iOS - Το άλμπουμ με τις «κρυμμένες» φωτογραφίες

iOS - Το άλμπουμ με τις «κρυμμένες» φωτογραφίες
ired.gr

 Γνωρίζετε ότι μπορείτε να κρύψετε φωτογραφίες από τα αδιάκριτα μάτια, μεταφέροντάς τες σε ένα κρυφό άλμπουμ;

Είναι σχεδόν δεδομένο ότι με τόσες πολλές φωτογραφίες που βγάζουμε με το κινητό μας, υπάρχουν και κάποιες που δεν είναι προς δημοσίευση, ούτε καν για να τις δείξουμε στον καλύτερό μας φίλο: ενοχλητικά selfies, λάθος φιλτραρισμένες εικόνες, υπερβολικά επεξεργασμένες φωτογραφίες.

Αλλά υπάρχουν κι άλλες κατηγορίες φωτογραφιών που δεν θα θέλαμε να δει κάποιος τρίτος: μια απόδειξη, προσωπικά έγγραφα όπως η φωτογραφία της ταυτότητας μας, εικόνες των ιδιωτικών μας στιγμών.
Ευτυχώς, οι νεότερες εκδόσεις του iOS διαθέτουν νέες δυνατότητες απόκρυψης επιλεγμένων φωτογραφιών, ώστε να μετριαστεί η αμηχανία.

Η δυνατότητα απόκρυψης πρέπει να ενεργοποιηθεί ξεχωριστά για την κάθε μια φωτογραφία. Δεν υπάρχει λειτουργία μαζικής απόκρυψης προς το παρόν. Αν έχετε συσκευή με λειτουργικό σύστημα iOS 8 και ανώτερο, δοκιμάστε το. Λειτουργεί τόσο σε iPhone, όσο και σε iPad και iPod Touch.

Απόκρυψη μιας φωτογραφίας στο iOS

  • Ανοίξτε την εφαρμογή των Φωτογραφιών και πηγαίνετε στο Άλμπουμ.
  • Επιλέξτε την φωτογραφία που θέλετε να κρύψετε.
  • Πατήστε πάνω της και ανοίξτε την, όπως συνήθως.
  • Πατήστε το βελάκι του διαμοιρασμού κάτω αριστερά.
  • Από το μενού που θα εμφανιστεί, επιλέξτε Απόκρυψη.

hide photos 01

Τώρα που αυτή η φωτογραφία ή και περισσότερες είναι κρυμμένες, θα είναι αόρατες από τις Στιγμές, Συλλογές και Έτη.

Πρόσβαση στις κρυμμένες φωτογραφίες

Αν θέλετε να τις ξαναδείτε, θα πρέπει να εντοπίσετε το νέο άλμπουμ που δημιουργήθηκε και ονομάζεται «Κρυμμένα». Μάλιστα δεν υπάρχει προεπισκόπηση των φωτογραφιών που περιλαμβάνονται σε αυτό το άλμπουμ, προσφέροντας επιπλέον ασφάλεια.

hide photos 02

Αν αλλάξετε γνώμη και θέλετε να ακυρώσετε την απόκρυψη, επιλέξτε τη φωτογραφία από το άλμπουμ με τα «κρυμμένα» και επαναλάβετε τη διαδικασία.

  • Πατήστε το βελάκι του διαμοιρασμού κάτω αριστερά.
  • Επιλέξτε Κατάργηση απόκρυψης, από το μενού ενεργειών.

Η φωτογραφία θα επιστρέψει στο γενικό Camera Roll και θα είναι προσβάσιμη από όλα τα άλμπουμ και τις συλλογές ξανά.

Είναι πραγματικά «κρυμμένες» οι φωτογραφίες;

Περίπου!

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί η απόκρυψη των φωτογραφιών. Η φωτογραφία είναι κρυμμένη από τις Στιγμές, Συλλογές και Έτη αλλά εξακολουθεί να είναι ορατή σε ένα άλμπουμ φωτογραφιών που «φωνάζει» ότι περιέχει κρυμμένες εικόνες.

Με άλλα λόγια, αν και αυτός ο τρόπος είναι αποτελεσματικός για να κρύβει τις φωτογραφίες από περιστασιακή χρήση τρίτου, όποιος γνωρίζει μπορεί να ψάξει για το «κρυφό» άλμπουμ και να δει τις κρυφές εικόνες.

Διαβάστε επίσης: «Η Apple καταγράφει το ιστορικό κλήσεων, να ανησυχούμε;»

Από mirelen