iPhone - Φθορά στο καλώδιο φόρτισης, μπορείτε να την αποφύγετε;

iPhone - Φθορά στο καλώδιο φόρτισης, μπορείτε να την αποφύγετε;
ired.gr

 Μπορείτε να παρατείνετε τη ζωή του καλωδίου φόρτισης. Αρχίστε από σήμερα να του φέρεστε πιο «ευγενικά».

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες smartphone είναι το χαλασμένο και φθαρμένο καλώδιο φόρτισης. Είναι λογικό, μετά από ένα χρονικό διάστημα, το καλώδιο να εμφανίσει κάποια φθορά, όμως υπάρχουν πολλοί τρόποι να την καθυστερήσετε και να αποτρέψετε οποιαδήποτε δυσλειτουργία.

Υπάρχουν απλές μέθοδοι, όπως το προσεκτικό τύλιγμα κάθε φορά που δεν το χρειάζεστε άλλο, αλλά και η ενίσχυσή του με διάφορα υλικά.

Αν έχετε κι εσείς βαρεθεί τα καλώδια που σπάνε, διαβάστε τις συμβουλές μας και ακολουθήστε τις οδηγίες μας.

Τυλίξτε το καλώδιο σωστά

Τις περισσότερες φορές, τα καλώδια φόρτισης του iPhone (αλλά και των περισσότερων smartphone) χαλάνε επειδή οι χρήστες δεν τα φροντίζουν κατάλληλα. Το κυριότερο θέμα είναι ο τρόπος που τυλίγει ο χρήστης το καλώδιο, όταν δεν το χρειάζεται.

Το σύνηθες είναι να το τυλίξει κάποιος βιαστικά και να το πετάξει στην τσάντα του. Όμως το απρόσεκτο τύλιγμα του καλωδίου μπορεί να προκαλέσει πολλές συστροφές και σιγά σιγά να φθαρεί και το εσωτερικό. Τεχνικά, ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο έρχονται ήδη τυλιγμένα τα καλώδια φόρτισης μέσα στη συσκευασία τους δεν είναι ο ενδεδειγμένος.

iphone cable 01

Ο καλύτερος τρόπος είναι να τυλίξετε το καλώδιο για αποθήκευση σαν σε ένα κύκλο. Έτσι δεν θα δημιουργηθούν στρεβλώσεις ή απότομες κάμψεις στο καλώδιο.

Μη λυγίζετε το καλώδιο

Ένα περίεργα λυγισμένο καλώδιο δεν είναι κάτι που πρέπει να αποφύγετε μόνο όταν το αποθηκεύετε αλλά και όταν το χρησιμοποιείτε. Γενικά, να προσέχετε να μην στρίβετε απότομα το καλώδιο, γιατί αυτό μπορεί να καταστρέψει το εσωτερικό του.

Ιδιαίτερα το σημείο κοντά στην υποδοχή φόρτισης είναι και το πιο εύθραυστο και εξαιρετικά επιρρεπές σε σπάσιμο. Μια σημαντική φθορά εκεί ακριβώς μπορεί να θέσει το καλώδιο εκτός λειτουργίας ή να αποτελέσει κίνδυνο για την ασφάλειά σας, κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Την επόμενη φορά που θα φορτίσετε τη συσκευή σας, φροντίστε έτσι ώστε το καλώδιο φόρτισης να μην στρίβει απότομα σε κάποιο τοίχο ή πάνω στον καναπέ.

Αγοράστε ενισχυμένα καλώδια

Αυτή η λύση είναι για όσους δεν θέλουν να έχουν το νου τους συνεχώς και προσπέρασαν εν τάχει τις παραπάνω συμβουλές. Τα ενισχυμένα καλώδια είναι καλώδια που διαθέτουν ένα ενισχυμένο περιτύλιγμα που εμποδίζει την στρέβλωση και το σπάσιμο. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στην αγορά για να διαλέξετε αυτό που σας αρέσει.

Ενισχύστε μόνοι σας τα καλώδιά σας

Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα, μπορείτε να ενισχύσετε μόνοι σας τα καλώδια με διάφορα υλικά. Η πρώτη επιλογή είναι να τοποθετήσετε μικρά ελατήρια από στυλό στις άκρες του καλωδίου.

iphone cable 02

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε θερμοσυστελλόμενους μικρούς σωλήνες (μακαρόνια) για να προστατέψετε το καλώδιο από σπασίματα. Θα βρείτε αυτό το υλικό σε κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη κλπ.

Διαβάστε επίσης: «Οι 5 καλύτερες μέθοδοι για να διαμοιράζεστε τις φωτογραφίες με τους φίλους σας»

Από mirelen