3D Camera - Η Apple και η LG συνεργάζονται για τη δημιουργία της

3D Camera - Η Apple και η LG συνεργάζονται για τη δημιουργία της
ired.gr

Το επόμενο iPhone μπορεί να έχει τη δυνατότητα τρισδιάστατης φωτογράφησης-βιντεοσκόπησης.

Η τεχνολογία διπλής κάμερας (ή κάμερας διπλού φακού για να είμαστε ακριβέστεροι) εμφανίστηκε σε τεχνολογικά προϊόντα με την έλευση του iPhone 7 Plus φέτος, και μια πηγή πληροφοριών της βιομηχανίας που είναι πολύ κοντά στην Apple, αναφέρει ότι η εταιρία ασχολείται αυτή τη στιγμή με την ανάπτυξη μιας κάμερας 3D με τη βοήθεια της LG Innotek.

Και κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι η βάση για πολύ προχωρημένες δυνατότητες στο επόμενο iPhone.

Η LG Innotek, επί του παρόντος, είναι η εταιρία που προμηθεύει την Apple με τα εξαρτήματα για την κάμερα του iPhone 7 Plus, παρόλο που η εταιρία αγόρασε την Ισραηλινή LinX τον Απρίλιο του 2015 για 20 εκατομμύρια δολάρια.

Η LinX εργαζόταν πάνω σε ένα πρότζεκτ 3D κάμερας για δυνατότητες προχωρημένου ζουμ, αλλά η εξαγορά της έγινε πολύ αργά για να προλάβουν να ενσωματώσουν μια τέτοια τεχνολογία στο iPhone 7. Είναι όμως πολύ πιθανόν ότι η Apple θα ενσωματώσει τους αλγορίθμους της LinX στο νέο iPhone σε hardware που θα προμηθεύσει η LG.

«Η Apple μελετάει το πώς θα εφαρμόσει την τεχνολογία 3D κάμερας που κατέχει στις κάμερες της LG Innotek. Από τη στιγμή που η LG έχει επίσης δική της τεχνολογία 3D κάμερας αυτού του είδους οι κοινές προσπάθειες θα αποφέρουν κατά πάσα πιθανότητα καρπούς μέσα στο επόμενο έτος.»

Η αναφορά δεν ρίχνει περισσότερο φως στο είδος των χαρακτηριστικών και εφαρμογών 3D πάνω στις οποίες εργάζονται οι δύο εταιρίες, αλλά είναι πιθανόν ότι μελετούν το πώς θα βελτιώσουν την ήδη υπάρχουσα διπλή κάμερα του iPhone.

Ίσως ένα πιο λεπτό σύνολο θα έκανε δυνατή την εγκατάσταση μιας τέτοιας κάμερας και στο «απλό» iPhone 8 και όχι μόνο στο Plus μοντέλο.

Πάντως, ό,τι κι αν επεξεργάζονται αυτή τη στιγμή οι δύο εταιρίες, το σίγουρο είναι ότι θα δούμε πολύ περισσότερα μοντέλα με διπλές κάμερες μέσα στο 2017.

Δείτε ακόμη: Η διπλή κάμερα του iPhone 7 γίνεται πραγματικότητα.

από Elichord