iPhone - Δημιουργία φακέλων και ομαδοποίηση εφαρμογών

iPhone - Δημιουργία φακέλων και ομαδοποίηση εφαρμογών
ired.gr

 Μειώστε την ακαταστασία στην αρχική οθόνη σας, φτιάχνοντας φακέλους.

Ο τρόπος για να δημιουργήσετε φακέλους στο iPhone δεν είναι άμεσα εμφανής, αλλά μόλις τον μάθετε, θα καταλάβετε ότι η διαδικασία είναι πολύ απλή.

Η ομαδοποίηση των εφαρμογών μπορεί να βελτιώσει εξαιρετικά τη χρήση της συσκευής σας, αν π.χ. όλα τα apps που αφορούν τη μουσική βρίσκονται στον ίδιο φάκελο.
Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσετε φακέλους στο iPhone.

Δημιουργία φακέλων και ομαδοποίηση εφαρμογών

Για να δημιουργήσετε έναν φάκελο, θα χρειαστείτε τουλάχιστον δυο εφαρμογές.

  • Επιλέξτε ποιες θέλετε και θέστε τη συσκευή σε jiggle mode πατώντας παρατεταμένα μια εφαρμογή. Τα apps θα ξεκινήσουν να «τρέμουν».
  • Σύρετε μια από τις εφαρμογές που θέλετε να μπουν στον φάκελο προς την άλλη. Όταν η πρώτη εφαρμογή φαίνεται να συγχωνεύεται με την άλλη, αφήστε το δάκτυλό σας από την οθόνη. Θα έχει δημιουργηθεί ένας φάκελος.
  • Το αποτέλεσμα διαφέρει ανάλογα με ποια έκδοση iOS έχετε.
  • Στο iOS 7 και ανώτερο, ο φάκελος και η προτεινόμενη ονομασία καταλαμβάνουν ολόκληρη την οθόνη. Στο iOS 4-6, θα δείτε και τις δυο εφαρμογές και ένα όνομα για το φάκελο σε μια μικρή λωρίδα κατά μήκος της οθόνης.
  • Μπορείτε να επεξεργαστείτε το όνομα του φακέλου τώρα (ή και αργότερα) πατώντας πάνω στο προτεινόμενο όνομα και χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο.
  • Αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερες εφαρμογές στον φάκελο, πατήστε πάνω του έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί και στη συνέχεια, σύρετε περισσότερα apps στο εσωτερικό του.
  • Για να επεξεργαστείτε έναν φάκελο που ήδη υπάρχει, πατήστε και κρατήσετε πατημένο τον φάκελο. Αγγίξτε τον για δεύτερη φορά ώστε να αποκαλύψετε το περιεχόμενό του. Μπορείτε να σύρετε εφαρμογές προς τα έξω, για να τις αφαιρέσετε από τον φάκελο.
  • Για να διαγράψετε ένα φάκελο, απλά σύρετε όλες τις εφαρμογές έξω από αυτόν και θα εξαφανιστεί. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Αφετηρίας για να αποθηκεύσετε την αλλαγή.

folders 01

Με ποια λογική δημιουργούνται τα προτεινόμενα ονόματα;

Όταν πρωτοφτιάχνετε έναν φάκελο, το iPhone του δίνει, από μόνο του, ένα όνομα. Αυτό το όνομα επιλέγεται με βάση την κατηγορία από την οποία προέρχονται οι εφαρμογές. Αν για παράδειγμα είναι παιχνίδια, το προτεινόμενο όνομα του φακέλου θα είναι Παιχνίδια.

Πώς να προσθέσετε φακέλους στο iPhone Dock

Μία ή περισσότερες από τις τέσσερις εφαρμογές στο κάτω μέρος της οθόνης, μπορούν να πάρουν τη θέση ενός φακέλου. Για να το κάνετε αυτό, απλά μετακινήσετε μια από τις τέσσερις εφαρμογές στην αρχική οθόνη και στη συνέχεια, σύρετε έναν φάκελο στο κενό που άφησε πίσω.

Πώς να δημιουργήσετε φακέλους στο iPhone 6s/7

Για το iPhone 6s και το iPhone 7, η δημιουργία φακέλων είναι λίγο πιο περίπλοκη αφού οι συγκεκριμένες συσκευές διαθέτουν τη λειτουργία 3D Touch. Θα πρέπει να πατήσετε ναι μεν παρατεταμένα αλλά ελαφρά ώστε να θέσετε τη συσκευή σε jiggle mode.

Διαβάστε επίσης: «Εύρεση iPhone – Πώς να αποτρέψετε την απενεργοποίησή της από κάποιον τρίτο»

Από mirelen