iPhone - Στην κορυφή των πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο

iPhone - Στην κορυφή των πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο
ired.gr

Aς μιλήσουμε με ποσοστά. Γιατί την αλήθεια την λένε μόνο οι αριθμοί.

Στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις του iPhone αυξήθηκαν κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, από έτος σε έτος, σε μια περίοδο που μετράται από την 1η Αυγούστου έως τις 31 Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Kantar Worldpanel, οι πωλήσεις αυξήθηκαν από το 33,5 στο 40,5%, για το τρίμηνο που έληξε τον Οκτώβριο του 2016.

Πρόκειται για τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης εδώ και δυο χρόνια, καθώς το υψηλότερο ποσοστό είχε παρατηρηθεί το τρίμηνο που έληξε τον Ιανουάριο του 2015.

Αν και το Android παραμένει το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα στις ΗΠΑ, με 57,9% επί των πωλήσεων smartphone, τα δεδομένα δείχνουν μια μείωση για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Άλλα αξιοσημείωτα στοιχεία της έκθεσης: το iPhone 7 ήταν στο top 10 των smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτός από την Ισπανία. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μάλιστα, έρχεται πρώτο, με δεύτερο το iPhone 6s και τρίτο το iPhone SE. Η Apple κρατά το προβάδισμα και στην Ιαπωνία, με τα iPhones να έχουν το 51,7% επί του συνόλου των πωλήσεων smartphone.

Η έλλειψη της υποδοχής των ακουστικών, που τόσο συζητήθηκε, δεν δείχνει να προβληματίζει τους καταναλωτές στις ΗΠΑ, με το iPhone 7 να συγκεντρώνει το 10,6% των πωλήσεων smartphone, αν και ήταν διαθέσιμο κατά τη διάρκεια μόνο ενός μήνα από τους τρεις που αφορούσαν την έρευνα. Το iPhone 6s ήταν στη δεύτερη θέση, με το Galaxy S7 στην τρίτη και το iPhone 7 Plus στην τέταρτη.

Το iPhone 7 ήταν το δεύτερο καλύτερο smartphone σε πωλήσεις στην Κίνα, κατά την περίοδο της αξιολόγησης, με ποσοστό 3,8% ενώ και το iPhone 7 Plus ήταν στο top 10 με ποσοστό 1,9%. Το Android εξακολουθεί να κατέχει το 82,6% στην Κίνα, με τις iOS συσκευές να φτάνουν το 17,1% στο σύνολο των πωλήσεων. Οι τοπικοί κατασκευαστές Xiaomi και Oppo είχαν το 15,9 και το 11,8% αντίστοιχα.

Ο διευθυντής της Kantar Worldpanel δήλωσε: «μπορεί το Android να κυριαρχεί στους αριθμούς, αλλά η Apple παραμένει η πιο επιθυμητή μάρκα smartphone στον κόσμο.»

Διαβάστε επίσης: «New iPad – Αναμένεται χωρίς φυσικό πλήκτρο Αφετηρίας;»

Από mirelen