Apple - Αναζητά να "αποδεσμευτεί" από τη Samsung

Apple - Αναζητά να "αποδεσμευτεί" από τη Samsung
ired.gr

Η Apple θέλει να χαλάσει τη συμφωνία με τη Samsung σαν αποκλειστικού προμηθευτή για οθόνες OLED.

Τον Απρίλιο που μας πέρασε, άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες που έλεγαν ότι η Apple έψαχνε για ένα προμηθευτή οθονών OLED ώστε να εξοπλίσει το νέο της iPhone για την επέτειο των δέκα χρόνων που θα γίνει το 2017. Το πρόβλημα ήταν ότι υπάρχει μόνο μια εταιρία που μπορούσε να κάνει μαζική παραγωγή οθονών OLED και αυτή η εταιρία δεν έχει και τις καλύτερες των σχέσεων με την Apple.

Φυσικά μιλάμε για τη Samsung με την οποία η Apple βρίσκεται μονίμως στα δικαστήρια για διάφορους λόγους καταπατήσεων πνευματικών δικαιωμάτων και αντιγραφών. Μια κερδίζει η μία και μια η άλλη και ο αγώνας καλά κρατεί.

Εντωμεταξύ, οι ειδήσεις και αναφορές από τις Korean Herald και Chinese Wall Street Journal, έλεγαν ότι μια συμφωνία κόστους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων είχε υπογραφεί μεταξύ των δύο εταιριών περί προμήθειας οθονών OLED από τη Samsung για λογαριασμό της Apple, όμως νεότερες φήμες λένε ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να ήταν πολύ βιαστική.

Μια πρόσφατη αναφορά δύο ημερών από την Wall Street Journal, λέει ότι η Apple ζήτησε από τους υπόλοιπους προμηθευτές της σε OLED οθόνες, να αυξήσουν την παραγωγή τους όσο γίνεται περισσότερο και μάλιστα σε καμπυλωτές οθόνες OLED, πιθανότατα για να υπάρχει stock για το iPhone του 2017, και μάλιστα προκειμένου να αποφύγει τη συνεργασία με τη Samsung.

Δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο ως προς το με ποιο τρόπο θα χρησιμοποιηθούν τελικά αυτές οι καμπυλωτές OLED οθόνες ή πιο σκοπό θα εξυπηρετούν - είναι εξίσου πιθανό η Apple να προτιμήσει τελικά μια μη-καμπυλωτή OLED οθόνη. Και εφόσον δεν έχει τελικά καταλήξει στην τελική μορφή του iPhone του 2017, όλα είναι στο τραπέζι.

Η Apple πάλι, θα μπορούσε να το ξεχάσει εντελώς μιας και το να πληρώσει αρκετά δισεκατομμύρια τη Samsung είναι η μόνη σίγουρη λύση να έχει οθόνες OLED για το επόμενο iPhone της.

Η χρήση οποιουδήποτε άλλου προμηθευτή αυτή τη στιγμή θα αποτελούσε σοβαρό ρίσκο που θα κατέληγε σε καθυστερήσεις στην παραγωγή που, αν και δε θα ήταν κάτι το νέο για την Apple, θα ήταν ωστόσο πρωτοφανές φαινόμενο, λόγω της σοβαρότητας των καθυστερήσεων αυτή τη φορά.

Και τελικά, αν η Apple έβρισκε τη σοβαρότητα των καθυστερήσεων από τη μία και την πληρωμή δισεκατομμυρίων στη Samsung από την άλλη, εξίσου απαράδεκτες ως λύσεις, μπορεί και να μείνει στις LCD οθόνες για μια ακόμη χρονιά. Και με βάση την ποιότητα της οθόνης του φετινού iPhone 7 και των εξαιρετικών κριτικών που πήρε, όλα παίζουν.

Είναι σίγουρο ότι θα έχουμε νεότερα στο «θρίλερ» των οθονών OLED στους επόμενους μήνες - δεδομένου ότι το πέπλο μυστικότητας που είχε η Apple ως τώρα, έχει κομματιαστεί εδώ και πολύ καιρό. Τα τελευταία χρόνια, οι φήμες για τα επερχόμενα iPhone (και όχι μόνο) έχουν αποδειχθεί ορθές, καθώς όλο και περισσότεροι αποκτούν πρόσβαση στη γραμμή παραγωγής και προμηθειών της Apple.

Αν η Apple τελικά καταλήξει στη χρήση OLED οθόνης για το επόμενο iPhone, θα είναι εντελώς αδύνατο να κρύψει τη μεγαλειώδη συμφωνία που θα κάνει με την εταιρία ή τις εταιρίες που θα διαλέξει για να προμηθευτεί αυτές τις οθόνες.

Δείτε ακόμη: 40 εκατομμύρια οθόνες OLED οι πρώτες παραγγελίες για το iPhone του 2017

από Elichord