iPhone 7 - Στην κορυφή των αναζητήσεων για το 2016

iPhone 7 - Στην κορυφή των αναζητήσεων για το 2016
ired.gr

Αυτά είναι τα smartphone για τα οποία γκουκλάραμε πιο πολύ τη χρονιά που φεύγει.

Η Google κυκλοφόρησε τη λίστα των τοπ αναζητήσεων για το έτος 2016 με πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Το παγκόσμιο trend στην αναζήτηση ήταν φυσικά το Pokemon Go, με δεύτερο στη λίστα το iPhone 7.

Όμως, η Google αρχειοθετεί τις αναζητήσεις και θεματικά: αθλητικά γεγονότα, απώλειες, τηλεοπτικά shows, ταινίες κλπ. Εμείς θα δώσουμε βάση, πού αλλού; Στα τεχνολογικά προϊόντα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι smartphone.

Apple iPhone 7

Μπορεί να κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο, δηλαδή λίγους μήνες πριν το τέλος της χρονιάς αλλά κατάφερε να βρεθεί πρώτο στη λίστα των smartphones για τα οποία έγινε αναζήτηση στο Google μέσα στο 2016. Το γεγονός αυτό οφείλεται στις αμέτρητες φήμες και διαρροές πριν την κυκλοφορία του, οι οποίες έφτασαν στο απόγειό τους στο τέλος του Σεπτεμβρίου και στις αρχές του Οκτωβρίου.

Freedom 251

Η δεύτερη πιο συχνή αναζήτηση smartphone στο Google ήταν το Freedom 251 από την Ringing Bells. Οι λόγοι είναι προφανείς. Μια άγνωστή, μέχρι τότε, εταιρεία τεχνολογίας ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει το φθηνότερο smartphone στον κόσμο, τον Φεβρουάριο.

Εξαιτίας της εξαιρετικά χαμηλής τιμής του (251 Rs) έλαβε τεράστια δημοτικότητα στην Ινδία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εταιρεία είχε σκοπό να πουλήσει πέντε εκατομμύρια μονάδες μέχρι τον Ιούνιο. Όμως, ξαφνικά, εξαφανίστηκε από το προσκήνιο, ισχυριζόμενη ότι έχει ήδη αποστείλει 50.000 κινητά πριν από λίγους μήνες. Πρόσφατα, εξέδωσε ανακοίνωση ότι σχεδιάζει να επανέλθει, με περισσότερα Freedom 251 σύντομα.

iPhone SE

Αλλάζοντας τον ετήσιο κύκλο αναβάθμισης των προϊόντων της, η Apple κυκλοφόρησε τον Μάρτιο μια νέα έκδοση του δημοφιλούς iPhone 5/5s των 4 ιντσών, με ένα νέο σχεδιασμό. Το iPhone SE διαθέτει προηγμένο επεξεργαστή A9, με 64 bit όπως ακριβώς στο iPhone 6s/ 6s Plus και βελτιωμένη κάμερα 12 MP.

iPhone 6s

Αξιοσημείωτο είναι ότι το iPhone 6s κατάφερε να παραμείνει σταθερά στην κορυφή της αναζήτησης για smartphones και το 2016. Το iPhone 6s και το iPhone 6s Plus είχαν κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους και διαθέτουν οθόνες 4,7 ιντσών και 5,5 ιντσών, αντίστοιχα.

Google Pixel

Η Google προσπαθεί να αλλάξει το παιχνίδι στην αγορά των smartphone, εισάγοντας τα νέα Pixel και Pixel XL smartphone τον Οκτώβριο . Οι συσκευές αυτές αντικατέστησαν την προηγούμενη σειρά Nexus και φέρουν το λογότυπο της Google.

Samsung Galaxy S7

Το δεύτερο από τα δυο flagship smartphones της Samsung για το 2016 το οποίο παρέμεινε στην κορυφή των αναζητήσεων παρά τη φλογερή ιστορία του πρώτου.

iPhone 7 Plus

Και το μεγαλύτερο από τα δυο νέα iPhones παρουσιάστηκε στην εκδήλωση της Apple τον Σεπτέμβριο. Συνεχίζοντας την παράδοση του 6 Plus και του 6s Plus, διαθέτει επίσης ένα διπλό φακό 12 MP.

Samsung Galaxy Note 7

Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα smartphones του 2016 δεν θα μπορούσε να λείπει από την πρώτη δεκάδα αναζητήσεων στο Google. Αν και η εμφάνισή του ήταν εντυπωσιακή, ανακλήθηκε δυο φορές και στη συνέχεια ακυρώθηκε εντελώς η κυκλοφορία του εξαιτίας της τάσης του να εκρήγνυται χωρίς προφανή λόγο.

Samsung Galaxy J7

Άλλη μια συσκευή από τη Samsung για την οποία ενδιαφέρθηκαν οι χρήστες της μηχανής αναζήτησης της Google ήταν το Samsung Galaxy J7. Κυκλοφόρησε τον Απρίλιο και διαθέτει μια Super AMOLED οθόνη 5,5 ιντσών και τροφοδοτείται από έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 617/ Exynos 7870.

Διαβάστε επίσης: «Super Mario Run – Τι μας άρεσε και τι όχι στο δημοφιλές παιχνίδι»

Από mirelen