Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Google παραπονιέται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα μονοπώλια

Η Google παραπονιέται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα μονοπώλια
ired.gr

 «Αν πιστεύετε ότι εμείς είμαστε κακοί, για ρίξτε μια ματιά στην Apple», φωνάζει η Google στην Ε.Ε.

Άστραψε και βρόντηξε η Google για την καταγγελία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κατάχρηση ισχύος στην αγορά με το λειτουργικό σύστημα Android, ζητώντας να ρίξουν μια ματιά στο πώς ακριβώς συμπεριφέρεται η Microsoft και η Apple.

Η Google, με τη βοήθεια ένα λιτού GIF, επεσήμανε ότι σε ένα iPhone και οι 39 από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές είναι της Apple, σε ένα Lumia 550, 39 από τις 47 είναι της Microsoft ενώ σε ένα Galaxy S7, μόνο 11 από τις 38 είναι της Google.

1

Το επιχείρημα είναι δυνατό αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν εννοούσε ακριβώς αυτό. Η μεγαλύτερη ανησυχία της δεν είναι το ποσοστό των apps αλλά το γεγονός ότι η Google επιτρέπει σε όλους τους κατασκευαστές Android να τοποθετήσουν το Play Store στις συσκευές τους, με τον όρο να συμπεριλάβουν όλη τη σουίτα των apps της (από το Gmail, τους Χάρτες, το Chrome, το YouTube).

To Play Store, φυσικά, είναι απαραίτητο για την εύρεση και την εγκατάσταση των εφαρμογών, καθώς και για την εγκατάσταση κάποιων patches ασφαλείας. Ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι η Google καταχράται την εξουσία της και δεν αφήνει και πολλά περιθώρια επιλογής στους κατασκευαστές.

Η απάντηση της Google ήταν αποστομωτική: αν νομίζετε ότι είμαστε κακοί, τότε θα πρέπει να δείτε τι ακριβώς κάνουν οι άλλοι. Επιπλέον, αναφέρει ότι το να ομαδοποιεί τα προϊόντα της με το Play Store σημαίνει ότι τα προσφέρει δωρεάν.

Αν σταματούσε να το κάνει αυτό, ίσως θα έπρεπε να χρεώνει για τα apps της. Η προσφορά των εφαρμογών μειώνει τις τιμές για τους κατασκευαστές και για τους καταναλωτές ενώ ταυτόχρονα τους επιτρέπει να υποστηρίζουν με επενδύσεις το Android και το Play Store.

Πρόκειται για την τρίτη απάντηση της Google σε μια ευρεία αντιμονοπωλιακή έρευνα που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η έρευνα αφορά πέντε περιοχές ενδιαφέροντος: περιεχόμενο, χάρτες και τοπική αναζήτηση, διαφήμιση, χαρακτηριστικά σύγκρισης τιμών σε online αγορές και το Android.

Η ΕΕ κατηγόρησε την Google για τα τελευταία τρία και προς το παρόν το GIF είναι μια version των επιχειρημάτων της.
Εκτός του ότι κάνει λόγο για τις λιγότερες προεγκατεστημένες εφαρμογές σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, αναφέρει επίσης ότι το γεγονός και μόνο ότι υπάρχει το iPhone είναι μια απόδειξη ότι δεν καταχράται τη θέση της.

Διαβάστε επίσης: «iOS vs Android – Πόσο εύκολα θα «μετακομίζατε» τον ψηφιακό σας κόσμο;»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status