iOS 10 - Πώς να χρησιμοποιήσετε το Tapback στην εφαρμογή Μηνύματα

iOS 10 - Πώς να χρησιμοποιήσετε το Tapback στην εφαρμογή Μηνύματα
ired.gr

Τι κάνει και πώς χρησιμοποιείται το Tapback στα Μηνύματα του iOS για να απαντάμε πιο διασκεδαστικά.

Οι μοντέρνες εκδόσεις του iOS έχουν όλων των ειδών τις διασκεδαστικές δυνατότητες απάντησης σε μηνύματα μέσω της εφαρμογής των Μηνυμάτων, και μεταξύ αυτών υπάρχει η λειτουργία «Tapback», που επιτρέπει την εισαγωγή μιας απάντησης με εικονίδια σε οποιοδήποτε μήνυμα, πάνω στη γραμμή του μηνύματος, εύκολα και γρήγορα.

Όπως και τα iMessage Stickers, τα εικονίδια του Tapback εφαρμόζονται επάνω στο μήνυμα και εμφανίζονται στην ίδια γραμμή με αυτό, μέσα σε μια συζήτηση.

Για τη χρήση της λειτουργίας χρειάζεστε μια μοντέρνα έκδοση του iOS - από τη 10 και πάνω - στο iPhone, iPad ή iPod Touch που έχετε.

Πώς χρησιμοποιείται

Για να χρησιμοποιήσετε το Tapback, κάνετε τα εξής:

  • Ανοίξτε τα Μηνύματα και φορτώστε κάποιο μήνυμα που σας έχει σταλεί.
  • Πατήστε και κρατήστε πάνω στο μήνυμα (είτε είναι κείμενο, είτε φωτογραφία, είτε βίντεο).
  • Πατήστε σε οποιοδήποτε από τα εικονίδια του Tapback που θα εμφανιστούν, για να το επιλέξετε και να το προσθέσετε στο μήνυμα.
  • Μπορείτε να επαναλάβετε σε άλλα μηνύματα μιας συζήτησης προκειμένου να εμφανιστούν κι άλλα εικονίδια σε επιπλέον μηνύματα.

tapback 0234

Η όλη διαδικασία της πρόσθεσης ενός εικονιδίου Tapback σε κάποιο μήνυμα φαίνεται στο παρακάτω animated GIF που δείχνει πώς προσθέτουμε ένα εικονίδιο επιδοκιμασίας (Thumbs Up) σε ένα μήνυμα.

5

Όπως είπαμε πρέπει να έχετε την έκδοση 10 και άνω του iOS για να δείτε τη λειτουργία, η οποία - κι αυτό είναι ενδιαφέρον - έχει διαπλατφορμική συμβατότητα, δηλαδή φαίνεται σε μηνύματα στο iOS, στο watchOS, αλλά και στο macOS. Κι αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να στείλετε μηνύματα με Tapback σε οποιαδήποτε από τις τρεις πλατφόρμες της Apple.

Αυτή λοιπόν, είναι μια ακόμη διασκεδαστική δυνατότητα που προστέθηκε στα Μηνύματα με την έλευση του iOS 10 και, όπως και οι υπόλοιπες που προστέθηκαν (εικόνες GIF, χειρόγραφα μηνύματα και σχέδια, αυτοκόλλητα κλπ), είναι πολύ χρήσιμη για γρήγορες και προσωποποιημένες απαντήσεις.

Δείτε ακόμη: iOS 10 - Προσθέστε εφέ πλήρους οθόνης στα μηνύματά σας

από Elichord