Πώς να κατεβάσετε YouTube βίντεο κατευθείαν στην iOS συσκευή σας

Πώς να κατεβάσετε YouTube βίντεο κατευθείαν στην iOS συσκευή σας
ired.gr

Αν θέλετε να κατεβάζετε βίντεο κατευθείαν στο iPhone, iPad ή iPod Touch σας, ακολουθήστε τις οδηγίες μας.

Το να κατεβάσει κανείς βίντεο από το YouTube στο iPhone, iPad ή iPod Touch που έχει, είναι κάτι αρκετά εύκολο και πολύ βολικό επίσης, αν θέλει κάποιος να παρακολουθήσει YouTube βίντεο ενώ δεν έχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Συν το ότι μπορεί έτσι να κρατήσουμε κάποιο βίντεο που μπορεί αργότερα να κατέβει και να μην το βρίσκουμε.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το πετύχουμε αυτό και ένας από αυτούς είναι εφαρμογές που υπάρχουν στο iOS App Store και μας επιτρέπουν να κατεβάσουμε YouTube βίντεο κατευθείαν στην iOS συσκευή μας, αλλά πολλές φορές τις κατεβάζει η Apple λόγω νομικών προβλημάτων που δημιουργούνται.

Τώρα, όσον αφορά τη νομιμότητα του κατεβάσματος βίντεο από το YouTube, εδώ τα πράγματα είναι μάλλον μπερδεμένα. Στις πλείστες των περιπτώσεων, οι δημιουργοί αυτών των βίντεο θέλουν να μπαίνουν διαφημιστικά στα βίντεό τους και να έχουν έτσι κάποιο εισόδημα, οπότε κατεβάζοντάς τα, εμείς, τους εμποδίζουμε από κάτι τέτοιο.

Και βέβαια, εξυπακούεται ότι δεν επιτρέπεται επ’ ουδενί να προσπαθήσουμε εμείς να βγάλουμε λεφτά από τη δουλειά των άλλων. Όμως για προσωπική χρήση, συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα, αν και καλό θα είναι να επικοινωνήσει κανείς με τον δημιουργό του βίντεο αν θέλει να κάνει κάτι παραπάνω από το να το παρακολουθήσει απλώς.

Σημειώνεται εδώ ότι οι μέθοδοι που θα περιγράψουμε, έχουν δοκιμαστεί και λειτουργούν σε iOS 8 και άνω και σε όλες τις αντίστοιχες συσκευές που το έχουν εγκατεστημένο.

Δείτε ακόμη: Πώς να κατεβάσετε YouTube βίντεο στο iPhone σας

Μέθοδος 1η - Βήμα 1ο: Κατέβασμα στο iOS

youtube iphone 02

Όπως είπαμε παραπάνω, αν και υπάρχουν εφαρμογές στο App Store για τη δουλειά που θέλουμε, μπορεί να είναι δύσκολο να τις βρούμε, επειδή τείνουν να ... εξαφανίζονται από το App Store.

Ευτυχώς υπάρχει μια λύση. Θα χρειαστεί πρώτα να κατεβάσετε την εφαρμογή «Documents 5», που δίνει τη δυνατότητα να κατεβάζουμε βίντεο από το YouTube, στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών της συσκευής μας.

Μόλις κατέβει η εφαρμογή, πατήστε το εικονίδιο του browser, κάτω δεξιά (μοιάζει με πυξίδα) και γράψτε «savefromnet» μέσα στον browser της εφαρμογής. Θα εμφανιστεί η ιστοσελίδα savefrom.net στην κορυφή του Google search.

Στη συνέχεια ανοίξτε σε browser τη σελίδα YouTube που έχει το βίντεο που θέλετε και αντιγράψτε τη διεύθυνση url του βίντεο. Θα πρέπει να πατήσετε το δάχτυλό σας στο πεδίο που φαίνεται η διεύθυνση μέχρι να επιλεγεί όλο και να γίνει μαύρο ή μπλε γεμάτο και μετά πατάτε τη λέξη «Αντιγραφή» από το μενού που θα εμφανιστεί.

youtube iphone 03

Αν όμως χρησιμοποιείτε την εφαρμογή YouTube, τότε θα πατήσετε το βελάκι άκρη δεξιά και θα επιλέξετε «Αντιγραφή συνδέσμου» από το μενού που θα εμφανιστεί.

Θα περάσετε πάλι στο Documents 5 και θα κάνετε επικόλληση της διεύθυνσης μέσα στο λευκό πεδίο του Savefrom.net πατώντας και κρατώντας το δάχτυλό σας και επιλέγοντας «Επικόλληση» από το μενού που θα εμφανιστεί.

Πατήστε το πράσινο «τσεκ» και θα εμφανιστεί μια προεπισκόπηση του βίντεο και επιλογές της ποιότητας-ανάλυσης που θέλετε. Επιλέγετε την ποιότητα που θέλετε και πατάτε το πλήκτρο «download». Μπορείτε να αλλάξετε το όνομα του βίντεο αν θέλετε σε κάτι άλλο από το εξ’ ορισμού που έχει και πατάτε το «Done».

Επειδή μπορεί να κατεβάζετε κάποιο μεγάλο αρχείο (συνήθως), καλό είναι να έχετε Wi-Fi σύνδεση.

Δείτε ακόμη: Κατεβάστε από το YouTube όποιο video θέλετε χωρίς εγκατάσταση βοηθητικού software

Βήμα 2ο: Αντιγραφή στη βιβλιοθήκη

youtube iphone 04

Άπαξ και κατέβει το βίντεο θα εμφανιστεί ένας φάκελος «Downloads» μέσα στο Documents 5 όπου θα βρίσκονται τα βίντεο που κατεβάζετε. Πατήστε σταθερά πάνω στο εικονίδιο του βίντεο και σύρτε το προς τα πάνω και θα εμφανιστούν τα περιεχόμενα της συσκευής σας όπου θα δείτε το «Φωτογραφίες» (Photos).

Σύρετε λοιπόν το βίντεο στις Φωτογραφίες και ενώ το κρατάτε ακόμη, θα εμφανιστεί το «Camera Roll». Αφήστε το εκεί και το βίντεο θα μεταφερθεί μέσα στη βιβλιοθήκη στα βίντεο.

Αυτό ήταν! Έχετε κατεβάσει ένα βίντεο από το YouTube, κατευθείαν στην iOS συσκευή σας. Μπορεί να σας φαίνεται λίγο πολύπλοκη διαδικασία, αλλά άπαξ και την εκτελέσετε δυο-τρεις φορές θα δείτε ότι είναι εύκολο.

Υπάρχει όμως κάτι ακόμη που μπορείτε να κάνετε αν έχετε ένα Mac ή PC, που θα λειτουργήσει άριστα με την iOS συσκευή σας.

Μέθοδος 2: Χρήση του Mac ή PC

youtube iphone 05

Αν λοιπόν έχετε ένα Mac ή PC, μπορείτε να κατεβάσετε ένα βίντεο από το YouTube κατευθείαν στην iOS συσκευή σας πολύ ευκολότερα.

Για να το κάνετε, πηγαίνετε στη σελίδα του Softorino (softorino.com/youtube-converter) - ενός εύκολου, δωρεάν εργαλείου - που σας επιτρέπει να αντιγράψετε απλά και να επικολλήσετε url από το YouTube.

Για να το χρησιμοποιήσετε, το κατεβάζετε, το εγκαθιστάτε και το ενεργοποιείτε μέσω του email σας. Η διαδικασία είναι γρήγορη κι εύκολη.

Η χρήση του είναι πολύ απλή. Απλά αντιγράφετε μια url διεύθυνση από το YouTube στον υπολογιστή σας και το Softorino θα την αναγνωρίσει αμέσως. Αν δεν το κάνει, αντιγράψτε το url και επικολλήστε το στο Softorino και μετά επιλέξτε ποιότητα βίντεο ή ακόμη και μόνο τον ήχο αν θέλετε. Μετά επιλέξτε το logo του iPhone και συνδέστε τη συσκευή σας στον υπολογιστή σας.

Αφού τη συνδέσετε θα χρειαστεί να επιβεβαιώσετε (μια φορά) ότι η εφαρμογή είναι «Αξιόπιστη» για να έχει πρόσβαση στο iPhone σας (αν χρειαστεί). Σε περίπτωση που η εφαρμογή δεν δει την iOS συσκευή σας, αποσυνδέστε την και συνδέστε την ξανά.

Αφού τη δει, πατήστε το πλήκτρο «Convert & Transfer» και το βίντεο θα μετατραπεί στο κατάλληλο φορμά για τη συσκευή σας (iPhone/iPad/iPod) και θα αντιγραφεί σε αυτήν. Μόλις τελειώσει θα μπορείτε να τη βρείτε στα «βίντεο» της βιβλιοθήκης της συσκευής σας.

Δείτε ακόμη: Κατεβάστε τα αγαπημένα σας τραγούδια από το YouTube

από Elichord