Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone 8 - Νέα για την ασύρματη φόρτιση και άλλα ενδιαφέροντα

iPhone 8 - Νέα για την ασύρματη φόρτιση και άλλα ενδιαφέροντα
ired.gr

Νεότερες φήμες για το iPhone του 2017

Το iPhone 7 - και ιδιαίτερα το Plus μοντέλο - εξακολουθεί να είναι δυσεύρετο, αλλά, παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο δε στέκεται εμπόδιο στην εξάπλωση φημών και «πληροφοριών» για το επερχόμενο iPhone του 2017. Και γιατί τόσο νωρίς; Για τον απλό λόγο ότι το iPhone 8 θα είναι το επετειακό iPhone της δεκαετίας και η Apple έχει ανασκουμπωθεί ώστε να παράγει και να παρουσιάσει κάτι ξεχωριστό.

Αν λοιπόν, είστε ένας από αυτούς που άφησαν το iPhone 7 και προτίμησαν να περιμένουν για το iPhone 8 (ή όπως αλλιώς θα λέγεται), τότε μάλλον αυτές οι φήμες και ειδήσεις σας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Απλά μην περιμένετε να επιστρέψει η είσοδος ακουστικών έτσι;

Ασύρματη φόρτιση;

Η φήμη: Το iPhone 8 μάλλον θα έχει ασύρματη φόρτιση. Ο Κινέζικος κατασκευαστής Foxconn δοκιμάζει ασύρματα συστήματα φόρτισης που ένα από αυτά πιθανόν να καταλήξει στο επόμενο iPhone.

Πηγές σχετιζόμενες με την Nikkei Asian Review, λένε ότι το νέο iPhone θα περιλαμβάνει ένα τέτοιο σύστημα, μόνον αν οι δοκιμές παράγουν αξιόλογα αποτελέσματα. Η Apple μπορεί να «σκοτώσει» ένα τέτοιο χαρακτηριστικό αν δεν έχει αξιόλογη απόδοση.

Πιθανότητες να αληθεύει: Ναι είναι πολύ πιθανό. Η Apple έχει ήδη ασχοληθεί με την ασύρματη φόρτιση στο Apple Watch. Είναι αλήθεια ότι η ασύρματη φόρτιση θα έλυνε κάποια προβλήματα συμβατότητας του iPhone, όπως το να ακούει κανείς μουσική και να φορτίζει τη συσκευή ταυτόχρονα και γενικά να αρχίσει να αποφεύγει τους πολλούς αντάπτορες για τους οποίους η Apple αρχίζει να γίνεται διάσημη (βλέπε MacBook και νέο MacBook Pro).

Οι φήμες επίσης λένε ότι η Apple ενδιαφέρεται για αληθινή ασύρματη φόρτιση - δηλαδή εξ’ αποστάσεως και χωρίς να χρειάζεται να ακουμπήσεις τη συσκευή σε κάποιο pad. Κάτι τέτοιο όμως μάλλον φαίνεται μακρινό ακόμη.

Δείτε ακόμη: Ασύρματη φόρτιση με Qi

Επιστροφή στο γυαλί;

Η φήμη: Η Apple μπορεί να κάνει μια επιστροφή στο παρελθόν παρουσιάζοντας πάλι ένα όλο-γυάλινο iPhone όπως έκανε με το iPhone 4. Ο αναλυτής της KGI Securities, Ming-Chi Kuo, που πάντα «πέφτει μέσα» στις προβλέψεις του για την Apple, είπε ότι η εταιρία θα φτιάξει δύο μοντέλα: ένα φθηνότερο από αλουμίνιο και ένα ακριβότερο από ανοξείδωτο ατσάλι. Το γυαλί θα προσδώσει μια αίσθηση όμοια με αυτή του iPhone 7 jet black, αλλά δε θα έχει κίνδυνο γρατζουνίσματος.

Πιθανότητες να αληθεύει: Πολύ μεγάλες γιατί «Τάδε έφη Ζαρατούστρα» ... εννοώ Ming-Chi Kuo, και όλα έχουν να κάνουν με την πηγή των ειδήσεων. Έχει αποδειχτεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι όταν ο Ming-Chi Kuo λέει φήμες, αυτές τείνουν να αληθεύουν κατά 99%, οπότε, απλά περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια. Με δεδομένο ότι το 30-35% των παραγγελιών iPhone 7 (40-45% στην Κίνα) είναι για το jet black μοντέλο, μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια ότι η Apple καλοβλέπει τη λύση της επιστροφής στο γυαλί.

OLED οθόνη επιτέλους;

iphone8 wireless 02

Η φήμη: Μέχρι τώρα, η Apple ήταν σταθερή στη χρήση οθονών LCD, κάτι που δεν ήταν κακό, αν δούμε την τελειότητα της οθόνης του νέου iPhone 7 (βγήκε μία από τις καλύτερες οθόνες του 2016 και η οθόνη με τα κορυφαία χρώματα σε ακρίβεια).

Όμως, όπως έχουμε ξαναπεί, η Apple έχει κάνει συζητήσεις με τη Sharp - την οποία αγόρασε η Foxconn - προκειμένου να είναι ένας από τους κύριους προμηθευτές της για OLED οθόνες. Η Apple αυτή τη στιγμή έχει σαν κύριο προμηθευτή τη Samsung για οθόνες (και OLED και LCD), αλλά θέλει να επεκτείνει τις επιλογές της σε προμηθευτές για το μέλλον.

Πιθανότητες να αληθεύει: Είναι σίγουρο σχεδόν ότι το μέλλον είναι OLED. Η τεχνολογία αυτή είναι πιο ευέλικτη από τις LCD και θα επιτρέψει στην Apple να φτιάξει συσκευές που δεν θα έχουν μεταλλικό περίγραμμα γύρω-γύρω, αλλά θα έχουν γυαλί και οθόνη μέχρι τα άκρα (και ίσως και πίσω;).

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η Apple έχει υπογράψει με τη Samsung σαν αποκλειστικό προμηθευτή μέχρι το τέλος του 2017 και η τελευταία δεν έχει τη δυνατότητα να παρέχει στην πρώτη τόσο πολλές οθόνες όσες θα χρειαστούν, οπότε μια άλλη φήμη ακούγεται: οι OLED οθόνες θα βρίσκονται ΜΟΝΟ στο μεγαλύτερο και ακριβότερο μοντέλο Plus, ενώ το απλό μοντέλο θα έχει και πάλι LCD οθόνη. Κάτι που δεν είναι απίθανο, αν σκεφτούμε τι έκανε η Apple με τις κάμερες στο iPhone 7 και 7 Plus.

Δείτε ακόμη: Η Sharp αρχίζει να παράγει OLED οθόνες για τα μελλοντικά iPhone

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status