Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένα smartwatch που δεν χρειάζεται φόρτιση ποτέ;

Ένα smartwatch που δεν χρειάζεται φόρτιση ποτέ;
ired.gr

Αν εκνευρίζεστε με τη συχνή φόρτιση στα σημερινά smartwatch, δείτε παρακάτω.

Αν υπάρχει κάτι που κρατάει πίσω την ευρύτερη αποδοχή των smartwatch από το αγοραστικό κοινό, αυτό είναι σίγουρα η συχνή φόρτιση που χρειάζονται - πιο συχνή σχεδόν από οποιαδήποτε άλλη συσκευή μας.

Μια νέα καμπάνια μιας καινούριας εταιρίας στο Indiegogo όμως, σκέφτεται πως μπορεί αυτό να αποτελέσει παρελθόν, καθώς εμφάνισαν μια εξαιρετική ιδέα φόρτισης του smartwatch από τη θερμότητα του σώματός μας!

Το Matrix PowerWatch (ουδεμία σχέση με τον ... Neo) είναι μια μεγάλη αντίθεση από τα πλουμιστά ρολόγια των Apple, Samsung κλπ, καθώς έχει ένα απλό μονοχρωματικό display και μια βασική εφαρμογή, τις ειδοποιήσεις. Όμως όλα αυτά που του λείπουν σε ικανότητες τα αντικαθιστά με ένα πολύ μεγάλο ατού - την απλότητα και ευκολία χρήσης.

 

Χρησιμοποιώντας μια θερμοηλεκτρική μέθοδο μετατροπής της θερμότητας σε ηλεκτρισμό, αυτόματα ανάβει το ρολόι τη στιγμή που το φοράτε και το σώμα σας γίνεται η μπαταρία του. Όταν το βγάζετε, σβήνει και σώζει όλα τα δεδομένα σας στην εσωτερική του μνήμη.

Το μοναδικό αυτό σύστημα τροφοδοσίας, σημαίνει ανυπαρξία καλωδίων φόρτισης και φορτιστών, αλλά επιπλέον μπορεί να μετράει και τις θερμίδες σας με έναν τρόπο που η Matrix (όχι η ταινία) ισχυρίζεται ότι είναι ακριβέστερος από το σύστημα ανάλυσης της κίνησής σας που χρησιμοποιούν όλα τα άλλα smartwatch σήμερα.

Με τη μέτρηση και ανάλυση της θερμότητας που εκπέμπει το σώμα σας, το ρολόι μπορεί να γνωρίζει πόσες ακριβώς θερμίδες καίτε από όσες προσλαμβάνετε και να σας παρέχει και αυτή την πληροφορία. Χαράς ευαγγέλια για τους μανιακούς με τις δίαιτες.

smartwatch 02

Το PowerWatch είναι στα σίγουρα ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σχέδιο σαν σύλληψη, και δεν υπάρχει καμία αντίρρηση, ότι η ιδέα και μόνο ενός ρολογιού (τουλάχιστον) που δεν θέλει φόρτιση, είναι μεγάλος πειρασμός, όμως υπάρχει ακόμη αρκετή εργασία μέχρι αυτό να γίνει πραγματικότητα.

Το καλό είναι ότι η καμπάνια πάει πολύ καλά και έχει ήδη μαζέψει πολλαπλάσιο ποσό από αυτό που χρειάζεται (σχεδόν τα τριπλά).

Η Matrix τονίζει ότι έχει ήδη πρωτότυπα που δουλεύουν και η καμπάνια στο Indiegogo έχει σκοπό να μαζέψει τα χρήματα που χρειάζονται για μαζική παραγωγή. Υπολογίζει ότι θα μπορεί να έχει έτοιμες τις πρώτες παραγγελίες γύρω στον Ιούλιο του 2017, αλλά επειδή πρόκειται για καμπάνια που χρηματοδοτείται από το ενδιαφερόμενο κοινό, μπορείτε να προσθέσετε άλλο ένα εξάμηνο στην ημερομηνία αυτή.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 99$ ανά τεμάχιο.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το νέο Apple Watch Series 2

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status