Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone - 7 Καθημερινά λάθη που άθελα σας επαναλαμβάνετε

iPhone - 7 Καθημερινά λάθη που άθελα σας επαναλαμβάνετε
ired.gr

Τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι χρήστες iPhone και πώς να τα αποφύγετε.

Όταν πρωτοκυκλοφόρησε, το iPhone ήταν μια σχετικά απλή συσκευή με περιορισμένο αριθμό εφαρμογών και δυνατοτήτων. Τότε, δεν υπήρχαν και πολλά περιθώρια λάθους στον χειρισμό του.

Όμως, με τις επαναλαμβανόμενες αναβαθμίσεις λογισμικού και hardware, το iPhone έχει γίνει ένα πολύπλοκο smartphone που θέλει οδηγίες χρήσης. Κατά καιρούς, οι χρήστες κάνουν λάθη στον τρόπο λειτουργίας του, λόγω λανθασμένης πληροφόρησης ή επειδή δεν δίνουν τη δέουσα σημασία σε κάποιες λεπτομέρειες.

Ακόμη κι εμείς, που ψάχνουμε καθημερινά να σας προσφέρουμε λύσεις σε προβλήματα που έχετε να αντιμετωπίσετε με τη συσκευή σας, έχουμε κάνει, κατά καιρούς, πολλά λάθη με τα iPhone μας. Όμως, ήρθε η ώρα να τεθεί ένα τέλος σε όλα αυτά. Αυτά είναι μερικά από τα χειρότερα λάθη που κάνουν οι χρήστες iPhone κάθε ημέρα.

Δεν κάνουμε back up

Το iPhone σας θα μπορούσε να κλαπεί, να χαθεί, να καταστραφεί ή να πέσει στη θάλασσα. Δεν πρόκειται για σενάρια επιστημονικής φαντασίας αλλά για κάτι πολύ πιθανό, που όμως κάθε χρήστης απωθεί από τα μυαλό του. Δεν θα προτιμούσατε να έχετε δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας του τηλεφώνου σας και να ανακτήσετε άμεσα όλα τα δεδομένα σας;

Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να ενεργοποιήσετε την αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας iCloud στις Ρυθμίσεις. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η Apple προσφέρει μόνο 5 GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο, οπότε αν χρειάζεστε περισσότερα θα πρέπει να πληρώσετε.

Μπορείτε, επίσης, να συνδέσετε το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή για να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας μέσω του iTunes, εντελώς δωρεάν. Θα πρέπει να το επαναλαμβάνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα, σβήνοντας το προηγούμενο, ώστε το τελευταίο αντίγραφο να είναι πάντα up to date.

Διαβάστε επίσης: «Αντίγραφο ασφαλείας iPhone: όλες οι απαραίτητες πληροφορίες»

Έχουμε ενεργές πάρα πολλές γνωστοποιήσεις

mistakes 01

Κάθε φορά που κάνετε εγκατάσταση μιας νέας εφαρμογής, αυτή ζητά άδεια πρόσβασης σε διάφορα σημεία του τηλεφώνου σας που κρίνεται αναγκαίο. Συχνά, ένα από τα μηνύματα που αναδύεται αφορά τις γνωστές σε όλους μας γνωστοποιήσεις - ειδοποιήσεις. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, θα πρέπει να αρνηθείτε.

Οι ειδοποιήσεις κάνουν πάντα έναν χαρακτηριστικό θόρυβο για να τραβήξουν την προσοχή σας. Είναι πολύ χρήσιμες για εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, ώστε να γνωρίζετε ότι λάβατε ένα μήνυμα ή π.χ. για τραπεζικές εφαρμογές, ώστε να ενημερωθείτε για κάτι έκτακτο, όπως μια υπερανάληψη. Αλλά για τις υπόλοιπες εφαρμογές, όπως παιχνίδια, ειδήσεις, καιρός, οι γνωστοποιήσεις θα είναι απλώς ενοχλητικές.

Δεν βάζουμε προστατευτική θήκη

Σε έναν ιδανικό κόσμο, κάθε χρήστης iPhone θα διατηρούσε τη συσκευή του σε άριστη κατάσταση, χωρίς να χρειάζεται μια προστατευτική θήκη. Όμως, στην πραγματικότητα, τα τηλέφωνα πέφτουν και οι οθόνες ραγίζουν. Τα πράγματα είναι απλά, αγοράστε μια θήκη.

Χρησιμοποιούμε φορτιστές αμφιβόλου ποιότητας
Είτε χάσατε τον φορτιστή της συσκευής σας, είτε χρειάζεστε ένα δεύτερο για λόγους ευκολίας, υπάρχουν χιλιάδες επιλογές στην αγορά. Οι περισσότερες από αυτές είναι no name και κοστίζουν ελάχιστα χρήματα.

Όμως, υπάρχει περίπτωση να δυσλειτουργούν μετά από ένα διάστημα ή να μην είναι ασφαλείς. Εκτός από τους αυθεντικούς φορτιστές της Apple που είναι 100% εγγυημένοι, μπορείτε να επενδύσετε σε φορτιστές που διαθέτουν το σήμα με “made for iPod/iPhone/iPad” (MFi), που σημαίνει ότι έχουν εγκριθεί για χρήση από την Apple.

Δεν χρησιμοποιούμε συνθηματικό ξεκλειδώματος ή Touch ID

mistakes 02

Αντικειμενικά, είναι ενοχλητικό να πρέπει να πληκτρολογήσετε μια σειρά από αριθμούς κάθε φορά που θέλετε να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας. Αλλά αν το χάσετε, τότε θα είναι απροστάτευτο και όλες οι ευαίσθητες πληροφορίες σας θα είναι άμεσα διαθέσιμες σε όποιον το βρει: φωτογραφίες, γραπτά μηνύματα, email, τραπεζικοί λογαριασμοί.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει ένα κωδικό ή/και το Touch ID. Αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων διαθέτουν οι συσκευές από το iPhone 5s και ανώτερες και είναι πάντα ένα τεράστιο πλεονέκτημα όταν κάποιος αναβαθμίζει και αγοράζει νέα συσκευή iPhone.

Διαβάστε επίσης: «Touch ID – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ενεργοποίηση και τη χρήση του»

Χρησιμοποιούμε τις εφαρμογές της Apple για όλα

Το έχουμε ξαναπεί ότι η Apple φτιάχνει εξαιρετικές συσκευές αλλά οι εφαρμογές που έρχονται προεγκατεστημένες στο iPhone δεν είναι πάντα οι καλύτερες στην κατηγορία τους.

Για παράδειγμα, το Apple Maps δεν είναι πάντα τόσο αξιόπιστο (αν και τελευταία έχει βελτιωθεί αισθητά), ενώ το Google Maps ήταν ανέκαθεν κορυφαίο. Αν χρησιμοποιείτε κάποιο άλλο πρόγραμμα στον υπολογιστή σας, εκτός από το Safari, (π.χ. το Chrome), θα μπορούσατε να το κατεβάσετε και στο κινητό σας για να συγχρονίσετε τους σελιδοδείκτες σας.

Διαβάστε επίσης: «Αντικαταστήστε τις εφαρμογές της Apple με αυτά τα apps»

Κλείνουμε τις εφαρμογές για να μην «τρώνε» τη μπαταρία

mistakes 03

Με διπλό κλικ στο home button, μπαίνουμε σε multitasking mode, κλείνουμε χειροκίνητα όλες τις εφαρμογές που ήταν ανοικτές και έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο ότι έτσι παρατείνουμε τη ζωή της μπαταρίας. Στην πραγματικότητα, κάνουμε ακριβώς το αντίθετο.

Κλείνοντας τις εφαρμογές, η μπαταρία ζορίζεται περισσότερο κάθε φορά που ανοίγει εκ νέου μια εφαρμογή, επειδή πρέπει να την εκκινήσει από το μηδέν και όχι να την επαναφέρει από το παρασκήνιο.

Η Apple έχει φτιάξει ένα πολύ έξυπνο iOS που μεγιστοποιεί από μόνο του τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Δεν χρειάζεται να κλείνουμε τις εφαρμογές, ας αφήσουμε το iPhone να κάνει τη δουλειά του, χωρίς να επεμβαίνουμε.

Διαβάστε επίσης: «Εφαρμογές iPhone – Αυτό είναι το τεράστιο λάθος που κάνουν όλοι οι χρήστες»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status