iPhone - Αυτές είναι οι δύο απειλές για την καταστροφή της μπαταρίας του

iPhone - Αυτές είναι οι δύο απειλές για την καταστροφή της μπαταρίας του
ired.gr

iPhone battery bugs: αν η μπαταρία του iPhone σας τελειώνει πολύ γρήγορα, δεν είστε οι μόνοι.

Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν δυο σοβαρά προβλήματα που καταστρέφουν τη διάρκεια της μπαταρίας του iPhone: το πρώτο αφορά ορισμένες μπαταρίες σε συσκευές iPhone 6s, οι οποίες απενεργοποιούνται απροειδοποίητα ενώ ο δείκτης της μπαταρίας φαίνεται γεμάτος.

Το δεύτερο έχει να κάνει με ένα σφάλμα στην πρόσφατη ενημέρωση του λογισμικού iOS 10 που κάνει τη μπαταρία του iPhone να αδειάζει πολύ πιο γρήγορα από το συνηθισμένο.

Η μπαταρία στα 6s

Οι χρήστες έχουν παρατηρήσει ότι η συσκευή τους απενεργοποιείται τυχαία, ακόμη κι αν ο μετρητής της μπαταρίας υποδεικνύει επαρκή ποσότητα ενέργειας. Η Apple έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα με τη μπαταρία στα iPhone 6s.

Ισχυρίζεται ότι αφορά συσκευές που κατασκευάστηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Οκτώβριο του 2015, δηλαδή τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του iPhone 6s. Μάλιστα, πρόσφατα ανακοίνωσε ότι προσφέρει δωρεάν αντικαταστάσεις της μπαταρίας σε όσους το iPhone τους κατασκευάστηκε εντός αυτού του χρονικού πλαισίου.

Δεν έχει καταστεί σαφές ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των συσκευών που επηρεάζονται. Πάντως, στην Κίνα, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι το ζήτημα έχει επηρεάσει επίσης και το iPhone 6, το iPhone 6 Plus και το iPhone 6s Plus, παρά τους ισχυρισμούς της εταιρείας για το αντίθετο.

Ενημέρωση 10.1.1

Αμέσως μετά την ενημέρωση του λογισμικού στην έκδοση iOS 10.1.1 τον περασμένο Οκτώβριο, πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι οι μπαταρίες τους εξαντλούνται αφύσικα γρήγορα και ότι η συσκευή τους έκλεινε με 30% μπαταρία.

Ως προφανές σφάλμα του λογισμικού, κάτι τέτοιο θα επιδιορθώνεται με μια μελλοντική ενημερωμένη έκδοση. Προς το παρόν, όμως, είναι μια τρομερή απογοήτευση για πολλούς χρήστες iPhone. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν προμηθευτεί φορητούς φορτιστές για να μην μείνουν από μπαταρία εξαιτίας του προβλήματος.

Για το συγκεκριμένο θέμα, η Apple τηρεί σιγή ιχθύος και δεν έχει αναφέρει το πότε θα μπορούσε να εμφανιστεί μια πιθανή λύση στο λογισμικό.

Το πρόβλημα με το iPhone 6s και την μπαταρία του είναι πιο ανησυχητικό αφού απαιτεί αλλαγή hardware. Μάλιστα υπάρχει ειδική σελίδα για να ελέγξει κανείς αν δικαιούται τη δωρεάν αντικατάσταση της μπαταρίας και τη διαδικασία επιστροφής.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: «iPhone 6s – Ελέγξτε αν η συσκευή σας ‘συμμετέχει’ στο πρόγραμμα αλλαγής μπαταρίας»

Aπό mirelen