Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μόλις αγόρασα υπολογιστή Mac, τι να πρωτο-μεταφέρω, τι;

Μόλις αγόρασα υπολογιστή Mac, τι να πρωτο-μεταφέρω, τι;
ired.gr

Πώς να μεταφέρετε τα αρχεία σας από το παλιό σας PC στο νέο σας Mac.

Αν μόλις αγοράσατε ένα νέο Mac και περνάτε από τον κόσμο των Windows στο macOS, τότε συγχαρητήρια! Καλώς ήλθατε στο νέο κόσμο. Μάλλον θέλετε να χρησιμοποιήσετε το νέο σας Mac το συντομότερο δυνατόν, αλλά έχετε μαζέψει χρόνων δεδομένα, φωτογραφίες, μουσική, αρχεία κλπ στο παλιό σας PC.

Η αλλαγή πλατφόρμας φυσικά δεν σημαίνει και το να ξεχάσετε ό,τι είχατε και να αρχίσετε από την αρχή. Η Apple μάλιστα κάνει το πέρασμα εύκολο με ένα βοήθημα που λέγεται «Βοηθός Μετεγκατάστασης» (Migration Assistant). Και να πώς δουλεύει.

Το Migration Assistant είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα που περιλαμβάνεται στο φάκελο «Βοηθήματα» (Utilities) των Mac. Θα το δείτε για πρώτη φορά όταν πρωτο-εκκινείτε το νέο σας Mac και εμφανίζεται ένα παράθυρο κάποια στιγμή που σας ρωτάει αν θέλετε να μεταφέρετε τα δεδομένα σας από ένα άλλο Mac, ένα Εφεδρικό Αντίγραφο Time Machine ή ένα PC.

Η Apple το δίνει δωρεάν για κατέβασμα και στα Windows προκειμένου να μεταφερθούν δεδομένα από τα Windows στο macOS Sierra ή στο παλιότερο OS X.

Ο Βοηθός Μετεγκατάστασης θα σας βοηθήσει να μεταφέρετε τα αρχεία σας από ένα Windows PC (ΧΡ, Vista, 7, 8, 10). Το πρόγραμμα πρέπει να τρέχει και στα δύο λειτουργικά, στο macOS και στα Windows. Θα πρέπει επίσης να βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο προκειμένου να «βρει» το ένα το άλλο.

Η μεταφορά δεδομένων μπορεί να πάρει ακόμη και ώρες, ανάλογα με το πόσα αρχεία μεταφέρονται και με τι μέσον (το Wi-Fi είναι πιο αργό από το LAN). Αλλά με τον ένα τρόπο, ή τον άλλο, θα έχετε τα αρχεία σας με ασφάλεια από το PC στο Mac.

Εμείς πάντως συμβουλεύουμε να χρησιμοποιήσετε ενσύρματο δίκτυο (LAN), ειδικά για μεγάλο όγκο αρχείων.

Τα δεδομένα που θα μεταφερθούν εξαρτώνται από την έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε και με το ποια προγράμματα τα δημιούργησαν.

Οι σελιδοδείκτες (Αγαπημένα) από τον Internet Explorer και τον Firefox θα μεταφερθούν στο Safari, το περιεχόμενο του iTunes στο PC (αν το έχετε) θα μεταφερθεί αυτούσιο στο Mac και οι φωτογραφίες επίσης θα μεταφερθούν κανονικά στις Φωτογραφίες. Επίσης οι ρυθμίσεις του συστήματός σας θα αντιγραφούν και θα μπορέσετε να ορίσετε εσείς τι είδους άλλα αρχεία θέλετε να αντιγραφούν.

Δείτε ακόμη: Mac Tips & Tricks - 42 κόλπα και συμβουλές για υπολογιστές Mac

Περισσότερες λεπτομέρειες

Συνδέστε πρώτα το Mac με το PC είτε μέσω καλωδίου είστε ασύρματα και βεβαιωθείτε (στην ασύρματη σύνδεση) ότι βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο.

Στο Mac:

  • Ανοίξτε τον Finder.
  • Πηγαίνετε στη διαδρομή Εφαρμογές > Βοηθήματα > Βοηθός Μετεγκατάστασης και εκκινήστε τον.
  • Πατήστε «Συνέχεια».
  • Πατήστε την επιλογή «Από PC» όταν θα ερωτηθείτε πώς θέλετε να εισάγετε το δεδομένα σας στο Mac και πατήστε «Συνέχεια»

switch 02

Στο PC:

Υποθέτουμε ότι κατεβάσατε το Βοηθό Μετεγκατάστασης από την Apple.

  • Εκκινείστε τον. Δεν έχετε επιλογές εδώ. Είναι σχεδιασμένος απλά να στείλει τα δεδομένα σας από το PC, στο Mac. Προκειμένου για τη σύνδεση του PC με το Mac, θα εμφανιστεί ένας κωδικός ασφαλείας.
  • Επιβεβαιώστε ότι ο κωδικός είναι ο ίδιος σε PC και Mac.

switch 03

  • Επιλέξτε τα αρχεία και τους φακέλους που θέλετε να μεταφερθούν από το PC στο Mac.
  • Πατήστε «Συνέχεια».

switch 04

Αυτό είναι όλο. Από εκεί κι έπειτα, περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Είναι φανερό ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι, πιο «χειροκίνητοι» για να μεταφέρετε τα αρχεία σας από το PC στο Mac, όπως με αντιγραφή τους σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, USB Stick κλπ, αλλά ο Βοηθός μετεγκατάστασης παρέχει έναν κομψό και απλό τρόπο που δεν απαιτεί ιδιαίτερη σκέψη και ψάξιμο για το πού και ποια αρχεία θα μεταφερθούν.

Δείτε ακόμη: Facebook Messenger - Εξαιρετικά Κόλπα που πρέπει να δοκιμάσετε

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status