6 χαρακτηριστικά που θα σας λείψουν με την μετάβαση από iOS σε Android

6 χαρακτηριστικά που θα σας λείψουν με την μετάβαση από iOS σε Android
ired.gr

 Κάποιοι λένε ότι δεν εκτιμάς κάτι, μέχρι να το χάσεις. Αν και μπορεί να αφορά άλλου είδους σχέσεις, ταιριάζει απόλυτα στη σχέση μας με το λογισμικό iOS.

Δεν ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία αλλά γνωρίζουμε πολλούς που έκαναν το βήμα και απαρνήθηκαν το iPhone για μια συσκευή Android. Και ενώ βρέθηκαν σε έναν εντελώς διαφορετικό περιβάλλον, με τα υπέρ και τα κατά του, δεν μπορούν παρά να μην παραδεχθούν ότι υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που τους ...λείπουν.

Προβολή ανάγνωσης στο Safari

Αν διαβάζετε μια ιστοσελίδα στο iPhone και στο iPad που δεν διαθέτει mobile version, το Safari προσφέρει ένα έξυπνο τέχνασμα. Το Reader Mode ή αλλιώς Προβολή Ανάγνωσης.

Με αυτόν τον τρόπο, εξαλείφονται τα πάντα και παραμένουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα: τίτλοι, κείμενο και εικόνες. Υπάρχει ακόμη και η δυνατότητα αλλαγής της γραμματοσειράς ή της μετάβασης σε dark mode για ανάγνωση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

switch 01

To Chrome για Android δεν διαθέτει παρόμοια λειτουργία ανάγνωσης. Αντ’ αυτού, περιστασιακά, προσφέρει ειδική διαμόρφωση της ιστοσελίδας για ευκολότερη πρόσβαση από κινητές συσκευές. Όμως κάτι τέτοιο δεν γίνεται κατ’ απαίτηση του χρήστη. Ακόμη και τότε, δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της γραμματοσειράς ή του χρώματος του φόντου.

Η λύση: Χρησιμοποιώντας το Share, μπορείτε να στείλετε μια σελίδα στο Instapaper ή το Pocket και να διαβάσετε εκεί αυτό που θέλετε. Διαφορετικά, επιλέξτε ένα browser όπως ο Firefox, που διαθέτει reader mode, με ρυθμιζόμενες γραμματοσειρές και σκούρο φόντο.

Διαβάστε επίσης: «2 λόγοι για να ενεργοποιήσετε την Προβολή Ανάγνωσης στο Safari σε iPhone/iPad»

Χειρονομία Reachability

Η Apple προβλέποντας το πρόβλημα που θα αντιμετώπιζαν οι χρήστες με τις μεγάλες οθόνες των τελευταίων iPhone εγκαινίασε την Reachability, προκειμένου να διευκολύνει τη χρήση με το ένα χέρι. Ενεργοποιείται με το διπλό άγγιγμα του Home Button και χαμηλώνει το πάνω μέρος της οθόνης, ώστε να είναι προσβάσιμο με τον αντίχειρα.

Δεν υπάρχει αντίστοιχη λειτουργία στις συσκευές Android.
Αν έχετε εντοπίσει κάποια, αναφέρετέ την στα σχόλια.

Σούπερ ομαλή κύλιση σελίδας

Το scroll down στο iPhone δεν έχει ανταγωνιστή. Δεν είναι μόνο η ταχύτητα αλλά και η αίσθηση της ευκολίας που δεν συγκρίνεται με τις συσκευές Android. Το να συνηθίσει κανείς την αλλαγή είναι αρκετά δύσκολο, αφού η Apple μας έχει εκπαιδεύσει εντελώς διαφορετικά.

Η λύση: υπομονή.

Μεγεθυντικός φακός στον κέρσορα

Ένα από τα πρωτότυπα εργαλεία εισαγωγής κειμένου του iPhone είναι ο μικρός μεγεθυντικός φακός που εμφανίζεται όταν κρατήσετε πατημένο τον κέρσορα.

Κάνοντας ζουμ σε μια συγκεκριμένη περιοχή του κειμένου, ο φακός σας επιτρέπει να δείτε ακριβώς το που τοποθετείτε τον κέρσορα και λύνει επίσης το θέμα με το δάκτυλο που εμποδίζει τη «θέα».

Η λύση: Ενώ δεν υπάρχει υποκατάστατο για αυτό το χαρακτηριστικό στο Android, υπάρχει ένα πιο ακριβές εργαλείο επιλογής κειμένου.

Άγγιγμα μιας ημερομηνίας σε email για προσθήκη ραντεβού

Αρκεί ένα πάτημα στην ημερομηνία ενός email για να δημιουργηθεί ένα event με την ημερομηνία και την ώρα ήδη συμπληρωμένη στο Ημερολόγιο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε ένα τίτλο.

switch 02

Το Android δεν μπορεί να κάνει κάτι αντίστοιχο από την εφαρμογή του mail αλλά μπορεί π.χ. να εντοπίσει αυτόματα μια πτήση που έχετε προγραμματίσει ή να σας ενημερώσει ότι μια παραγγελία σας έχει ήδη αποσταλεί. Πατώντας, όμως, σε μια ημερομηνία για προσθήκη event δεν θα συμβεί απολύτως τίποτα.

Η λύση: Πατώντας το Home Button, η συσκευή περνάει σε Tap mode, σαρώνει το email ή οτιδήποτε άλλο βρίσκεται στην οθόνη, για ονόματα, τηλεφωνικούς αριθμούς και γεγονότα που μπορεί να βάλει στο πρόγραμμα του ημερολογίου.

Διαμοιρασμός φωτογραφιών iCloud

Η κοινή χρήση των φωτογραφιών μέσω iCloud είναι ένα χαρακτηριστικό που διευκολύνει τη δημιουργία κοινόχρηστου άλμπουμ για τους φίλους και την οικογένεια. Εκεί μπορούν να ανεβάσουν όλοι ό,τι θέλουν, να σχολιάσουν και να κάνουν like.

Αν περάσετε σε μια Android συσκευή, φυσικά και δεν θα υπάρχει iCloud για εσάς.

Η λύση: Θα πρέπει να συμφωνήσετε σε ένα νέο app με τους υπόλοιπους. Προτάσεις υπάρχουν πολλές, αλλά το θέμα είναι να συντονιστεί ξανά όλη η παρέα.

Διαβάστε επίσης: «Οι 5 καλύτερες μέθοδοι για να διαμοιραστείτε φωτογραφίες με τους φίλους σας»

Aπό mirelen