iPhone/iPad tip: Προσαρμόστε το αυτόματο κλείδωμα στα μέτρα σας

iPhone/iPad tip: Προσαρμόστε το αυτόματο κλείδωμα στα μέτρα σας
ired.gr

Μπορείτε να αυξήσετε το χρόνο που η οθόνη παραμένει ανοικτή, όταν π.χ. ετοιμάζετε κάτι στην κουζίνα και κοιτάζετε μια συνταγή στο iPhone. 

Το αυτόματο κλείδωμα στο iPhone και το iPad μειώνει τη φωτεινότητα της οθόνης μετά από ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ζωή της μπαταρίας.

Αν θέλετε, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το αυτόματο κλείδωμα χειροκίνητα. Όταν, όμως, το iPhone βρίσκεται σε λειτουργία χαμηλής ισχύος, η επιλογή απενεργοποίησης του δεν θα είναι διαθέσιμη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η λειτουργία χαμηλής ισχύος κλειδώνει αυτόματα τη συσκευή σε 30 δευτερόλεπτα.

Αν θέλετε να αλλάξετε τους χρόνους ή να απενεργοποιήσετε εντελώς το αυτόματο κλείδωμα, ακόμη και όταν βρίσκεται σε λειτουργία χαμηλής ισχύος, ακολουθήστε τις οδηγίες μας.

auto lock 01

Τι είναι το αυτόματο κλείδωμα

Το αυτόματο κλείδωμα είναι ένας άλλος τρόπος για να μιλήσουμε για την αναστολή λειτουργίας του iPhone. Ενεργοποιείται μετά από ένα καθορισμένο χρονικό όριο, σε δευτερόλεπτα ή λεπτά, εκτός κι αν είναι απενεργοποιημένο. Λειτουργεί ακριβώς όπως ένα υπολογιστής που μπαίνει σε sleep mode όταν παραμένει ανενεργός για ένα διάστημα.

Μάλιστα, αρχικά το iPhone μειώνει τη φωτεινότητα της οθόνης, για να διατηρήσει τη ζωή της μπαταρίας. Αν η συσκευή σας μένει από μπαταρία αρκετά συχνά, μια καλή ιδέα είναι να ρυθμίσετε το αυτόματο κλείδωμα έτσι ώστε η οθόνη να απενεργοποιείται σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Πώς να αλλάξετε το αυτόματο κλείδωμα

Είναι μια πανεύκολη διαδικασία που γίνεται στις Ρυθμίσεις. Μπορείτε να επιλέξετε να κλειδώνει μετά από 30 δευτερόλεπτα έως και 5 λεπτά. Μπορείτε, επίσης, να απενεργοποιήσετε εντελώς τη λειτουργία.

Όταν κυκλοφόρησε το iOS 10, η Apple είχε μετακινήσει τη ρύθμιση σε άλλο σημείο. Οπότε, ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα που τρέχει η συσκευή σας, σας έχουμε ετοιμάσει δύο μίνι οδηγούς.

iOS 10 ή ανώτερο

  • Ρυθμίσεις> Οθόνη και Φωτεινότητα> Αυτόματο κλείδωμα
  • Επιλέξτε το χρονικό διάστημα μετά το οποίο θα κλειδώνει αυτόματα η συσκευή.

auto lock 02

Αν προσπαθήσατε να αλλάξετε τον χρόνο και το Αυτόματο κλείδωμα είναι γκριζαρισμένο και δεν ανοίγει, μην πανικοβάλλεστε. Προχωρήστε λίγο παρακάτω και θα σας δώσουμε τη λύση.

iOS 9 ή παλαιότερο

  • Ρυθμίσεις> Γενικά> Αυτόματο Κλείδωμα
  • Επιλέξτε τον χρόνο αυτόματου κλειδώματος που θέλετε.

Πώς να ενεργοποιήσετε το Αυτόματο κλείδωμα όταν είναι γκριζαρισμένο

Όταν είναι ενεργοποιημένη η Λειτουργία χαμηλής ισχύος, το αυτόματο κλείδωμα απενεργοποιείται και η συσκευή κλειδώνει στα 30 δευτερόλεπτα ούτως ή άλλως. Αν θέλετε να παρέμβετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε τη Λειτουργία Χαμηλής Ισχύος.

  • Πηγαίνετε Ρυθμίσεις> Μπαταρία> Λειτουργία Χαμηλής Ισχύος και κλείστε τον εικονικό διακόπτη.
  • Επιστρέψτε στη Ρύθμιση του Αυτόματου κλειδώματος (βλ. βήμα 2) και επιλέξτε τον χρόνο που θέλετε.

Διαβάστε επίσης: «Quick Tip – Ρυθμίστε άμεσα τον χρονοδιακόπτη με τη λειτουργία 3D Touch»

Από mirelen