iPhone 8 - Ο CEO της Sharp Display Co. λέει ότι η συσκευή θα έχει οθόνη OLED

iPhone 8 - Ο CEO της Sharp Display Co. λέει ότι η συσκευή θα έχει οθόνη OLED
ired.gr

Έρχονται επιτέλους οι OLED οθόνες στα iPhone.

Η Sharp Display Co., μια από τις σημαντικότερες εταιρίες κατασκευής LED-LCD οθονών, προσέλαβε πρόσφατα έναν νέο CEO. Κι αυτός με τη σειρά του μας εκμυστηρεύτηκε κάποια πολύ ενδιαφέροντα μυστικά.

Μιλώντας σε φοιτητές στην παρθενική του ομιλία στο Πανεπιστήμιο Tatung της Ταϊβάν, το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο πρόσφατος διευθυντής της Sharp Display Co., Tai Jeng-wu, επαίνεσε τα μελλοντικά σχέδια της Apple να περάσει στην τεχνολογία OLED - δείχνοντας έτσι ότι ο γίγαντας του Cupertino πράγματι περνάει πια στις οθόνες OLED για τις μελλοντικές φορητές (τουλάχιστον) συσκευές του.

«Το iPhone εξελίσσεται και περνάει πια από τις οθόνες LTPS (low-temperature poly-silicon), στις OLED», είπε ο Jeng-wu. «Δεν γνωρίζουμε αν τα OLED iPhone της Apple θα έχουν επιτυχία, αλλά αν η εταιρία δεν βαδίσει πια σ’ αυτό το μονοπάτι και δεν μεταμορφωθεί, δεν μπορεί να υπάρξει καινοτομία από μέρους της. Είναι μια κρίσιμη απόφαση, αλλά και μια ευκαιρία επίσης.»

Ο Jeng-wu πρόσθεσε ότι η εταιρία του είναι στη φάση δημιουργίας ενός νέου εργοστασίου οθονών OLED στην Ιαπωνία και ότι, αν αυτό θα ήταν ανάγκη, θα μπορούσε να παράγει οθόνες OLED ακόμη και στις ΗΠΑ.

«Αν ο κύριος πελάτης μας απαιτούσε να κατασκευάσουμε οθόνες στις ΗΠΑ, πώς θα μπορούσαμε να αρνηθούμε;» είπε (λέτε οι απειλές του Τραμπ να έπιασαν τόπο;).
Κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί τι κάνει τον Jeng-wu τόσο σίγουρο ότι η Apple βρίσκεται σε φάση μιας τόσο σημαντικής μετάβασης στην τεχνολογία OLED, άρα είναι σημαντικό να τονίσουμε πόσο στενοί είναι οι δεσμοί μεταξύ των δύο εταιριών.

Ο Jeng-wu διορίστηκε CEO της Sharp Display τον Αύγουστο φέτος, ενώ παραμένει και στην παλιά του θέση σαν CEO της μητρικής εταιρίας της Sharp Display, που είναι ποια... η ... Foxconn!

Όσον αφορά τη σταθερότητα της προμηθευτικής αλυσίδας της Apple, η Sharp Display παρείχε εδώ και χρόνια οθόνες για πολλά από τα προϊόντα της πρώτης, ενώ η Foxconn - ο εδώ και χρόνια γενικός συναρμολογητής της Apple - που πρόσφατα εξαγόρασε και τη Sharp, χειρίζεται τη μεγάλη πλειοψηφία των παραγγελιών οθονών για τα iPhone.

Πέρα από τη σύντομη αναφορά του στις OLED φιλοδοξίες της Apple ωστόσο, ο Jeng-wu δεν παρείχε επιπρόσθετες λεπτομέρειες - όπως πιθανό χρονοδιάγραμμα για τα OLED iPhone της Apple για παράδειγμα. Ωστόσο, και με βάση τις όλο και εξαπλούμενες φημολογίες, η Apple θα κάνει τη μεταπήδηση στις OLED οθόνες πιθανότατα μέσα στο 2017, με την επέτειο των 10 χρόνων του iPhone.

Από την άλλη, το αν η Sharp Display από μόνη της, έχει την ικανότητα να παράγει τέτοιες ποσότητες OLED οθονών μέχρι του χρόνου, αυτό είναι κάτι που μένει να δούμε.

Όμως πιστεύεται ότι η εταιρία δεν θα έχει και πολύ μεγάλη ανάμειξη στην ανάπτυξη των OLED οθονών του iPhone του 2017, δεδομένου ότι ο Ιαπωνικός κατασκευαστής οθονών πρόσφατα δήλωσε ότι θα «ρίξει» πάνω από 588 εκατομμύρια δολάρια στο τμήμα των OLED οθονών, κάτι που όμως θα ολοκληρωθεί μέχρι το δεύτερο μισό του 2018.

Δείτε ακόμη: 40 εκατομμύρια οθόνες OLED οι πρώτες παραγγελίες για το iPhone του 2017

από Elichord