Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρχάριοι Χρήστες - Πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε μια συσκευή iPhone

Αρχάριοι Χρήστες - Πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε μια συσκευή iPhone
ired.gr

 Υπάρχουν χρήστες που είτε αφήνουν το iPhone να κλείσει μόνο του από μπαταρία, είτε το φορτίζουν πριν απενεργοποιηθεί και δεν έχει χρειαστεί να το κλείσουν ποτέ χειροκίνητα.

Το iPhone μπαίνει σε “sleep mode” από μόνο του από προεπιλογή όταν είναι ανενεργό για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Αλλά ακόμη κι αν το iPhone φροντίζει για την εξοικονόμηση της ζωής της μπαταρίας, μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις που θα θέλετε να απενεργοποιήσετε εντελώς το iPhone. Π.χ. όταν η μπαταρία χρειάζεται άμεση φόρτιση.
Αν, λοιπόν, θέλετε να κλείσετε το iPhone, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Ξεκινήστε πατώντας το Power Button στην επάνω δεξιά γωνία του iPhone (στο iPhone 6 και σε ανώτερες συσκευές, το πλήκτρο αυτό βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της συσκευής).
  • Κρατήστε το πατημένο για μερικά δευτερόλεπτα. Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα στην κορυφή που θα αναγράφει «Σύρετε για κλείσιμο».

iphone turnoff 01

Αν δεν θέλετε να απενεργοποιήσετε το iPhone πατήστε “Άκυρο” στο κάτω μέρος της οθόνης.

Αν θέλετε να κλείσει, μετακινήστε το slider προς τα δεξιά. Αφού το κάνετε, ένας τροχός προόδου θα εμφανιστεί στο κέντρο της οθόνης. Σε λίγα δευτερόλεπτα, το iPhone θα έχει κλείσει.

Αυτή η τεχνική αφορά κάθε μοντέλο iPhone, από το πρώτο έως το τελευταίο.

Force Restart (επιβολή επανεκκίνησης)

Υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που τα παραπάνω βήματα δεν θα λειτουργήσουν, καθώς ενδέχεται να μην αποκρίνεται το πλήκτρο ενεργοποίησης. Θα χρειαστεί στην περίπτωση αυτή να δοκιμάσετε μια τεχνική που ονομάζεται Force Restart (κατά πολλούς, hard reset) και στα ελληνικά επιβολή επανεκκίνησης.

  • Κρατήστε πατημένο το Power Button και το Home Button ταυτόχρονα (στο iPhone 7, αντί του home button, πατάμε το volume down - πλήκτρο μείωσης έντασης).
  • Κρατήστε τα πατημένα για 10 δευτερόλεπτα ή και περισσότερο, μέχρι να δείτε την οθόνη να μαυρίζει και να εμφανίζεται το λογότυπο της Apple.
  • Όταν εμφανιστεί το «μήλο», αφήστε τα πλήκτρα και η συσκευή θα επανεκκινήσει κανονικά.

iphone turnoff 02

Χρησιμοποιήστε αυτή τη μέθοδο, μόνο όταν οι άλλες προσπάθειες έχουν αποτύχει.

Ενεργοποίηση της συσκευής

Όταν είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε και πάλι το iPhone, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Κρατήστε πατημένο το Power Button μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.
  • Αφήστε το κουμπί και περιμένετε ελάχιστα δευτερόλεπτα μέχρι η συσκευή να ενεργοποιηθεί και να είναι έτοιμη προς χρήση.

Διαβάστε επίσης: «Το iPhone δεν ανοίγει! Βοήθεια!»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status