iPhone - Άλλος ένας "επικίνδυνος" σύνδεσμος που μπλοκάρει τις συσκευές

iPhone - Άλλος ένας "επικίνδυνος" σύνδεσμος που μπλοκάρει τις συσκευές
ired.gr

Άλλος ένας επικίνδυνος σύνδεσμος που παγώνει τη συσκευή σας και θα χρειαστεί «hard reset» για να την επαναφέρετε.

Αραιά και πού, εμφανίζεται κάποιο κακόβουλο λογισμικό και για τα iPhone που θα ταλαιπωρήσει τους άτυχους που θα πέσουν πάνω του. Για παράδειγμα, πριν από 2 χρόνια το περίφημο bug που ονομάστηκε “effective power” (που έσβηνε ένα iPhone μέσω των μηνυμάτων είχε πάρει διαστάσεις επιδημίας μαζί με διάφορες παραλλαγές του.

Πρόσφατα παρουσιάστηκε ένα καινούριο, όπου όταν παίζεις ένα συγκεκριμένο βίντεο στο Safari, η συσκευή σου θα αρχίζει να καθυστερεί, μέχρι που να σέρνεται και τελικά θα παγώσει εντελώς.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο από το EverythingApplePro πιο κάτω, η θέαση ενός τέτοιου βίντεο θα οδηγήσει στην υπερφόρτωση του iOS, κάτι που θα οδηγήσει τη συσκευή σας σε πλήρες μπλοκάρισμα τελικά. Δεν θα συμπεριλάβουμε το κακόβουλο βίντεο και το σύνδεσμό του εδώ, για ευνόητους λόγους, αλλά, πιστέψτε μας, η συσκευή σας θα μπλοκάρει αν το βρείτε και το αναπαράγετε.

Δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο το γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο πιθανότερος λόγος είναι ότι το συγκεκριμένο βίντεο δημιουργεί κάποιο είδος διαρροής στη μνήμη που το iOS δεν γνωρίζει πώς να χειριστεί, αλλά πιθανότατα υπάρχουν περισσότερα εδώ.

Λόγω της φύσης του βίντεο, το πρόβλημα δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένη έκδοση του iOS, αλλά τις επηρεάζει όλες. Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, η αναπαραγωγή του συγκεκριμένου αρχείου θα οδηγήσει σε κρασάρισμα οποιασδήποτε συσκευής μέχρι και το iOS 5.

Το ενδιαφέρον είναι ότι αν έχετε την έκδοση του iOS 10.2 beta 3 εγκατεστημένη, και αφήσετε τη συσκευή σας να περιμένει χωρίς να κάνετε κάτι, αφού έχει κολλήσει, αυτή από μόνη της θα απενεργοποιηθεί μετά από λίγο και τελικά θα δείξει τη γνωστή οθόνη κλεισίματος.

Αν κάποιος τώρα, σας στείλει τον κακόβουλο σύνδεσμο, το πρόβλημα είναι αρκετά εύκολο να επιδιορθωθεί. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε μια «βίαιη» επανεκκίνηση της συσκευής σας (hard reboot) με το γνωστό συνδυασμό συνεχούς πατήματος των πλήκτρων Power+Home (Power+Volume down για iPhone 7/7 Plus).

Όπως φαίνεται ως τώρα, δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα και παρενέργειες που να προκαλεί η αναπαραγωγή του συγκεκριμένου βίντεο. Υποθέτουμε ότι είναι κάτι που η Apple θα φτιάξει σε επόμενη αναβάθμιση του λειτουργικού της (τουλάχιστον όσον αφορά το iOS 10 γιατί οι πολύ παλιότερες εκδόσεις δεν υποστηρίζονται πια), αλλά στο μεταξύ, έχετε το νου σας για ύποπτους συνδέσμους προς αρχεία βίντεο που σας έρχονται, ειδικά από αγνώστους.

Δείτε το βίντεο εδώ:

 

Δείτε ακόμη: Απρόσμενη επανεκκίνηση του iPhone προκαλεί μήνυμα με ειδικούς χαρακτήρες

από Elichord