Τα δέκα μεγαλύτερα λάθη στην ιστορία της τεχνολογίας

Τα δέκα μεγαλύτερα λάθη στην ιστορία της τεχνολογίας
ired.gr

Από την απόρριψη του iPod έως την αδιαφορία για το μέλλον της Google, πολλοί μονολογούν σήμερα «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα».

Η βιομηχανία της τεχνολογίας είναι γεμάτη με ιστορίες ανθρώπων που κάνουν τις σωστές και τις λανθασμένες επιλογές. Κάποιες από αυτές μπορεί να κόστισαν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Και, σίγουρα, κάποιοι μετανιώνουν σήμερα για τις επιλογές τους.

Η Kodak απορρίπτει την ψηφιακή κάμερα

biggest 01

Το 1975, ένας μηχανικός παρουσίασε την ιδέα μιας κάμερας χωρίς φιλμ στους ανωτέρους του αλλά τους φάνηκε ιδιαίτερα αστεία. Το 2012, η Kodak χρεοκόπησε, χωρίς να έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στον ψηφιακό κόσμο.

H Yahoo απέρριψε την Google

Όταν η Google ήταν ακόμη στο ξεκίνημα, η Yahoo, η μεγαλύτερη τότε εταιρεία στο internet, έκανε εκτεταμένες συζητήσεις για να την εξαγοράσει αλλά δεν το αποφάσισε ποτέ. Σήμερα, η Google αξίζει 500 δις δολάρια ενώ η Yahoo 35 δις δολάρια.

Ο τρίτος συνιδρυτής της Apple αποχώρησε

O Ron Wayne, που μαζί με τον Steve Jobs και τον Steve Wozniak ίδρυσαν την Apple, αποφάσισε να πουλήσει το μερίδιό του το 1976 για 1500 δολάρια. Σήμερα, θα κόστιζε 50 δις δολάρια.

Το Microsoft Zune άργησε

biggest 02

Η απάντηση της Microsoft στο iPod, το Zune, άργησε να κυκλοφορήσει και έχασε το τρένο. Εμφανίστηκε στην αγορά το 2006 και λίγο αργότερα επισκιάστηκε εντελώς από το πρώτο iPhone.

Η εταιρεία που απέρριψε το iPod

O Tony Fadell, που είχε την αρχική ιδέα για το iPod, έκανε πρόταση για συνεργασία στην RealNetworks αλλά την απέρριψαν. Η επόμενη πόρτα που χτύπησε ήταν η Apple.

O Steve Jobs άφησε την Apple (για λίγο)

Το αν ο Steve Jobs παραιτήθηκε ή εξαναγκάστηκε σε παραίτηση το 1985 είναι αμφιλεγόμενο αλλά η εταιρεία πήρε την κατιούσα την δεκαετία του ’90 χωρίς αυτόν.

Η Nintendo εγκαταλείπει τη Sony για την Philips

Στις αρχές της δεκαετίας του 90, η Sony και η Nintendo ξεκίνησαν τη συνεργασία για την κατασκευή του SNES αλλά διαφώνησαν για την εισαγωγή CD-ROM και η Nintendo στράφηκε στη Philips.

H Western Union απέρριψε τη συσκευή τηλεφώνου

biggest 03

Ο Alexander Graham Bell προσέφερε την πατέντα του για τον τηλέγραφο στην Western Union το 1876 αλλά δεν έγινε δεκτή. Ο Bell έφτιαξε τη δική του εταιρεία, η οποία αργότερα αγοράστηκε από την AT&T.

Το Blockbuster απέρριψε το Netflix

Το 2000, όταν το Netflix έστελνε ταινίες στο σπίτι με το ταχυδρομείο τέθηκε θέμα εξαγοράς του από την εταιρία ενοικίασης ταινιών και βιντεοπαιχνιδιών Blockbuster για 50 εκατομμύρια δολάρια. Η πρόταση απορρίφθηκε και το Netflix, τελικά, έβγαλε τις βιντεοκασέτες εντελώς από το προσκήνιο.

Συγχώνευση AOL –Time Warner

Μια συνεργασία που δεν έπρεπε να γίνει ήταν αυτή μεταξύ AOL και Time Warner. H διάσχιση έγινε 9 χρόνια αργότερα, το 2009.

Διαβάστε επίσης: «iPhone SE – Θα έχουμε νέα έκδοση της συσκευής το 2017;»

Από mirelen