Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS 10 - Τι ρόλο παίζει μία μπλε τελεία στα εικονίδια των εφαρμογών;

iOS 10 - Τι ρόλο παίζει μία μπλε τελεία στα εικονίδια των εφαρμογών;
ired.gr

Αν είστε αρχάριος στο iOS, τότε είναι λογικό να αναρωτιέστε γιατί και πότε εμφανίζεται η μπλε τελεία στο εικονίδιο των εφαρμογών.

Αν το iPhone εμφανίζει μια μπλε κουκίδα δίπλα σε κάποια από τα εικονίδια εφαρμογών, στην Αρχική οθόνη, μην ανησυχείτε. Προφανώς και είστε νέος χρήστης iOS, που μόλις ήλθατε στον κόσμο του iPhone από το Android και δεν γνωρίζετε όλες τις λεπτομέρειες. Είμαστε εδώ για να σας λύσουμε όλες τις απορίες.

Το Blue Dot είναι ένας τρόπος για να ενημερωθείτε για το αν η εν λόγω εφαρμογή έχει μόλις λάβει μια ενημέρωση από το App Store. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διαβάσετε το αρχείο καταγραφής της ενημέρωσης για να μάθετε όλες τις πρόσφατες αλλαγές και τα νέα χαρακτηριστικά, ώστε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στο μέγιστο των δυνατοτήτων της.

Γιατί όμως να χρειάζεται αυτή η μπλε τελεία ως υπενθύμιση;

Επειδή το iOS περιλαμβάνει μια λειτουργία στο App Store που αφορά τις αυτόματες λήψεις και, όταν είναι ενεργό, οι ενημερώσεις των εφαρμογών κατεβαίνουν και εγκαθίστανται χωρίς να ζητείται η άδεια του χρήστη.

Με τις αυτόματες ενημερώσεις δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το ποιες εφαρμογές χρειάζονται update και τι νέο υπάρχει στην κάθε μία. Αν η ενημέρωση γίνεται χειροκίνητα, τότε, συχνά, αν έχετε πολλές εφαρμογές για ανανέωση, επιλέγετε την Ενημέρωση όλων για να εξοικονομήσετε χρόνο.

Σε αυτήν την περίπτωση, συνήθως, δεν δίνεται σημασία στο ποιες εφαρμογές ενημερώνονται και με ποιον τρόπο.

blue dot 01

Η μπλε τελεία παραμένει στην αριστερή πλευρά του ονόματος της εφαρμογής, στην κάτω αριστερή γωνία της εικόνας. Η τελεία θα εξαφανιστεί μόλις ανοίξετε την ενημερωμένη εφαρμογή για πρώτη φορά. Το Blue Dot εμφανίζεται, μετά από κάθε ενημέρωση, είτε αυτή έγινε αυτόματα, είτε χειροκίνητα. Ο μόνος τρόπος για να φύγει είναι να πατήσετε το εικονίδιο της εφαρμογής ώστε αυτή να εκκινήσει.

Αυτό το χαρακτηριστικό εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο iOS 7 και δεν υπάρχει η δυνατότητα να απενεργοποιηθεί. Αν σας ενοχλεί, θα πρέπει να συνηθίσετε να ζείτε μαζί του, ελπίζοντας ότι μια ρύθμιση απενεργοποίησης θα συμπεριληφθεί σε μια επερχόμενη έκδοση iOS.

Διαβάστε επίσης: «Φωτογραφίες – Όλα για τον φάκελο ‘Στιγμιότυπα’ στο iOS»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status