iPhone 8 - Θα κατασκευάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες;

iPhone 8 - Θα κατασκευάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες;
ired.gr

 Όλα τα iPhones παράγονται σήμερα κυρίως, στην Κίνα, αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει σύντομα

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση στο Nikkei, η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις έτσι ώστε να ξεκινήσει να κατασκευάζει το iPhone εξ ολοκλήρου στην Αμερική και όχι στην Κίνα και σε τρίτες χώρες. Οι φήμες λένε ότι η Apple ζήτησε από την Foxconn και την Pegatron, τους δυο μεγαλύτερους συνεργάτες της, να συναρμολογούν τις συσκευές εντός Αμερικής.

Μια νύξη για κάτι τέτοιο είχε κάνει και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Αμερικής, Ντόνταλντ Τραμπ, ζητώντας, με τον δικό του εξεζητημένο τρόπο, από την Apple να κατασκευάζει τα iPhones και τους υπολογιστές της στην Αμερική και όχι σε άλλες χώρες.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Η Apple έχει κατασκευάσει και στο παρελθόν δικές της συσκευές στην Αμερική. Το Mac Pro ξεκίνησε να παράγεται σε εργοστάσιο στο Τέξας, το 2013. Ήταν η ίδια χρονιά που η Motorola είχε ανακοινώσει ότι θα κατασκεύαζε και τα δικά της Moto X στην ίδια πολιτεία.

Προς το παρόν, δεν είναι ξεκάθαρο πόσο σοβαρό είναι το αίτημα της Apple στους συνεργάτες της και αν το μακροπρόθεσμο πλάνο της είναι μια πλήρη μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας εντός των ΗΠΑ.

Κατά πάσα πιθανότητα, το να κατασκευάζεται το iPhone στην Κίνα είναι προς όφελος όχι μόνο της Apple αλλά και την Ηνωμένων Πολιτειών. Και αυτό γιατί, μετά τις πρόσφατες αιχμηρές δηλώσεις του Τράμπ, η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την πώληση των iPhones στην Κίνα, αν ξεκινήσει πόλεμος «εμπορίου» μεταξύ των δύο χωρών.

Ακόμη χειρότερα για τους πελάτες της Apple, αν η παραγωγή των iPhone γίνει στην Αμερική, αυτό, ίσως, προκαλέσει αύξηση της τιμής, ώστε να υπάρχει περιθώριο κέρδους. Μάλιστα, η τιμή μπορεί να φτάσει ακόμη και το διπλάσιο, κάτι που δεν θα ευχαριστήσει καθόλου τα πλήθη.

Διαβάστε επίσης: «iOS 10 – Δημιουργήστε και στείλτε PDF χωρίς εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή»

Από mirelen