iPhone Tip - Απενεργοποιήστε την Αναβολή στο ξυπνητήρι

iPhone Tip - Απενεργοποιήστε την Αναβολή στο ξυπνητήρι
ired.gr

 Πείτε καληνύχτα στο Snooze με μερικά απλά βήματα.

Αν κάθε φορά που ενεργοποιείται το ξυπνητήρι στο iPhone, εσείς πατάτε αναβολή, το iOS θα σας δώσει άλλα 9 λεπτά πολύτιμου χρόνου στο κρεβάτι σας. Αυτό μπορεί να είναι και καλό και κακό, ανάλογα με τις συνήθειές σας, τη διάθεσή σας και την πειθαρχεία σας. Προσωπικά, προτιμώ να ξυπνάω με την πρώτη γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος, η αναβολή να συνεχιστεί επ’ αόριστο και το «χουζούρεμα» επίσης.

Ευτυχώς, υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης της αναβολής στο ξυπνητήρι του iOS.

Η διαδικασία είναι απλή:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρολόι.
  • Επιλέξτε Ειδοποίηση από τα εικονίδια στο κάτω μέρος της οθόνης.
  • Στη συνέχεια, επιλέξτε Αλλαγές από την πάνω αριστερή γωνία και πατήστε πάνω σε ένα από τα ξυπνητήρια σας.
  • Εκτός από την ώρα, μπορείτε να ρυθμίσετε τον ήχο, το όνομα και τη συχνότητα. Υπάρχει και ένας εικονικός διακόπτης για την αναβολή.

snooze 01

  • Απενεργοποιήστε τον αν δεν θέλετε να ενεργοποιείται το ξυπνητήρι σας ξανά, αφού το κλείσετε.

Η οθόνη κλειδώματος με και χωρίς Αναβολή, όταν χτυπάει το ξυπνητήρι.

snooze 234

Συμβουλή: προς το παρόν δεν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσετε την αναβολή σε όλες τις ειδοποιήσεις αφύπνισης ταυτόχρονα. Θα πρέπει να επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα για κάθε ένα ξεχωριστά.

Αν έχετε δημιουργήσει πολλές ειδοποιήσεις αφύπνισης, θα μπορούσατε να τις διαγράψετε όλες και να τις ξαναφτιάξετε από την αρχή, όπως ακριβώς θέλετε.

9 λεπτά snooze

Η αναβολή ενεργοποιείται ακριβώς εννιά λεπτά αφού χτυπήσει το ξυπνητήρι και αυτό δεν υπάρχει τρόπος να το αλλάξουμε. Ο χρόνος είναι 9 λεπτά (και όχι π.χ. 10) επειδή έτσι ακριβώς λειτουργούσαν και τα αναλογικά ρολόγια στο παρελθόν. Στην Apple αρέσουν κάτι τέτοιες λεπτομέρειες.

Διαβάστε επίσης: «Τι κρύβουν τα 9 λεπτά του snooze στο iPhone;»

Αν παρόλα αυτά, εσάς δεν σας αρέσουν τα 9 λεπτά, μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας χρονική αναβολή, με χειροκίνητο τρόπο.

Αρχικά θα πρέπει να απενεργοποιήσετε την Αναβολή στο βασικό σας ξυπνητήρι με τον τρόπο που σας δείξαμε παραπάνω.

Στη συνέχεια, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ή και περισσότερες αφυπνίσεις, σε απόσταση όσων λεπτών θέλετε η μία από την άλλη. Να θυμάστε πάντα να απενεργοποιείτε την Αναβολή σε αυτές τις αφυπνίσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε δημιουργήσει τα δικά σας προσαρμόσιμα χρονικά διαστήματα αναβολής.

Διαβάστε επίσης: «Δυναμώστε την ένταση του ήχου αφύπνισης του iPhone»

Από mirelen