Το Super Mario Run θα “απαιτεί” συνεχή σύνδεση στο διαδίκτυο

Το Super Mario Run θα “απαιτεί” συνεχή σύνδεση στο διαδίκτυο
ired.gr

Φαίνεται πως θα πρέπει να είμαστε συνεχώς συνδεδεμένοι στο internet για να απολαύσουμε το παιχνίδι.

Όλοι οι casual gamers αναμένουν πως και πως τη στιγμή που ο (κοντούλης έχω την αίσθηση) superstar υδραυλικός θα εισχωρήσει στο οικοσύστημα της Apple και πιο συγκεκριμένα, στο iOS. Πολλά έχουν διαρρεύσει έως τώρα, αλλά τα άσχημα νέα (αν τελικά ισχύσουν) “σκάνε” συνήθως λίγο πριν τη “μεγάλη στιγμή”.

Διαβάστε επίσης: Super Mario Run - Όλα όσα γνωρίζουμε έως τώρα για το δημοφιλές παιχνίδι

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο Mashable, ο “παραγωγός” του παιχνιδιού, Shigeru Miyamoto, εξηγεί πως το Super Mario Run θα “απαιτεί” συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, προκειμένου να είναι playable, να λειτουργεί δηλαδή ως παιχνίδι, κανονικά. Ο λόγος είναι η ανησυχία των δημιουργών του παιχνιδιού για την πειρατεία λογισμικού.

Αν και η απόκτηση του παιχνιδιού θα γίνεται χωρίς χρέωση, οι παίκτες θα μπορέσουν να αποκτήσουν την πλήρη έκδοσή του με μία μοναδική αγορά μέσα από το παιχνίδι, της τάξεως των 10 δολαρίων. Η πειρατεία λογισμικού στο iOS είναι εφικτή στις jailbroken συσκευές. Στην jailbreak κοινότητα υπάρχουν ειδικά App Stores που εστιάζουν στη διανομή “σπασμένων” παιχνιδιών και εφαρμογών.

Ο Miyamoto χαρακτηριστικά αναφέρει:

“Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να παιχτεί το παιχνίδι off line, ως προστασία απέναντι στην πειρατεία λογισμικού. Για εμάς, το λογισμικό που παράγουμε είναι ένα κεφάλαιο (asset). Αλλά και σχετικά με τους καταναλωτές που πληρώνουν για την απόκτηση της πλήρους έκδοσης, θέλουμε να τους παράσχουμε ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον εντός του παιχνιδιού.”

super mario 01 

Γνώμη

Αντιλαμβάνομαι πως η κάθε εταιρεία επενδύει για τη δημιουργία των τίτλων της ένα σημαντικό ποσό και πως προσπαθεί με κάθε τρόπο να διασφαλίσει την επιτυχία του προϊόντος της. Ειδικά για έναν τόσο αναμενόμενο τίτλο, οι προσδοκίες υποθέτω πως θα είναι πολύ ψηλά.

Όμως, αδυνατώ να πιστέψω πως “ολόκληρη Nintendo” δεν μπορεί να βρει έναν άλλο τρόπο, λιγότερο ενοχλητικό για τους χρήστες, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντά της. Δηλαδή, σε ένα υπόγειο, χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο, δεν θα μπορούν οι χρήστες να χαρούν το παιχνίδι;

Η στιγμή της επίσημης κυκλοφορίας του παιχνιδιού έφτασε και ας ελπίσουμε πως ο Shigeru Miyamoto ήταν “υπερβολικός” στις δηλώσεις του. Ίσως τελικά οι δημιουργοί να έκαναν κάποια βήματα πίσω και η σύνδεση στο διαδίκτυο να μην είναι ανάγκη να είναι “συνεχής”, αλλά να έχουν επιλεχθεί άλλες λύσεις, όπως ένας αρχικός “έλεγχος” κατά το άνοιγμα της εφαρμογής του παιχνιδιού.

από Kostthem