να αναγνωρίζει, όχι μόνο τις κινήσεις του κεφαλιού μας αλλά και τη θέση μας επίσης στο χώρο, καθώς “συνδέεται” με τον κόσμο γύρω μας.

Δείτε ακόμη: Τι κοινό έχει το View Master με τα Smartphone;

Ο αισθητήρας που είναι τοποθετημένος στο «φρύδι» του headset, χρησιμοποιεί υπέρυθρη σάρωση για να υπολογίσει την απόστασή μας από αντικείμενα που είναι στο χώρο γύρω μας. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να περπατάμε σε ένα χώρο και οι κινήσεις μας να αναπαράγονται στον εικονικό κόσμο που βρισκόμαστε, όπως ακριβώς γίνεται με ένα πλήρες σετ εικονικής πραγματικότητας όπως το HTC Vive.

Επίσης, όπως και με το Vive, το Bridge μπορεί να μας προειδοποιεί προκειμένου να μη συγκρουστούμε με τα αντικείμενα του πραγματικού κόσμου και αναπαράγει ένα «μοντέλο δικτυώματος» (wireframe), προκειμένου να μην κουτουλήσουμε σε κάποιο τοίχο ή σκοντάψουμε σε κάποιο τραπεζάκι.

Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι, σε αντίθεση με τα Vive και Rift, μπορεί να τα επιτύχει όλα αυτά ΧΩΡΙΣ την ανάγκη επιπλέον αισθητήρων στο δωμάτιο ή άλλων καλωδίων που να μας συνδέουν με ένα πανάκριβο κεντρικό υπολογιστή που θα κάνει την επεξεργασία των σημάτων και δεδομένων. Όλα όσα χρειάζονται βρίσκονται στη συσκευή και στηρίζονται στη συνεργασία της με το iPhone και μόνο!

Όλα αυτά είναι αρκετά εντυπωσιακά και χάρις στην κάμερα του iPhone μπορεί, πέρα από την εικονική, να μας παρέχει ΚΑΙ επαυξημένη πραγματικότητα (Augmented Reality - AR) όπως κάνει το απλησίαστο οικονομικά Microsoft Hololens, και οι εμπειρίες μικτής πραγματικότητας (πραγματικής και εικονικής) είναι πλήρως μέσα στο «μενού» του Bridge. Βέβαια, η τελική επιτυχία της συσκευής απαιτεί τη συνεργασία με προγραμματιστές που θα δημιουργήσουν το απαραίτητο περιεχόμενο.

Δείτε ακόμη: Εικονική πραγματικότητα και iPhone - Καλώς ήλθατε στην εξέλιξη της διασκέδασης

Η Occipital παράγει αυτή τη στιγμή δύο εκδόσεις της συσκευής της, μία που λέγεται «Explorer Edition» και απευθύνεται σε παραγωγούς-δημιουργούς περιεχομένου με κόστος 499$ και μια που περιλαμβάνει το headset και ένα Bluetooth χειριστήριο για τον απλό χρήστη με κόστος 399$.

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα δούμε εφαρμογές και παιχνίδια που να εκμεταλλεύονται στο έπακρο ένα τόσο εξαιρετικό και πολλά υποσχόμενο αξεσουάρ.

Δείτε βίντεο:

από Elichord