Οι 5 καλύτερες μέθοδοι για να διαμοιράζεστε φωτογραφίες με τους φίλους σας

Οι 5 καλύτερες μέθοδοι για να διαμοιράζεστε φωτογραφίες με τους φίλους σας
ired.gr

Instagram, Flickr, Google Photos, Photobucket και Shutterfly σας δίνουν χώρο για να αποθηκεύσετε και να προβάλλετε τις φωτογραφίες σας.

Το Facebook μπορεί να έχει δικαιωματικά τη θέση της προκαθορισμένης πλατφόρμας για ανταλλαγή και προβολή των φωτογραφιών μας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλες συμπαθητικές προτάσεις εκεί έξω. Μάλιστα, υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές για κοινή χρήση εικόνων ώστε να τις μοιράζεστε με τους φίλους και την οικογένειά σας όποτε το θελήσετε.

Πριν προχωρήσουμε, αυτό που θα πρέπει να σκεφτείτε όταν επιλέγετε, είναι πως σημασία δεν έχουν μόνο τα καλύτερα χαρακτηριστικά αλλά και το πόσο εύχρηστη είναι μια υπηρεσία για την ομάδα σας. Π.χ. όταν πρόκειται για μια οικογενειακή φωτογραφία που θέλετε να μοιραστείτε με συγγενείς, το θέμα είναι αν και τα υπόλοιπα μέλη διαθέτουν την υπηρεσία ή είναι διατεθειμένοι να την χρησιμοποιήσουν.

Άλλα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι το αν χρειάζεται δημιουργία προφίλ για την κάθε υπηρεσία, πόσο εύκολη είναι η οργάνωση των φωτογραφιών και αν η ανάρτηση και η αποθήκευση γίνεται σε πλήρη ανάλυση και ποιότητα.
Φυσικά όλες οι υπηρεσίες που σας προτείνουμε διαθέτουν τη δική τους παρουσία στο Internet καθώς και το αποκλειστικό τους app, διαθέσιμο τόσο για iOS όσο και για Android συσκευές.

Instagram

free way 01

Σύνδεσμος

Πρόκειται για τον δεύτερο πιο εύκολο τρόπο να μοιραστείτε φωτογραφίες στα social media, μετά τον παντοκράτορα Facebook. Το Instagram είναι μια εναλλακτική λύση και ω, εκ του θαύματος, πλέον, ανήκει και αυτό στο Facebook.

Λειτουργεί, όμως, ως ξεχωριστή υπηρεσία, η οποία επικεντρώνεται περισσότερο στις φωτογραφίες. Η υπηρεσία είναι εντελώς δωρεάν και πανεύκολη στην εγκατάσταση. Αν σας φοβίζουν τα hashtags και η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, να ξέρετε ότι μπορείτε να ρυθμίσετε τον λογαριασμό σας σε ιδιωτικό.

Έτσι, θα μοιράζεστε ό,τι θέλετε μόνο με τους φίλους σας, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα προσεκτικά επιλεγμένο κοινό, μόνο με ανθρώπους που γνωρίζετε και που εσείς θέλετε να βλέπουν το φωτογραφικό υλικό σας. Βέβαια, αυτού του είδους η λειτουργία θα πετύχει μόνο αν ο καθένας από τους φίλους σας έχει τον δικό του λογαριασμό στο Instagram.

Επίσης, αν το κοινό σας έχει συνηθίσει στον παραδοσιακό τρόπο εμφάνισης φωτογραφιών σε άλμπουμ, το Instagram θα τους ξενίσει λίγο. Η ροή τρέχει προς τα κάτω και για να φτάσει κανείς στις πιο παλιές φωτογραφίες θα πρέπει να κάνει αρκετό scroll down.

Ενώ οι φωτογραφίες σας στο Instagram ανεβαίνουν σε πλήρη ανάλυση, αυτές που εμφανίζονται είναι σε χαμηλή. Δεν υπάρχει επίσης η δυνατότητα αποθήκευσης από κάποιον τρίτο, π.χ. τον παππού ή την γιαγιά, που θέλει την εικόνα για να την τυπώσει.

Επιπλέον, αν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σας είναι πίσω από έναν υπολογιστή και όχι «εκεί έξω», θα μπορούσατε να παραλείψετε το Instagram εντελώς. Πρόκειται για το υπέρτατο app για κινητά τηλέφωνα για άμεση καταγραφή αυτού που βλέπεις εκείνη τη στιγμή. Βέβαια υπάρχουν πάντα και τα #latergram.

Κατάλληλο για: ανθρώπους που θέλουν μια εμπειρία social media μαζί με την κοινή χρήση φωτογραφιών με φίλους και οικογένεια.

Flickr

free way 02

Σύνδεσμος 

Το Flickr παραμένει ένα από τα σημαντικότερα sites διαμοιρασμού φωτογραφιών. Το σύνολο της υπηρεσίας είναι προσανατολισμένο γύρω από την κοινή χρήση φωτογραφιών υψηλής ποιότητας. Αρκεί η δωρεάν εγγραφή για να αποκτήσει κανείς χώρο 1TB, υπεραρκετό για πολλά χρόνια αποθήκευσης φωτογραφιών.

Στα θετικά, οι ευέλικτες ρυθμίσεις απορρήτου. Οι φωτογραφίες αποστέλλονται και αποθηκεύονται σε πλήρη ανάλυση και μπορείτε, εύκολα, να ρυθμίσετε το λογαριασμό σας έτσι ώστε το κοινό σας να έχει τη δυνατότητα να τις κατεβάσει έτσι ακριβώς.

Οι φίλοι και η οικογένειά σας μπορούν να δημιουργήσουν τον δικό τους λογαριασμό στο Flickr ή μπορείτε να τους στείλετε ένα link στο email τους ώστε να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες φωτογραφίες που θέλετε να δουν.

Από προεπιλογή, οι φωτογραφίες στο Flickr είναι δημόσιες, οπότε δώστε σημασία στις ρυθμίσεις απορρήτου, πριν μεταφορτώσετε τις προσωπικές σας φωτογραφίες.
Κατάλληλο για: ενθουσιώδεις χρήστες που θέλουν να συνδυάσουν το χόμπι τους με το family sharing.

Google Photos

free way 03

Σύνδεσμος 

Γνωστό στο παρελθόν ως Picasa Web Albums, το Google Photos είναι μια πολύ ελκυστική επιλογή, χάρη στον απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο για φωτογραφίες κάτω των 16 megapixels.

Μην σας τρομάζει το νούμερο: αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των στιγμιότυπων από ερασιτέχνες φωτογράφους, δηλαδή τους περισσότερους από εμάς. Η ευκολία της χρήσης είναι, φυσικά, ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Οι φωτογραφίες αποστέλλονται σε πλήρη ανάλυση και όταν διαμοιράζονται με τους φίλους και την οικογένειά σας (μέσω ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου ή email) μπορούν να μεταφορτωθούν στο ίδιο μέγεθος. Επιπλέον, μπορείτε να δώσετε δικαιώματα upload σε όποιον θέλετε, έτσι ώστε π.χ. να συγκεντρώσετε σε ένα άλμπουμ όλες τις οικογενειακές φωτογραφίες από το Χριστουγεννιάτικο πάρτι από όλους τους παρευρισκόμενους.

Το Google Photos είναι, παράλληλα, και ένα υπέροχο πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία και να αποθηκεύετε κάθε φωτογραφία που υπάρχει στο κινητό σας ή στον υπολογιστή σας, χωρίς περιορισμό.

Κατάλληλο για: χρήστες με πολλές φωτογραφίες σε υπολογιστή και smartphone που θέλουν να τις μοιραστούν πανεύκολα με φίλους.

Photobucket

free way 04

Σύνδεσμος 

Ένας λόγος για να μοιραστεί κάποιος τις φωτογραφίες του με κάποιον άλλον είναι η εκτύπωσή τους. Ιδανική υπηρεσία για αυτή την περίπτωση είναι το Photobucket. Αν και ο χώρος αποθήκευσης είναι περιορισμένος (2GB συν bonus 8GB αν κατεβάσετε το mobile app), λειτουργεί πολύ καλά ως ένα μέρος για να τοποθετήσετε τις καλύτερες φωτογραφίες σας.

Μπορεί να του λείπουν τα επιπλέον χαρακτηριστικά, αλλά κάνει πραγματικά πολύ εύκολη τη διαδικασία όσον αφορά την εκτύπωση. Τα μέλη της οικογένειάς σας μπορούν να κατεβάσουν τις αρχικές φωτογραφίες, χωρίς να διαθέτουν λογαριασμό, αλλά απλώς ακολουθώντας έναν κοινόχρηστο σύνδεσμο με κωδικό πρόσβασης.

Μπορούν, επίσης, να παραγγείλουν εκτυπώσεις αλλά και προϊόντα με εκτυπωμένες φωτογραφίες όπως π.χ. μια κούπα.
Προσοχή γιατί η προεπιλεγμένη ρύθμιση για τον νέο λογαριασμό είναι δημόσια.

Κατάλληλο για: όσους θέλουν μια υπηρεσία εκτύπωσης και αποθήκευσης φωτογραφιών που επιτρέπει στον χρήστη και στους επισκέπτες να κατεβάσουν την εικόνα σε πλήρη ανάλυση.

Shutterfly

free way 05

Σύνδεσμος 

Το Shutterfly προσφέρει απεριόριστη αποθήκευση φωτογραφιών, ώστε να μην χρειαστεί να διαγράψετε ποτέ, τίποτα. Επιπλέον, μπορείτε να μοιραστείτε εύκολα άλμπουμ, αποστέλλοντας ένα κοινόχρηστο link, αλλά έχετε και τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μια κανονική ιστοσελίδα για την κοινή χρήση των φωτογραφιών σας, με ένα ολόδικό σας ματαιόδοξο url, του στιλ

giannispapadopoulosphotos.shutterfly.com.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι ο μόνος τρόπος για να γίνει ιδιωτική αυτή η σελίδα είναι όλοι οι χρήστες να έχουν έναν λογαριασμό στο Shutterfly. Δυστυχώς, όπως και στο Instagram, δεν υπάρχει τρόπος για τους επισκέπτες να κατεβάσουν τα αρχεία σε πλήρη ανάλυση.

Και από εδώ μπορείτε να παραγγείλετε εκτυπώσεις.
Κατάλληλο για: όσους θέλουν απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο σε συνδυασμό με εύκολη παραγγελία εκτυπώσεων.

Διαβάστε επίσης: «iOS 10.2 – Έρχεται νέα κρυμμένη λειτουργία έκτακτης ανάγκης»

Από mirelen