Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενισχύστε την ασφάλεια του iPhone, βάζοντας «λουκέτο» και στην κάρτα SIM

Ενισχύστε την ασφάλεια του iPhone, βάζοντας «λουκέτο» και στην κάρτα SIM
ired.gr

 Το PIN της κάρτας δεν είναι το συνθηματικό ξεκλειδώματος της συσκευής. Είναι ένα επιπρόσθετο “στρώμα” για την ασφάλειά της.

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του λειτουργικού συστήματος iOS είναι η ασφάλεια. Μάλιστα, πρόκειται, ίσως από τα ασφαλέστερα, αφού η Apple θέτει αρκετούς περιορισμούς.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις που μπορούν να κάνουν το iPhone ακόμη πιο ασφαλές. Μια από αυτές είναι το κλείδωμα της κάρτας SIM του iPhone.

Πρόκειται για έναν έξοχο τρόπο προστασίας της συσκευής από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Στη ουσία, σημαίνει ότι μπορείτε να προσθέσετε άλλο ένα στρώμα ασφαλείας ώστε κανένας, εκτός από εσάς, να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει τη συσκευή για να καλέσει, να στείλει μήνυμα ή να κρυφοκοιτάξει στο ημερολόγιό σας.

Φυσικά, δεν πρόκειται για ένα νέο χαρακτηριστικό. Είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό ασφαλείας που χρησιμοποιείται συχνά για διάφορα smartphones και tablets. Αφού ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, θα πρέπει να εισάγετε ένα PIN για την κάρτα SIM, κάθε φορά που κάνετε επανεκκίνηση της συσκευής. Διαφορετικά, δεν θα μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις, να ανταλλάσσετε μηνύματα και να κάνετε χρήση των δεδομένων.

Παρακάτω, θα σας δείξουμε αναλυτικά πώς μπορείτε να κλειδώσετε την κάρτα SIM του iPhone για να ενισχύσετε την ασφάλειά του.

  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις> Τηλέφωνο> SIM PIN.
  • Ενεργοποιήστε τη λειτουργία, ανοίγοντας τον εικονικό διακόπτη. Η κάρτα SIM διαθέτει έναν αριθμό PIN ο οποίος ορίζεται από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας. Προσοχή γιατί η κάρτα SIM θα απενεργοποιηθεί (ή θα σας ζητηθεί το PUK code) εάν αποτύχετε να εισαγάγετε τον σωστό κωδικό PIN τρεις φορές στη σειρά.
  • Μόλις εισάγετε το σωστό PIN, η κάρτα SIM θα ενεργοποιηθεί.

sim code 01

  • Αν θέλετε να αλλάξετε το προεπιλεγμένο PIN, θέτοντας το δικό σας, επιλέξτε Αλλαγή PIN.
  • Θα σας ζητηθεί αρχικά ο αριθμός PIN και στη συνέχεια, μπορείτε να πληκτρολογήσετε και να επιβεβαιώσετε το νέο PIN σας.
  • Επανεκκινήστε τη συσκευή. Σχεδόν αμέσως θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα αναφέρει ότι η κάρτα SIM είναι κλειδωμένη. Αν πατήσετε OK, τότε η κάρτα θα παραμείνει κλειδωμένη. Αυτό σημαίνει, ότι όταν θελήσετε να καλέσετε κάποιον, θα σας ζητηθεί εκ νέου να ξεκλειδώσετε την κάρτα SIM.

Να θυμάστε ότι αν πληκτρολογήσετε το PIN εσφαλμένα τρεις φορές, η κάρτα SIM θα απενεργοποιηθεί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει ένα PIN που μπορείτε να θυμάστε.

Διαβάστε επίσης: «iPhone διλήμματα: 5 λόγοι για να διαλέξετε το 7 Plus αντί το 7»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status