Apple - Ρεκόρ επί των παγκόσμιων κερδών στα smartphone

Apple - Ρεκόρ επί των παγκόσμιων κερδών στα smartphone
ired.gr

 Το 91% των κερδών στην παγκόσμια αγορά smartphone αφορούν πωλήσεις iPhone.

Ένα μερίδιο ρεκόρ στα κέρδη εμφανίζει η Apple στην παγκόσμια αγορά smartphones κατά το τρίτο τρίμηνο. Τα αποτελέσματα έδωσε στη δημοσιότητα μια νέα έρευνα της Strategy Analytics και έρχονται να αντισταθμίσουν την γενικότερη πτώση των πωλήσεων των iPhone.

Το τρίτο τρίμηνο τα κέρδη έφτασαν τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο, εκ των οποίων το 91% αφορά τα κέρδη της Apple. Αυτό ισοδυναμεί με 8,19 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο για τα iPhones.

Η Apple έχει τα υψηλότερα περιθώρια κέρδους στον κλάδο, χάρη στο πιστό της κοινό αλλά και στη δυνατότητά της να τιμολογήσει τα iPhone στη μέγιστη τιμή. Αυτό το εντυπωσιακό ποσοστό ήρθε ακόμη και μετά από τρία συνεχόμενα τρίμηνα με πτώση των πωλήσεων των iPhone.

Στα επίσημα αποτελέσματα του τέταρτου τρίμηνου, η Apple ανέφερε έσοδα της τάξης των 11.76 δολαρίων συνολικά, όχι μόνο για τα iPhone. Η διευθύντρια της Strategy Analytics, Linda Sui, δήλωσε εντυπωσιασμένη για το πώς η Apple μεγιστοποιεί την τιμολόγηση και ελαχιστοποιεί το κόστος παραγωγής και καταφέρνει να παράγει «τερατώδη» κέρδη.

Φυσικά, το ποσοστό είναι τόσο εντυπωσιακό επειδή, στην παρούσα φάση, οι άλλοι «παίκτες» στην αγορά έχουν μειωθεί ή εξαφανιστεί.

Η Huawei κατέχει το 2,4% των παγκόσμιων κερδών στην αγορά των smartphone, που αντιστοιχεί σε 200 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία smartphone στον κόσμο μετά την Apple και την Samsung.

Αλλά και οι νέες Vivo και OPPO ακολουθούν με μερίδιο 2,2% η κάθε μία. Και οι δύο έχουν καταφέρει να αναπτυχθούν μέσω της στρατηγικής να πωλούν τηλέφωνα υψηλών specs σε χαμηλές τιμές.

Ο πλησιέστερος αντίπαλος της Apple, η Samsung, δεν περιλαμβάνεται στην έκθεση της Strategy Analytics. Τα σχόλια είναι περιττά!

Διαβάστε επίσης: «iPhone 4 – Αυτή ήταν η συσκευή που άλλαξε τα πάντα»

Από mirelen