iPhone - Όλα τα γνωστά-άγνωστα εικονίδια της γραμμής μενού

iPhone - Όλα τα γνωστά-άγνωστα εικονίδια της γραμμής μενού
ired.gr

 Έχετε ένα bar στην οθόνη του iPhone, το Status Bar. Δεν σερβίρει ποτά, αλλά διαθέτει πολλά εικονίδια.

Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από εικονίδια που εμφανίζονται κατά μήκος της κορυφής του iPhone, στη γραμμή κατάστασης. Μάλιστα, η συντηρητική προσέγγιση του design έχει κερδίσει κατά πολύ τους Apple Fans, σε αντίθεση με την «αναρχία» που επικρατεί στις Android συσκευές.

Το iOS δεν επιτρέπει σε εφαρμογές τρίτων να χρησιμοποιούν τη γραμμή κατάστασης. Αντ’ αυτού χρησιμοποιεί προσωρινές ειδοποιήσεις, μηνύματα στην οθόνη κλειδώματος και ειδικό χώρο στις Ειδοποιήσεις για ενημέρωση, αφήνοντας ανέπαφο και «καθαρό» το Status Bar.

Μερικά από αυτά τα σύμβολα, τα γνωρίζουμε πολύ καλά αφού τα βλέπουμε κάθε ημέρα, αλλά κάποια άλλα, εμφανίζονται πιο σπάνια, ανάλογα με την περίπτωση.

Ακολουθεί ένας πλήρης κατάλογος των εικόνων και των συμβόλων που μπορεί να εμφανιστούν στο δικό σας Status Bar. Ανάμεσά τους, ίσως, ανακαλύψετε και κάτι που μέχρι σήμερα δεν γνωρίζατε.

Σήμα: εμφανίζει το πόσο δυνατό είναι το σήμα και αναγράφει το όνομα του παρόχου. Όσο περισσότερες είναι οι τελίτσες, τόσο πιο δυνατό είναι το σήμα. Αν δεν υπάρχει καθόλου σήμα, εμφανίζεται η έκφραση «Καμία υπηρεσία» ή «Αναζήτηση».

Χρήση σε πτήση: υποδεικνύει ότι το airplane mode είναι ενεργοποιημένο και όλες οι ασύρματες λειτουργίες δεν λειτουργούν.

LTE: πρόκειται για το δίκτυο LTE του φορέα αλλά δεν είναι διαθέσιμο σε όλες τις περιοχές και αφορά μόνο τα iPhone 5, 5s και 5C.

4G: υποδεικνύει ότι συνδέεστε με το δίκτυο 4G του φορέα σας. Το 4G διατίθεται σε συσκευές 4s και ανώτερες.

3G: υποδεικνύει ότι συνδέεστε με το δίκτυο 3G του φορέα σας.

01

Ε: υποδεικνύει ότι συνδέεστε με το δίκτυο ΕDGE του φορέα σας.

GPRS: υποδεικνύει ότι συνδέεστε με το δίκτυο GPRS (GSM) του φορέα σας.

Wi-Fi: το σύμβολο αυτό δείχνει ότι η συσκευή είναι συνδεδεμένη με ένα ασύρματο δίκτυο. Όπως ακριβώς και με το σήμα, όσες περισσότερες γραμμές, τόσο πιο δυνατή είναι η σύνδεση.

Do not Disturb: είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία «Μην Ενοχλείτε», η οποία ενεργοποιεί τη σιγή για τηλεφωνικές κλήσεις, ειδοποιήσεις και άλλα, στη συσκευή.

Προσωπικό hotspot: υποδεικνύει ότι η συσκευή είναι συνδεδεμένη στο internet μέσω μιας άλλης συσκευής, η οποία λειτουργεί ως hotspot.

02

Συγχρονισμός: όταν εμφανίζεται αυτό το σύμβολο, η συσκευή συγχρονίζει τα δεδομένα της με το iTunes ή το iCloud.

Δραστηριότητα δικτύου: υπάρχει δραστηριότητα δικτύου. Συχνά χρησιμοποιείται από εφαρμογές για να εμφανίσει μια ενεργή διαδικασία δικτύου.

Προώθηση κλήσης: δείχνει ότι μια κλήση προωθείται σε αυτή τη συσκευή.

VPN: η συσκευή έχει συνδεθεί σε δίκτυο μέσω VPN (Virtual Private Network).

03

TTY: η συσκευή έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να λειτουργεί με ένα μηχάνημα τηλέτυπου. Οι συσκευές τηλέτυπου χρησιμοποιούνται από άτομα με προβλήματα ακοής και το TTY διατίθεται μόνο αν ο φορέας υποστηρίζει τη λειτουργία.

Κλείδωμα κάθετου προσανατολισμού: η οθόνη έχει κλειδωθεί σε κατακόρυφο προσανατολισμό. Η αλλαγή γίνεται εύκολα από το Κέντρο Ελέγχου.

Ειδοποίηση: έχετε ορίσει μια ειδοποίηση.

Υπηρεσίες τοποθεσίας: κάποιο στοιχείο ή μια εφαρμογή κάνει χρήση των Υπηρεσιών τοποθεσίας.

Bluetooth: Το Bluetooth είναι ενεργοποιημένο. Αν είναι μπλε ή λευκό, το iPhone είναι ζευγοποιημένο με μια συσκευή. Αν είναι γκρι, τότε η ζευγοποιημένη συσκευή βρίσκεται εκτός εμβέλειας.

Μπαταρία: δείχνει το επίπεδο της μπαταρίας με μια μπάρα. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση έτσι ώστε να εμφανίζεται και, αριθμητικά, το ποσοστό. Πηγαίνετε Ρυθμίσεις > Μπαταρία και ενεργοποιήστε την εναλλαγή «Ποσοστό Μπαταρίας».

04

Διαβάστε επίσης: «iPhone: Αυτές είναι οι δυο απειλές για την καταστροφή της μπαταρίας του»

Από mirelen