New iPad - Αναμένεται χωρίς φυσικό πλήκτρο Αφετηρίας;

New iPad - Αναμένεται χωρίς φυσικό πλήκτρο Αφετηρίας;
ired.gr

 Το επόμενο iPad θα είναι η πρώτη iOS συσκευή χωρίς Home Button

Εδώ και αρκετούς μήνες φημολογείται ότι η Apple θέλει να αφαιρέσει το κουμπί αφετηρίας στο iPhone και να ενσωματώσει τη λειτουργία του στην μπροστινή οθόνη. Όμως, σύμφωνα με νέες φήμες, η πρώτη συσκευή που μπορεί να υποστεί αυτή την τόσο σημαντική αλλαγή, ίσως να μην είναι το iPhone, αλλά το iPad.

Το 9to5Mac εντόπισε μια νέα έκθεση του γιαπωνέζικου blog Makotakara, σύμφωνα με την οποία η επερχόμενη συσκευή iPad 10.9 ιντσών της Apple δεν θα διαθέτει κανένα φυσικό πλήκτρο.

Μάλιστα, αυτή η αλλαγή θα επιτρέψει την ύπαρξη μιας μεγαλύτερης οθόνης και να ενσωματώσει τις λειτουργίες του Home Button κάτω από το γυαλί, όπως συμβαίνει ήδη σε κάποιες συσκευές άλλων κατασκευαστών.

Το επόμενο iPad θα περιλαμβάνει επίσης λεπτότερα περιθώρια (bezels) γύρω από την οθόνη, αλλά θα αυξήσει το πάχος του στα 7,5 mm, σχεδόν όσο ήταν και το πρώτο iPad Air του 2013.

Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για την μπαταρία του iPad, όσο και για την τεχνολογία οθόνης που υποστηρίζει το Apple Pencil. Βέβαια, το γεγονός ότι η συσκευή θα μεγαλώσει σε πάχος δεν θα ενθουσιάσει ιδιαίτερα το κοινό, που έχει συνηθίσει σε ολοένα και λεπτότερες συσκευές από την Apple.

Δεν γνωρίζουμε τίποτα ακόμη για το αν θα υπάρχει επιπλέον θύρα φόρτισης και τι θα συμβεί με τη θύρα ακουστικών.
Η αφαίρεση του Home Button είναι πολύ σημαντική, αν η έκθεση πέσει μέσα στις προβλέψεις της. Η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτή τη συσκευή κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, κάνοντας πιο εύκολη για τους καταναλωτές τη μετάβαση στο επόμενο iPhone.

Το iPhone 7 εισήγαγε ένα νέο Home Button που δεν κινείται όταν πιέζεται. Από ό,τι φαίνεται, όμως, το iPad θα προσπεράσει αυτό το βήμα, προχωρώντας άμεσα στο επόμενο.

Διαβάστε επίσης: «iPhone - Όλα τα γνωστά-άγνωστα εικονίδια της γραμμής μενού»

Από mirelen