Nokia - "Επιστρέφει" στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας

Nokia - "Επιστρέφει" στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας
ired.gr

Με ένα κλασικό κινητό της παλιάς εποχής η θρυλική εταιρία κάνει και πάλι την είσοδό της στο χορό της κινητής τηλεφωνίας.

Ο πρώτος καρπός της συνεργασίας Nokia και HMD Global είναι εδώ. Ενθουσιαστήκατε; Σίγουρα ναι! Πρόκειται για την πραγματική επανείσοδο της Nokia στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας μετά από τα «χρόνια στην έρημο» που έζησε υπό την προστασία της Microsoft και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να γιορτάσει την επιστροφή της;

Με ένα «παλιό» ‘feature phone’, όπως λέμε τα κλασικά κινητά της παλιάς εποχής. Ναι, καλά ακούσατε, η Nokia επιστρέφει με μια μοντέρνα έκδοση της συσκευής που την έκανε διάσημη.

Ψιθυρίζεται σε κάποιους κύκλους ότι η Nokia είπε στη Microsoft όταν τα «σπάγανε»: «I’ ll be back».

nokia 02

Και το όνομα αυτής, Nokia 150 και είναι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως θα περίμενε κανείς να είναι ένα Nokia feature phone. Το γνωστό πληκτρολόγιο με τα αλφαριθμητικά πλήκτρα καταλαμβάνει τη μισή πρόσοψη περίπου, η οθόνη είναι μικρή, η κάμερα βασική και το σώμα παχύ και συνηθισμένο όπως στα παλιά (το χαβιάρι μαύρο, το κρασί παλιό κλπ, κλπ).

Αν πάντως περιμένατε τη θριαμβευτική επιστροφή της Nokia (είπαμε: «I’ ll be back»), τότε μην κρατάτε την αναπνοή σας - δεν είναι αυτή. Πότε είδαμε ξανά ένα τέτοιο τηλέφωνο από τη Nokia; Ήταν εδώ και δύο μήνες που η Nokia εκπαραθύρωσε το Nokia 216, τον Σεπτέμβριο, όταν διέκοψε και τη συνεργασία της με τη Microsoft.

nokia 03

Το Nokia 150 όμως είναι σημαντικό για άλλο λόγο: επειδή σηματοδοτεί την αρχή της συνεργασίας με την HMD Global και μια νέα εποχή για τη Nokia. Η εν λόγω συνεργασία είχε ανακοινωθεί νωρίτερα φέτος και επισημοποιήθηκε τελεσίδικα την 1η Δεκεμβρίου επιτρέποντας έτσι στο «ευτυχές ζεύγος» να παρουσιάσει τον πρώτο καρπό του έρωτά τους.

Αν σας ενδιαφέρει λοιπόν το Nokia 150, έχει μια οθόνη 2,4 ιντσών, ραδιόφωνο FM, αναπαραγωγή μουσικής, θύρα καρτών MicroSD κάμερα VGA (γιάικς) και μια μπαταρία που θα αντέχει 1 ΜΗΝΑ σε standby (γεια σου Nokia). Θα έχει μία ή δύο θέσεις για κάρτα SIM και θα κοστίζει 26$.

Τμήματα της ασιατικής, της ευρωπαϊκής και της αγοράς της Μέσης Ανατολής θα δουν το Nokia 150 να εμφανίζεται τους πρώτους μήνες του 2017.

Αν λοιπόν το «teaser» Nokia 150 σας έκανε να επιθυμήσετε ένα Nokia smartphone ακόμη περισσότερο, η HMD Global ανακοίνωσε ότι το πρώτο Android μοντέλο της Nokia θα εμφανιστεί στις αγορές μέσα στο 2017, με φήμες να κυκλοφορούν ότι θα το δούμε να παρουσιάζεται επίσημα κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress το Φεβρουάριο.

Δείτε ακόμη: Το come back της Nokia

από Elichord